美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

如題~

男爵府

回覆 唄啦 的帖子

I won't.

伯爵府

回覆:昵只比4歲小朋友用ok嗎?

4歲?因乜要用?我一定唔會!何況小朋友d皮膚係最靚,唔會用化學嘢!要更加小心!我個仔14歲都未用,祇係間中用cleaning gel 洗臉,仲要用醫學品牌,其他唔敢亂比佢試!

大宅

引用:4歲?因乜要用?我一定唔會!何況小朋友d皮

原帖由 濛查查 於 16-01-19 發表
4歲?因乜要用?我一定唔會!何況小朋友d皮膚係最靚,唔會用化學嘢!要更加小心!我個仔14歲都未用,祇係間 ...
甘嚴重?距支施巴用完,我又唔想買施巴因為庥麻地,呢支我之前買野送的寫著嬰孩可以用,但自己又唔敢比詎搽所以上來問下

大宅

我有朋友係買來給仔女用。話冬天乾燥,很好用

8/10/07 - 8.6 kg

公爵府

熱血勳章 畀面勳章

我小朋友半歲開始已經用Physiogel AI cream ,到而家兩歲半仲用緊,會keep住用,無類固醇的,我唔怕比小朋友用,最重要用得好,無副作用

伯爵府

引用:Quote:原帖由+濛查查+於+16-01-19+發表4歲

原帖由 唄啦 於 16-01-19 發表
甘嚴重?距支施巴用完,我又唔想買施巴因為庥麻地,呢支我之前買野送的寫著嬰孩可以用,但自己又唔 ...
呢隻品牌,我用過紅水(唔好用)serum (重香料)小朋友用我覺得佢唔天然

大宅

佢包裝寫住"嬰孩亦可使用"喎

男爵府

我女有濕疹,半歲已經揸,我覺得幾好用。不過現在大左轉左用qv,價錢平小小都五錯

伯爵府

引用:Quote:原帖由+濛查查+於+16-01-19+發表4歲

原帖由 唄啦 於 16-01-19 發表
甘嚴重?距支施巴用完,我又唔想買施巴因為庥麻地,呢支我之前買野送的寫著嬰孩可以用,但自己又唔 ...
可以用咖,不過怕潤得滯而已,
因為for 好乾嘅皮膚,或有濕疹,
你試下個texture先啦!

伯爵府

4歲?因乜要用?我一定唔會!何況小朋友d皮膚係最靚,唔會用化學嘢!要更加小心!我個仔14歲都未用,祇係間 ...
呢支係for bb用咖,用得嘅~
所以無香料、無paraben~

男爵府

呢個牌子好用,信得過!BB可以用呢支cream,無問題!

珍珠宮

My baby use QV cream. 無色無味

大宅

引用:我小朋友半歲開始已經用Physiogel AI cream

原帖由 aprilbaby04 於 16-01-19 發表
我小朋友半歲開始已經用Physiogel AI cream ,到而家兩歲半仲用緊,會keep住用,無類固醇的,我唔怕比小朋 ...
曾經有藥劑師同我講唔建議4歲前用AI cream, 所以我轉了瑞士寶寶,so far覺得好好。

公爵府

熱血勳章 畀面勳章

回覆:SawMo 的帖子

我無聽過,所以我全家人,有大有細都用。

首頁

尾頁

跳至