烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

別墅

煮食新手,想買部麵包機整麵包俾小朋友,因怕麵包舖既科學麵包唔健康。。
我係想有:
1/ 預設時間制(晚上放好材料,較時間凌晨整,7點整好甘)
2/ 自動投料同酵母,因爬文話放埋酵母同粉,水一齊,會發酵得無甘好同唔成功
3/ 不需花巧功能如整肉鬆果醬

想問是否只有Panasonic 105 附合以上條件?其他牌子有無?謝謝

伯爵府

回覆:問:麵包機自動投料同酵母

香港行貨Panasonic得104, 106, 1001

象牙宮

monsterrabbit 發表於 16-1-16 18:58
煮食新手,想買部麵包機整麵包俾小朋友,因怕麵包舖既科學麵包唔健康。。
我係想有:
1/ 預設時間制(晚上放 ...

麵包機, 冇說明書? 教人怎做面包…?

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

大宅

回覆:333s 的帖子

有呀,P記寫得好清楚

333s    發表於 16-1-16 20:48

象牙宮

jclee 發表於 16-1-16 20:44
有呀,P記寫得好清楚

什么包...好似好好味。

面包是不只做面包? 能做包子/鏝头之类嗎?

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

大宅

可以

大宅

唔知點解BK自己出咗post咗以前嘅相呢個係日式蕃薯批

象牙宮

jclee 發表於 16-1-16 21:35
唔知點解BK自己出咗post咗以前嘅相呢個係日式蕃薯批

蕃薯批, my favour

理性討論交流者。

珍珠宮

BK Milk勳章

樓主未買,何來有說明書睇呢?佢想問清楚先買機!

珍珠宮

BK Milk勳章

我用104,冇試過預設時間,通常夜晚11、12點放曬材料入機,第二朝起身食微暖包

珍珠宮

sfccwy 發表於 16-1-17 02:58
我用104,冇試過預設時間,通常夜晚11、12點放曬材料入機,第二朝起身食微暖包

...
即係麵包由佢係入面? 會唔會變乾 ga?

象牙宮

sfccwy 發表於 16-1-17 02:54
樓主未買,何來有說明書睇呢?佢想問清楚先買機!

我也想買。操作是否難? 最好是面包, 包子都能做。

包子, 是不制好了, 電蒸炉蒸?

法式包, 老土較安全。日式包 。松化大。需要有彭張劑

理性討論交流者。

伯爵府

全部都有自動投料,酵母,同預設時間掣,上Panasonic網有資料

珍珠宮

BK Milk勳章

回覆:teresayan07 的帖子

由佢係入面,冇變乾

別墅

引用:全部都有自動投料,酵母,同預設時間掣,上

原帖由 Abbie_mimi 於 16-01-17 發表
全部都有自動投料,酵母,同預設時間掣,上Panasonic網有資料
請問知道除左Panasonic, 有無其他牌子有呢啲功能呢?謝謝

別墅

引用:我用104,冇試過預設時間,通常夜晚11、12

原帖由 sfccwy 於 16-01-17 發表

...
謝謝分享,另外請問知道除左Panasonic, 有無其他牌子有呢啲功能呢?謝謝

子爵府

引用:Quote:sfccwy+發表於+16-1-17+02:58+我用10

原帖由 teresayan07 於 16-01-17 發表
即係麵包由佢係入面? 會唔會變乾 ga?
P牌包機預約程式是夠鐘才操作,到你指定時間才出爐。

舉例我set六點收包,它自己1、2點時就會操作

子爵府

引用:煮食新手,想買部麵包機整麵包俾小朋友,因

原帖由 monsterrabbit 於 16-01-16 發表
我係想有:
上官網可以下載說明書看看

http://www.panasonic.hk/usm.ashx/e/7zt1rwYXAiWEX1X3Hkyy9EhL4VWI0RJ~RFAzrxk2a11~mwTBzaGiubr_FrmZZzPvDrK2N0MnYdFYYTjNF6m7gUEImX6_na6n3iNJGvvYbUdfKlNCYRTRH8Vl0Er40zyx_I1gR8JhabTeAPzaZ8HUSAoo/SD-PM106-2-.pdf

別墅

引用:Quote:原帖由+monsterrabbit+於+16-01-16+

原帖由 fish9288 於 16-01-17 發表
上官網可以下載說明書看看

http://www.panasonic.hk/usm.ashx/e/7zt1rwYXAiWEX1X3Hkyy9EhL4VWI0RJ~RFAzrxk ...
我想問除Panasonic 外,有無其他牌子有以上功能,謝謝

男爵府

引用:煮食新手,想買部麵包機整麵包俾小朋友,因

原帖由 monsterrabbit 於 16-01-16 發表
我係想有:
我用左象牌9年,幾好吖

首頁

尾頁

跳至