想生BB

跳至

首頁
12345...24

尾頁

大宅

畀面勳章

Kimike 發表於 16-1-8 13:23
由初診到放胎,計到day 21嘅藥/快孕龍/小白球用左HK$35,000。
祝你成功帶BB回港!

請問你覺得寶EC如何呀? 他幫你谷得多卵嗎?

大宅

畀面勳章

SMILE02 發表於 16-1-8 15:04
吓。。。。我重諗住如果照完輸卵管無嘢,係仁安做。。。咁點算
你其實想做係iui? 即係人工授精? 不是試管呢

大宅

畀面勳章

ballball1313 發表於 16-1-8 14:30
我m黎應該2月頭,但農曆新年台灣過邊都放假,所以希望3月頭去初診,老公好似去一次雪精就ok,我都唸緊叫佢陪 ...
如果就到時間, 到時有個伴啊。你在香港試過做未呀?

大宅

回覆:有無打算到台灣北醫寶醫師IVF的JM呀?

我都打算三月去

複式洋房

引用:Quote:Kimike+發表於+16-1-8+13:23+由初診

原帖由 大白兔糖 於 16-01-08 發表
祝你成功帶BB回港!

請問你覺得寶EC如何呀? 他幫你谷得多卵嗎?
我初診day 3照基礎卵泡時,有14粒,寶EC好肯定咁話\"會懷孕丫\", 問我會唔會呢個cycle開始。但我一心諗住下個cycle先開始,所以就按原定schedule.

Day 10番去照卵泡,今次照到6粒最後亦抽到6粒。寶EC話質量比數量重要,共有4粒受精,植入左兩粒100分嘅胚胎,剩低2粒雪起。

我之前喺仁安做iui跑卵了,本來day 11番去照卵泡,預計day 14放精,但11號起身已經check到已排卵,所以今次ivf我都好擔心卵子偷跑,抽完卵後先鬆一口氣。

到目前為止,寶EC都比到好大信心我,而且佢check到我Anti-TPO過高,反而香港醫生(我一共睇過2位醫生)反而無幫我驗呢樣即使我講左我以前有甲亢。

複式洋房

引用:Quote:ballball1313 發表於 16-1-8 14:30

原帖由 大白兔糖 於 16-01-08 發表
如果就到時間, 到時有個伴啊。你在香港試過做未呀?
好,pm左你。我未做過啊,咩都唔識,都係上網睇咋

複式洋房

引用:Quote:原帖由 大白兔糖 於 16-01-08 發表祝

原帖由 Kimike 於 16-01-08 發表
我初診day 3照基礎卵泡時,有14粒,寶EC好肯定咁話"會懷孕丫", 問我會唔會呢個cycle開始。但我一心諗住下 ...
我想問我咩都未驗過,初診抽血除左8+1,你覺得仲有咩要驗埋好d呢

複式洋房

引用:Quote:原帖由+Kimike+於+16-01-08+發表我初

原帖由 ballball1313 於 16-01-08 發表
我想問我咩都未驗過,初診抽血除左8+1,你覺得仲有咩要驗埋好d呢
我初診都係只驗8+1,見完寶EC,如果佢認為有需要驗其他項目就喺北醫驗。

複式洋房

引用:Quote:原帖由 ballball1313 於 16-01-08 發

原帖由 Kimike 於 16-01-08 發表
我初診都係只驗8+1,見完寶EC,如果佢認為有需要驗其他項目就喺北醫驗。

...
明白,謝謝您

複式洋房

引用:我都打算三月去

原帖由 純粹jojo 於 16-01-08 發表
我都打算三月去
希望一齊帶bb返黎

大宅

引用:Quote:原帖由+純粹jojo+於+16-01-08+發表我

原帖由 ballball1313 於 16-01-08 發表
希望一齊帶bb返黎
今日啱試做了一次iui。
唉⋯多數失敗

複式洋房

希望大家一次成功,齊齊生番個猴BB~

別墅

回覆:有無打算到台灣北醫寶醫師IVF的JM呀

我都打算3月去,仲想緊,老公想遲多3個月

別墅

我上星期係北醫度初診完,開埋針, 呢個星期會回診

大宅

畀面勳章

ae99 發表於 16-1-12 09:42
我上星期係北醫度初診完,開埋針, 呢個星期會回診

請問你初診一天回來足夠嗎? 是不是看寶EC呢?

祝你一切順利呀, 今年一齊都帶個bb/bbs返來呀!

別墅

大白兔糖 發表於 16-1-12 11:24
請問你初診一天回來足夠嗎? 是不是看寶EC呢?

祝你一切順利呀, 今年一齊都帶個bb/bbs返來呀!

一天來回其實勉強足夠 , 不過時間會好緊迫, 而且冇 buffer 時間比自己, 萬一初診太夜趕唔到飛機仲麻煩, 何況北醫初診得星期一 (晚) , 三 (早) , 五 (晚)

主要都係睇 M 小姐黎得合唔合時

大宅

畀面勳章

ae99 發表於 16-1-12 11:50
一天來回其實勉強足夠 , 不過時間會好緊迫, 而且冇 buffer 時間比自己, 萬一初診太夜趕唔到飛機仲麻煩, 何 ...
多謝指教呀! 咁今次回診已係抽卵? 會stay幾多日呀?

別墅

大白兔糖 發表於 16-1-12 11:57
多謝指教呀! 咁今次回診已係抽卵? 會stay幾多日呀?

順利既話就抽 + 放 , 會 stay 8 日

大宅

我想問係第一次睇就要比晒錢定點定話係分幾期咁比? thx

大宅

我之前威記公家做抽3粒,只有一粒分裂,仲要差grading(我有多囊的,應該係會抽到好多,基礎卵泡有17,但因藥控制不好,只有3粒可抽)
我在寶醫抽18,10粒成功分裂,而且是靚grading

所以我覺得如果香港試過唔得,可以既話.快D去台灣試下
台灣好專業,驗血已幫你發現問題
(威記睇左8年,都唔發現我甲狀線雌激素過高,BEC初診已發現了)

首頁
12345...24

尾頁

跳至