想生BB

跳至

首頁
12345...24

尾頁

大宅

bubiwong 發表於 16-1-12 19:38
我想問係第一次睇就要比晒錢定點定話係分幾期咁比? thx

唔係一次俾哂架
你初診完俾醫藥,檢查費
如果你決定開針,就會俾埋藥費(1萬幾,每人藥量不同)
打完針回診抽卵又有抽卵的手術費
精卵結合及多左既胚胎雪胎又有實驗室技術費及雪胎費
放胎又有
總之,去到邊個step,就收邊個step既錢

大宅

回覆:eeeeee6eet 的帖子

咁總供醫費去到尾加機票連住宿大約要幾錢港幣呀?十萬感謝

男爵府

回覆:大白兔糖 的帖子

請問初診係咪要上網book左先? 是否要經期黎左先book?

大宅

引用:咁總供醫費去到尾加機票連住宿大約要幾錢港

原帖由 bubiwong 於 16-01-12 發表
咁總供醫費去到尾加機票連住宿大約要幾錢港幣呀?十萬感謝
如果一take 過搞掂,大約Hk $45000 左右,$35000 診金, $10000 洗費。

大宅

引用:請問初診係咪要上網book左先?+是否要經期

原帖由 smile888 於 16-01-12 發表
請問初診係咪要上網book左先? 是否要經期黎左先book?
是要上網book 左先,預到的話可提早book , 預唔到就經期來先book .

-----------
台北醫學大學附設醫院 - 陳啟煌醫師

網上預約
http://tmuh.tmu.edu.tw

大宅

回覆:selina86 的帖子

請問費用刷咭是否一定要用銀聯,Visa or Mastercard 可以嗎?

大宅

Thx a lot

男爵府

唔該晒

大宅

selina86 發表於 16-1-13 06:06
如果一take 過搞掂,大約Hk $45000 左右,$35000 診金, $10000 洗費。
呢個價係寶EC 價? 嘩, 咁真係平香港一半喎, 我問過仁安要11萬請問有無預約初診的網頁呀?

大宅

引用:請問費用刷咭是否一定要用銀聯,Visa+or+Ma

原帖由 Remido 於 16-01-13 發表
請問費用刷咭是否一定要用銀聯,Visa or Mastercard 可以嗎?
可以,但要同BEC 講聲,佢要給個印。

大宅

引用:Quote:selina86+發表於+16-1-13+06:06+如果

原帖由 tinoijcc 於 16-01-13 發表
呢個價係寶EC 價? 嘩, 咁真係平香港一半喎, 我問過仁安要11萬請問有無預約初診的網頁呀?
...
是看BEC 大約的價格。

網上預約
http://tmuh.tmu.edu.tw

大宅

selina86 發表於 16-1-13 11:59
是看BEC 大約的價格。

你好, 謝謝你的回覆, 如果我想7月做IVF, 咁我幾時要BK, 由初診至手術, 大約要幾耐時間?同埋要飛去幾多日/幾多次? 我CYCYLE 28日。

唔好意思太多問題, 因為我乜都唔識, 希望你可以幫下我, 謝謝

大宅

原來寶EC 不是姓寶, 是叫陳啟煌, HAHAHAHA

男爵府

引用:Quote:selina86+發表於+16-1-13+11:59+是看

你好, 謝謝你的回覆, 如果我想7月做IVF, 咁我幾時要BK, 由初診至手術, 大約要幾耐時間?同埋要飛去幾 ...
由初診(mc day 1)至手術基本上一個月可完成

大宅

catcat2056 發表於 16-1-13 12:14
由初診(mc day 1)至手術基本上一個月可完成
謝謝回覆, 請問初診最好是約DAY 幾? 係咪約DAY 1最好?

大宅

畀面勳章

selina86 發表於 16-1-13 11:57
可以,但要同BEC 講聲,佢要給個印。

Selina, 多謝你回覆! 之前個post 知道你在寶EC成功了, 對嗎? 請問你有訂寶派的好孕營養品嗎? 療程以外, 你有做/食其他野嗎?

男爵府

引用:Quote:catcat2056+發表於+16-1-13+12:14+由

謝謝回覆, 請問初診最好是約DAY 幾? 係咪約DAY 1最好?
如果可以當然是day 1最好

大宅

引用:Quote:selina86+發表於+16-1-13+11:57+可以

原帖由 大白兔糖 於 16-01-13 發表
Selina, 多謝你回覆! 之前個post 知道你在寶EC成功了, 對嗎? 請問你有訂寶派的好孕營養品嗎? 療程以外, 你 ...
係呀,之前在香港放三次胎都唔得,在BEC度一take 過搞掂,囡囡剛滿月了。

我放胎前冇食寶派食品,但我之前針灸左三個月,但唔知有冇關係,因針灸後都失敗左兩次。 失敗和唯一唔同是轉左醫師,和放胎後冇臥床,在台北輕鬆自由行了3天才回港。仲有放胎前多做點運動,如每天跳30分鐘鄭多燕。

大宅

引用:Quote:原帖由+大白兔糖+於+16-01-13+發表Se

原帖由 selina86 於 16-01-13 發表
係呀,之前在香港放三次胎都唔得,在BEC度一take 過搞掂,囡囡剛滿月了。

我放胎前冇食寶派食品,但我之前 ...
唔好意思 selina 想問下又初診到完成療程每次大約要逗留喺台灣幾耐嗎?

大宅

引用:Quote:原帖由+selina86+於+16-01-13+發表係

原帖由 bubiwong 於 16-01-13 發表
唔好意思 selina 想問下又初診到完成療程每次大約要逗留喺台灣幾耐嗎?

...
初診...共2 天
Day 10 照內膜,如ok, day 12 取卵, day15 放胎..共6 天 (如唔ok , 便要順延,所以最好買長榮或中華可免費改)

首頁
12345...24

尾頁

跳至