家庭理財

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

住的依層供緊息囗是P-2.6, 如果想換大少少?

birth 5.3lbs
1M 7.9lbs ; 2M6D 10.8lbs ; 3M4D 11.5lbs ; 4M8D 13.78lbs ; 1Dto5M 14.7lbs ; 6.5M 16.2lbs ; 9M 16.5lbs ; 10M 17.8lbs ; 13M 19.2lbs

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:住的依層供緊息囗是P-2.6, 如果想換大少少

原帖由 piglet0529 於 16-01-18 發表
住的依層供緊息囗是P-2.6, 如果想換大少少?
賣小買大.......

現在市場情況,ㄧ定要賣左成交先好買返,否則你買家成交唔到,妳又買左,甘就大鑊了~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

大宅

回覆:如果依家換樓時機好嗎?

去做左壓測先

研究下你供緊層樓供幾錢,租出去又租幾錢,重新整理(加按/轉按/拉長年期供), 條數又點

如果壓測過到,你又有首期,而且供緊果層又有正現金流,可考慮呢層放租,買多層自住,等個租客幫你供起層收租,又補貼供少少層自住

如果唔想hold2層,我覺得而加唔係換樓時機,個市場好少買賣,資訊好飄忽,有人話大劈價,有人話筍盤去左一批,就要跳價追,而加方向未明,先買後賣,或先賣後買都有風險

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+piglet0529+於+16-01-18+發表

原帖由 大力大力 於 16-01-18 發表
賣小買大.......

現在市場情況,ㄧ定要賣左成交先好買返,否則你買家成交唔到,妳又買左,甘就大鑊了~:igi ...
住緊果層供剩好少, 唔賣加按放租, 另買一層又如何?

birth 5.3lbs
1M 7.9lbs ; 2M6D 10.8lbs ; 3M4D 11.5lbs ; 4M8D 13.78lbs ; 1Dto5M 14.7lbs ; 6.5M 16.2lbs ; 9M 16.5lbs ; 10M 17.8lbs ; 13M 19.2lbs

別墅

回覆:如果依家換樓時機好嗎?

有無四成首期先?

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:Quote:原帖由 大力大力 於 16-01-18 發表賣

現在投資樓宇?

又要比BSD~

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:Quote:原帖由 大力大力 於 16-01-18 發表賣

重要加按,小心貧字得個貧~

買基金真係好傷

男爵府

現況加按買樓......不值"一搏"哦
克盡已能.參予義工.盡展所能!

大宅

回覆 Bunny_BB 的帖子

有朋友舊年第三季加按球半買多間收租
新買個間帳面跌左60萬

小心!

大宅

引用:Quote:原帖由 piglet0529 於 16-01-18 發表

原帖由 大力大力 於 16-01-18 發表
現在投資樓宇?

又要比BSD~
香港人買樓唔洗bsd,
你可能係講緊dsd,
不過如樓主而加層樓係單名,
揾另一半名再買1層,亦唔洗dsd

大宅

回覆 buysth666 的帖子

曾經聽過一位朋友說做了一個小分析

夫婦二人聯名一齊買, 頂盡可買三層樓
夫婦二人分開各有各買, 每人可買三層 (即整個家庭有半打物業)

大宅

唔使咁急, 過年後3-6月, 一定好多跳樓貨出現

複式洋房

而家有實力嘅業主唔少,不用心急買!

大宅

引用:回覆 buysth666 的帖子曾經聽過一位朋友說

原帖由 merci2046 於 16-01-19 發表
回覆 buysth666 的帖子

曾經聽過一位朋友說做了一個小分析
如果2夫婦要避晒dsd, 加埋最多2層

大宅

引用:唔使咁急, 過年後3-6月, 一定好多跳樓貨出

原帖由 GL27 於 16-01-19 發表
唔明點解淡友甘中意兇宅,我就麻麻

大宅

引用:唔使咁急,+過年後3-6月,+一定好多跳樓貨出

原帖由 GL27 於 16-01-19 發表
點解?

侯爵府

引用:Quote:原帖由+GL27+於+16-01-19+發表唔使咁

原帖由 buysth666 於 16-01-19 發表
唔明點解淡友甘中意兇宅,我就麻麻
跳樓貨即減價貨

Mrs周    發表於 16-1-20 00:31

公爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+buysth666+於+16-01-19+發表

原帖由 mama01 於 16-01-19 發表
跳樓貨即減價貨
你又係嘅,而家啲人對某啲字眼比較敏感,講清楚嘛

公爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+buysth666+於+16-01-19+發表

原帖由 mama01 於 16-01-19 發表
跳樓貨即減價貨
Sorry 睇錯回覆

大宅

引用:Quote:原帖由 mama01 於 16-01-19 發表跳樓

原帖由 Mrs周 於 16-01-20 發表
你又係嘅,而家啲人對某啲字眼比較敏感,講清楚嘛
才,講清楚d嘛,我即刻擔心我d租客

首頁

尾頁

跳至