想生BB

跳至

首頁
45678...24

尾頁

複式洋房

bubiwong 發表於 16-1-16 14:19
去初診前要喺香港驗晒所有野先嗎定話去到台灣先驗都得?thx
我都想知,香港驗定過去好定去到台灣一次過驗好?thx

大宅

引用:請問BEC有得做PGS嗎?如果有係咪只需要做IVF

原帖由 yoyoki4 於 16-01-16 發表
請問BEC有得做PGS嗎?
如果有係咪只需要做IVF既時候同EC講就可以?
有,但無端端佢唔suggest 做,始終做PGS 是對胚胎有入侵性的

大宅

引用:Quote:bubiwong+發表於+16-1-16+14:19+去初

原帖由 mrs.bear 於 16-01-16 發表
我都想知,香港驗定過去好定去到台灣一次過驗好?thx
去台灣一次過驗平好多

大宅

引用:Quote:原帖由 Shiba15512 於 16-01-16 發表

原帖由 selina86 於 16-01-16 發表
如不是即時開針,那排卵前去就ok.

老公可抽卵才去,取精+ 驗血
乜初診唔係一定要day1去架?
咁如果初診完決定下個cycle開針要day幾過去?
今日都冇乜心機做野,係咁刨文…

大宅

引用:Quote:原帖由 selina86 於 16-01-16 發表如

原帖由 belopy 於 16-01-16 發表
乜初診唔係一定要day1去架?
咁如果初診完決定下個cycle開針要day幾過去?
今日都冇乜心機做野,係咁刨文… ...
唔好意思,刨完文都仲係有d 亂,我想問清楚小小,比如,我而家day11,通常day18-20排卵,如果我想下個cycle開針,係咪咁樣:-

1> 網上約Bec初診日期(day17前)

2> 訂機票酒店 (初診係排卵前,非day1,需要驗血嗎?)

3> 下次MC day 1 再飛台灣驗血? 拎針藥回港自己打 (C6需要驗血嗎?)

4> 跟住按bec指示指定日期回台抽卵+放胎 (需要8日左右?) C6只需抽卵日來台一日?
5> 回港等bingo

大宅

selina86 發表於 16-1-16 15:16
有,但無端端佢唔suggest 做,始終做PGS 是對胚胎有入侵性的

我之前做IVF一次就bingo...但12週驗到BB DNA唔得. 係唐氐..
所以早驗PGS有問題就唔放胎好D.

依家睇緊香港/台灣邊間有PGS做.

大宅

引用:Quote:原帖由+belopy+於+16-01-16+發表乜初

唔好意思,刨完文都仲係有d 亂,我想問清楚小小,比如,我而家day11,通常day18-20排卵,如果我想下個cycle ...
1、2、4 都對,3)day 1 不用再回台,初診已拿針藥,問下BEC 要驗咩,要驗就香港驗。

初診到聯合驗8+1(<hk$1000),免疫 (optional),說hcg 168 有平, result 叫佢地cc 陳啟瑝。

大宅

引用:Quote:原帖由 belopy 於 16-01-16 發表唔好

1、2、4 都對,3)day 1 不用再回台,初診已拿針藥,問下BEC 要驗咩,要驗就香港驗。

初診到聯合驗8+1( ...
謝謝妳回覆

咁即係我呢幾日就可以去台灣初診,可以唔洗等到3月,2月個cycle就可以開始?
驗8+1 係咪anytime都可以驗?
其實8+1即係咩嚟?

大宅

引用:Quote:原帖由 belopy 於 16-01-16 發表唔好

初診到聯合驗8+1( ...
說hcg 168有平--->係咩意思?

大宅

引用:去初診前要喺香港驗晒所有野先嗎定話去到台

原帖由 bubiwong 於 16-01-16 發表
去初診前要喺香港驗晒所有野先嗎定話去到台灣先驗都得?thx
將你香港做過嘅檢查帶去!初診都要驗血。睇下用藥份量!

大宅

引用:原本諗住試多次iui,唔得先去台灣ivf…睇完

原本諗住試多次iui,唔得先去台灣ivf…睇完所有留言…香港iui都要萬幾,台灣ivf連洗費先4~5萬,好唔好skip ...
我呢個月都做了一次iui。但我估計會失敗多!
我會選擇寶EC!

大宅

引用:原本諗住試多次iui,唔得先去台灣ivf…睇完

原本諗住試多次iui,唔得先去台灣ivf…睇完所有留言…香港iui都要萬幾,台灣ivf連洗費先4~5萬,好唔好skip ...
我做一次iui夠拉。吾想試iui!直接ivf
一樣打針。但成功率高d

大宅

引用:Quote:原帖由+selina86+於+16-01-16+發表1

說hcg 168有平--->係咩意思?
「Hcg168」 是個promotional code, 是專門給寶EC 的patient 驗8+1 有discount 的。

大宅

引用:Quote:原帖由+selina86+於+16-01-16+發表1

謝謝妳回覆

咁即係我呢幾日就可以去台灣初診,可以唔洗等到3月,2月個cycle就可以開始? ...
8+1 即8 項基本指數和AMH, 排卵前驗比較有意思: E2, P4, LH, FSH, TSH, PROLACTIN, TESTOSTERONE, CA125 + AMH.

大宅

引用:Quote:原帖由 belopy 於 16-01-16 發表說hc

「Hcg168」 是個promotional code, 是專門給寶EC 的patient 驗8+1 有discount 的。
明白! 謝謝妳!

大宅

引用:Quote:原帖由 belopy 於 16-01-16 發表謝謝

8+1 即8 項基本指數和AMH, 排卵前驗比較有意思: E2, P4, LH, FSH, TSH, PROLACTIN, TESTOSTERONE, CA125 + ...
明白,謝謝妳!

大宅

引用:Quote:原帖由 belopy 於 16-01-16 發表原本

原帖由 純粹jojo 於 16-01-16 發表
我做一次iui夠拉。吾想試iui!直接ivf
一樣打針。但成功率高d
我都係咁諗,與其都係搏,不如搏個成功率高D!

你打算幾時過去呀?

大宅

引用:Quote:原帖由+純粹jojo+於+16-01-16+發表我

我都係咁諗,與其都係搏,不如搏個成功率高D!

你打算幾時過去呀?
下個月去。 你呢

大宅

引用:Quote:原帖由 belopy 於 16-01-16 發表我都

原帖由 純粹jojo 於 16-01-16 發表
下個月去。 你呢
本來諗住要等到3月先開始得,因為我而家day11,下個day1撞正農曆新年假期,好彩得Selina教路話排卵前都可以過左去初診+驗血先,我諗住下星期去初診+驗血,拎針藥返嚟等day1就開始…而家等緊C6放工返嚟同佢商量,我驚佢唔肯比我自己一個去因為我超級大懵的,又未試過自己一個出門……希望順順利利啦!

大宅

引用:Quote:原帖由+純粹jojo+於+16-01-16+發表下

本來諗住要等到3月先開始得,因為我而家day11,下個day1撞正農曆新年假期,好彩得Selina教路話排卵前都可以 ...
吾系要d2-3飛去驗血嗎?

首頁
45678...24

尾頁

跳至