想生BB

跳至

首頁
34567...67

尾頁

男爵府

引用:中午12:00派飯時間。我見已瞓咗一個鐘。應

原帖由 Liukut 於 16-01-28 發表
中午12:00派飯時間。我見已瞓咗一個鐘。應該可以坐起身食飯。其實個子宮開始脹住咁。谷m感覺。食完飯又瞓下 ...
返上床後。覺得成個人空洞洞。呢個月好似發咗場夢。人生第一次叫做大事。都未結婚就無咗亞b。仲要係3個bb咁多。姑娘叫我休息下。瞓下。等多2~3hrs無咁多血。無咩唔舒服可以出院。醫生都有嚟睇下檢查下子宮。話2星期後再返嚟覆診。照下子宮清哂組織未。如果未。要安排刮宮手術。差不多5点了。我見自己ok。就話要出院。d姑娘話最好有人陪你出院好d喎。我話唔想等了。我自簽出院。回家後。因為第一次小產。咩都唔識。無特別坐月。無用薑水沖涼。好似平時咁生活。不過出院後。每日都仲有dd深色血。到咗2星期後覆診時。都無停過。同Dr.講咁嘅情況。Dr.一照就話組織未清呀。要安排刮宮手術。又問我可以幾時入院。我話可以今日入院。因為我已準備入院嘅嘢。唔想再拖。上到病房Dr.話立即排手術室。但我唔係緊急手術。唔知幾時排到我。但叫我唔好再飲食。果朝08:00食完早餐再無嘢落過肚。等等等等到下午4点幾姑娘問我要唔要吊水。我話唔使。因為我好怕插豆豆。勁痛又再等等等。到晚上8点幾姑娘又嚟話驚我脱水。一定要吊水。我話再等下先。我ok呀。其實我已經12hrs無飲過水。再。到咗晚上11:00点幾姑娘又再找我話。一定要吊水架喇。已為我準備咗包水。等打針姑娘嚟幫我插豆豆。係呢刻。另一個姑娘就走嚟話準備去做手術。要快d換衫。等過床落去手術室。果時係夜晚12:00点幾

大宅

Liukut 發表於 16-1-28 13:08
當Dr.問我地想幾時入院。其實呢2星期在家安胎都有諗。如果無心跳。要点做。當然又上bk睇下jm分享。為自己作 ...

你呢次經歷個心情同我差唔多, 我3年前第一次小產,
又係意外有B, 又係照極無心跳, 成件事黎得太突然,
根本對個B未產生感情就要拎走, 就算而家講返出黎都係心情好平伏

果時未知自己同老公身體都係好難有B, 難到之後俾醫生話我地做IUI係浪費資源既地步,
所以上一次自然bingo 同中左六合彩無分別

之後做左好多檢查同做IVF, 可以話係關關難過關關過,
最後bingo左, 有埋心跳, 諗住可以鬆一口小氣時, 下一個星期就俾醫生宣布小產,
果一下真係好唔想接受呢個現實, 挨醫生俾多一個星期時間,
可惜隔兩日就見紅, 無奈地上個星期入左醫院塞藥

可能今次係俾左好多心機落去, 而家睇到其他一樣經歷JM既post,
什至而家打呢段文都仲眼濕濕

大宅

Liukut 發表於 16-1-28 14:08
中午12:00派飯時間。我見已瞓咗一個鐘。應該可以坐起身食飯。其實個子宮開始脹住咁。谷m感覺。食完飯又瞓下 ...

我要夜晚返到屋企先排到個胎出黎, 果一刻有諗過叫老公黎見下個B,
當見"最後一面", 不過又諗起個B已經吸收左, 只剩下胎囊,
叫老公黎睇好似無乜意義, 加上佢今次表面好似無乜野, 其實我估佢都一樣咁難過,
所以最後都決定自己一個去面對, 默默地用竹筷子夾起放入醫院俾既膠樽度...

