親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

好玩嗎?如由台北去,應包車,搭的士,定搭高鐵比較好?謝謝!

大宅

引用:好玩嗎?如由台北去,應包車,搭的士,定搭

原帖由 藍藍媽 於 16-01-12 發表
好玩嗎?如由台北去,應包車,搭的士,定搭高鐵比較好?謝謝!
我哋去年復活節去过,可以餵各樣動物,牛/羊/馬/,騎馬仔,坐馬車,放風箏,靚景影相,坐船仔,都幾多野玩,玩了大半日。
我哋包車去,從台北去約三十分鐘。

wcpcelia    發表於 16-1-14 11:25

大宅

Ronnie1213 發表於 16-1-12 15:07
我哋去年復活節去过,可以餵各樣動物,牛/羊/馬/,騎馬仔,坐馬車,放風箏,靚景影相,坐船仔,都幾多野玩 ...
包車大約幾錢呀?包全日嗎?

大宅

引用:Quote:Ronnie1213 發表於 16-1-12 15:07 我

原帖由 yukikun929 於 16-01-12 發表
包車大約幾錢呀?包全日嗎?
我哋包全日,去味全埔心和大溪花海農場,約5000元,但是八人車。

男爵府

2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

舊年復活節由味全埔新牧場 到台北車站 NTD1000

大宅

引用:舊年復活節由味全埔新牧場 到台北車站 NTD1

原帖由 bbfai 於 16-01-12 發表
舊年復活節由味全埔新牧場 到台北車站 NTD1000
的士?定包車?回程怎样安排?農場易截的士嗎?

侯爵府

育兒性格勳章 熱血勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

回覆:Ronnie1213 的帖子

Ronnie1213, 請問騎馬仔要幾高幾歲先可以騎?要另外收費嗎?你們全日包車共多少個鐘?大溪花海農場有咩玩?同味全埔心唔同?Thanks

大宅

引用:Ronnie1213, 請問騎馬仔要幾高幾歲先可以騎

原帖由 yukai 於 16-01-13 發表
Ronnie1213, 請問騎馬仔要幾高幾歲先可以騎?要另外收費嗎?你們全日包車共多少個鐘?大溪花海農場有咩玩? ...
如冇記錯,騎馬好似要120cm 先可以騎。我仔那時K3都冇得騎。
大溪花海農場主要是影相(D花都幾密,龍友開心),有幾隻膠pony 馬俾小朋友騎下。
我哋那天包了8小時。

大宅

引用:Ronnie1213, 請問騎馬仔要幾高幾歲先可以騎

原帖由 yukai 於 16-01-13 發表
Ronnie1213, 請問騎馬仔要幾高幾歲先可以騎?要另外收費嗎?你們全日包車共多少個鐘?大溪花海農場有咩玩? ...
騎馬仔要另外收費,但不貴的。
埔全有互動活動,大溪主要影相,静態些。

男爵府

2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆 藍藍媽 的帖子

包車由機場去農場,台幣$1000,農場去台北都係1000,大約30-40分鐘。走時可以請農場入口職員幫手call的士

大宅

回覆:bbfai 的帖子

唔該晒大家

侯爵府

育兒性格勳章 熱血勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

Thanks Ronnie1213, 請問味全埔心同大溪花海近嗎?另味全埔心附近有無其他野玩?

侯爵府

回覆:bbfai 的帖子

bbfai, 請問call的士返台北係計跳錶價錢定事先講定價架?的士返台北幾耐?Thanks.

大宅

引用:Thanks Ronnie1213, 請問味全埔心同大溪花

原帖由 yukai 於 16-01-14 發表
Thanks Ronnie1213, 請問味全埔心同大溪花海近嗎?另味全埔心附近有無其他野玩?

...
我哋包車,記得從味全去大溪不遠的, 好似廿零分鐘吧。
我哋在味全玩左大半日,冇去附近玩了。

大宅

引用:Quote:原帖由 yukai 於 16-01-14 發表Thank

原帖由 Ronnie1213 於 16-01-14 發表
我哋包車,記得從味全去大溪不遠的, 好似廿零分鐘吧。
我哋在味全玩左大半日,冇去附近玩了。
剛看google map, 味全同大溪36分鐘車程。大溪附近好似有個蔣介石博物館之類。

侯爵府

Thanks Ronnie1213, 因為打算約車去味全,再係牧場call的士返台北,唔知咁得唔得呢?

男爵府

回覆 yukai 的帖子

我無CALL的士, 係包車,不過可以問牧場職員大約幾錢, 有個預算

大宅

引用:Thanks Ronnie1213, 因為打算約車去味全,

原帖由 yukai 於 16-01-14 發表
Thanks Ronnie1213, 因為打算約車去味全,再係牧場call的士返台北,唔知咁得唔得呢?

...
你去的時候是大節日或週末/日嗎?
即時call 車要等下,好難講。你最好有多間的士公司的電話在手,不要單靠牧場職員幫你call 車。

侯爵府

Ronnie1213, 請問味全多唔多diy玩?

大宅

引用:Ronnie1213, 請問味全多唔多diy玩?

原帖由 yukai 於 16-01-20 發表
Ronnie1213, 請問味全多唔多diy玩?
我哋冇玩DIY, 味全應冇飛牛牧場甘多DIY. 可以去佢網頁看看。

首頁

尾頁

跳至