夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

C6 出軌, 我終於簽左字離婚。99一直對我同我個仔都好好,6299都知我c6 有外遇,有勸c6, 當然不成功。離婚決定,6299吾知, 年初一仍然應該同佢地拜年吗? 好矛盾,好似觉得吾关6299事,覺得可以見下,但又覺得既已離婚,好似不應再参與c6 的家庭聚會。。。

侯爵府

回覆:剛剛離婚了,請問大家年初一仲會吾會同6299拜年

如果關係好,會帶個仔出黎約佢地飲茶拜年。

la_source    發表於 16-1-21 11:59
係post到傾下好啦,不接受加好友同打招呼謝謝!

男爵府

我同你個case 相似,未正式簽字,但已分居兩年多,我同佢父母關係ok, 唔係話好好但表面叫有傾有講,既然你同佢父母關係咁好,離左婚咪當朋友囉,始終佢父母冇對你唔住,但最終睇你自己,每個人準則不同,有啲人就好愛恨分明,要一刀兩斷,有啲人就對事唔對人,我就係後者

greenpea    發表於 16-2-18 22:29

子爵府

我會打电話拜年

大宅

引用:我同你個case 相似,未正式簽字,但已分居

原帖由 ToBee 於 16-01-21 發表
我同你個case 相似,未正式簽字,但已分居兩年多,我同佢父母關係ok, 唔係話好好但表面叫有傾有講,既然你 ...
唉,又吾想衰比c6 睇,好似年初一都仲要痴住佢屋企人咁。。
其實又真係冇邊度去,結婚廿年,初一見6299, 初二見自己父親,下一子都有些吾慣

男爵府

引用:Quote:原帖由+ToBee+於+16-01-21+發表我同

原帖由 1905 於 16-01-21 發表
唉,又吾想衰比c6 睇,好似年初一都仲要痴住佢屋企人咁。。
其實又真係冇邊度去,結婚廿年,初一見6299, ...
我都明會好矛盾,尤其段婚姻廿年咁耐,一係用電話拜年,又得體但又冇話消失左咁小家

子爵府

回覆:1905 的帖子

關係好既 出黎見下都冇問題

男爵府

我又想問吓樓主有冇想吓㸃派利士呢?

男爵府

引用:C6+出軌,+我終於簽左字離婚。99一直對我同

C6 出軌, 我終於簽左字離婚。99一直對我同我個仔都好好,6299都知我c6 有外遇,有勸c6, 當然不成功。離婚 ...
年初一返自己娘家啦!初二打後先約ex6299出嚟飲茶啦!

大宅

咸蛋三寶飯 發表於 16-1-21 01:35
agree! 比佢哋見孫但唔會係初一初二囉,係會有分別嘅

hksunshine    發表於 16-1-21 11:44
咸蛋三寶飯    發表於 16-1-21 01:43

大宅

你地咁堅決簽紙離婚?唔會覺得好傷心咩?我結婚二年,囝囝1歲,我唔敢想呢様野,覺得接受唔到

大宅

引用:你地咁堅決簽紙離婚?唔會覺得好傷心咩?我

原帖由 Qopozo 於 16-01-21 發表
你地咁堅決簽紙離婚?唔會覺得好傷心咩?我結婚二年,囝囝1歲,我唔敢想呢様野,覺得接受唔到
...
其實c6 才是問堅決果個 ,佢堅決吾要這個家,同小三生活,搬左出去同人住,所以我才搞離婚

公爵府

如果佢地對你同個仔都唔差既,我覺得去拜個年都ok,老人家都想見下個孫架麻~如果真係唔想去,就打電話去問候下都可以

大宅

引用:C6 出軌, 我終於簽左字離婚。99一直對我同

C6 出軌, 我終於簽左字離婚。99一直對我同我個仔都好好,6299都知我c6 有外遇,有勸c6, 當然不成功。離婚 ...
你哋離婚係不變事實,小朋友已經無咗個完整嘅家,無咗其中一邊嘅愛~你大人都難一下子改變拜年習慣,更何況小朋友~我親戚都離咗婚,小朋友歸男家,個99開口埋口話唔會唔比佢/我哋見小朋友,但做出嚟嘅就係唔比見,一係病緊,一係作病。搞到小朋友因為大人離婚就無咗其中一邊所有嘅愛!我都無得見個小朋友,我自己會諗,我待佢99唔差,但佢做到咁,好自私。

大宅

引用:Quote:原帖由 1905 於 16-01-21 發表C6 出

原帖由 咸蛋三寶飯 於 16-01-21 發表
Agree 會帶去見,但一定唔係年初一,比佢哋知道,關係變咗,係會有啲唔同嘅,你唔會擺佢哋男家第一位,尤其係佢個仔負你。

ccm214    發表於 16-3-17 18:34
咸蛋三寶飯    發表於 16-1-21 08:08

珍珠宮

如果關係好 我會約出黎飲餐茶

大宅

我會搵個年初四或以後嘅日子先帶埋仔仔返去。

大宅

雖然離左婚
但係你小朋友始終係佢個孫
佢地當然會好想見個孫啦

而且關係唔差,咪仍然當佢親人囉
多個親人好過多個敵人

你仲同佢地兩老聯絡,都足以證明jm你係一個好新抱,對老人家關心
等你c6覺得自己走寶,失去左個賢妻!

瑪瑙宮

1905 發表於 16-1-21 00:05

您 6299係未知您地離婚? 我覺得應如常拜年, 到佢地知左, 就唔使拜年, 約下飲茶.

翡翠宮

出去飲茶!!

首頁

尾頁

跳至