男爵府

引用:Quote:Liukut 發表於 16-1-28 14:08 中午12

原帖由 mini-kinki 於 16-01-28 發表
我要夜晚返到屋企先排到個胎出黎, 果一刻有諗過叫老公黎見下個B,
當見"最後一面", 不過又諗起個B已經吸收 ...
我男友返緊工。塞藥後ws咗佢。話佢知bb要走了。佢ws我同bb講再見。其實我老公唔係感情豐富。好多嘢唔會表達出嚟。理性d咁。所以我情緒方面都平復d。

複式洋房

大宅

睇完post後都令我諗起小天使,真係好心痛,差不多每日都諗起,還很期待。

侯爵府

回覆:我的5次生b歴程

複式洋房

大宅

大宅

好心痛。。。

男爵府

引用:Quote:原帖由 Liukut 於 16-01-28 發表中午

原帖由 Liukut 於 16-01-28 發表
返上床後。覺得成個人空洞洞。呢個月好似發咗場夢。人生第一次叫做大事。都未結婚就無咗亞b。仲要係3個bb咁 ...
第一次懷孕就咁來去匆匆。大起大落
第二次懷念係結婚後。大約過3個月。去完渡蜜月。呢3個月過得好快。好忙。好sweet。所以咁快又中咗。我無避孕的。自己其實好容易感覺到有咗。就係嘔。有朝刷牙時又突然想嘔了。而m其實仲差幾日先到。我已有第一次經驗。所以立即買棒棒驗尿。証實有咗。立即book定私家8w先去.照。因為一定會睇到心跳。

大宅

睇到你個POST都另我諗起月頭離開我BB, 我真係好掛住佢呀. 我現在成日都同老公講好掛住BB, 好想佢快D返黎我地身邊呀!今次我仲係要第一胎呀, 心情還未可以平伏到。

男爵府

引用:睇到你個POST都另我諗起月頭離開我BB, 我真

原帖由 cc0926 於 16-01-29 發表
睇到你個POST都另我諗起月頭離開我BB, 我真係好掛住佢呀. 我現在成日都同老公講好掛住BB, 好想佢快D返黎我 ...
只要你準備好。緣份到。bb會回來你身邊的。加油!

洋房

追~

大宅

追,登樓主好緊張

大宅

Liukut 發表於 16-1-29 10:53
只要你準備好。緣份到。bb會回來你身邊的。加油!
樓主, 謝謝你鼓勵呀!我現在已經坐左差不多一個月小月了, 亦去睇中醫調理身體, 現等第一次M Come來就再努力過,希望到時緣份來到喇!

男爵府

引用:Quote:Liukut 發表於 16-1-29 10:53 只要你

原帖由 cc0926 於 16-01-29 發表
樓主, 謝謝你鼓勵呀!我現在已經坐左差不多一個月小月了, 亦去睇中醫調理身體, 現等第一次M Come來就再努力 ...
唔使客氣。互相鼓勵嘛做多d帶氧運動。例如行快d。挺胸收腹咁行。幫助子宮收緊。修復好d。拉筋都好架。等你好消息

cc0926    發表於 16-1-29 12:09

男爵府

引用:Quote:原帖由 Liukut 於 16-01-28 發表返上

原帖由 Liukut 於 16-01-29 發表
第一次懷孕就咁來去匆匆。大起大落
第二次懷念係結婚後。大約過3個月。去完渡蜜月。呢3個月過得好快 ...
可能第一次懷孕嘔得太勁。今次第二次接受咗多d。無咁辛苦咁。所以繼續返工。但一樣有啡流。不過無咁多。今胎算順利。好快到12w做埋唐氏檢查~pass。見今次咁ok。開始又放鬆了問題也開始慢慢來了。而我又不發覺。依家想好嬲自己。因為都無咩胃口。所以將早上火腿蛋治到黃昏先食。終於夜晚又疴又嘔。去小便開始急急痛。又唔理。以為係咁。到差不多14w已發現子宮位怨怨痛。流多咗水嘅分泌。都有同私家講。但普通照下又無特別留意d咩。無要求化驗分泌因為真係唔知要留意咁多嘢。依家先知。我15w星期五仲去私家check完。無咩嘢講。話bb各樣ok架。我仲幾日後星期一老公放假仲去行街n食飯。但果日已非常唔舒服。標冷汗見暈。d水分泌多咗好多。連護墊都好快濕哂。個肚好墜。好似有嘢喺子宮想頂出嚟。其實我應該立即入院。到星期二早上我老公已返工。我都起身準備返工。發覺好急好急好想大小便。去到廁所就用力痾啦。一用力痾就聽到爆一聲好大聲。似爆氣球咁聲。之後喺咁流水。我仲好白痴唔知。走返上床休息。見仲不斷流水。應該唔對路。立即打俾私家。佢都立即接聽。我話醫生好多水流咗出嚟呀。点算呀?。Dr.話可能穿水呀。快d去急症室。

大宅

大宅

首頁
34567...67

尾頁

跳至