時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

【on.cc東網專訊】港大罷課委員會決定暫緩罷課行動。港大學生上周二(26日)圍堵校務委員會後,今日(31日)再次召開罷課大會。罷課委員會發言人梁麗幗指,學生決定暫緩罷課行動,但否認與參加人數不足有關,認為運動已進入新階段,學生將會與校方展開對話。她又指,學生早前提出的三項會面條件,其中兩項條件,即要求在港大舉行會面,以及由校委列席會議,已被校委會主席李國章否決。

近百名學生參與今日的第四次罷課大會,會議經歷近6小時仍未完結。梁麗幗指,會上通過三項與李國章對話的條件,包括要求對話在港大校園舉行;要求較中立的校委法律系講師張達明與人文學院院長Timothy O'Leary列席會議,以及校園傳媒在場直播。梁稱,李國章以保安理由否決首個建議,亦拒絕讓校委列席,她希望校方可在本周三(2月3日),即預定見面的日子前答應同學訴求http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/ ... 0131_00822_001.html
在講大見面,一陣又搵人去鎖門唔比人走,跟住馮同學又問人去唔去搵李國章,點同你地見面

琥珀宮

畀面勳章

引用:【on.cc東網專訊】港大罷課委員會決定暫緩

原帖由 benben886 於 16-01-31 發表
【on.cc東網專訊】港大罷課委員會決定暫緩罷課行動。港大學生上周二(26日)圍堵校務委員會後,今日(31日)再 ...
仲係港大搞?當人傻?一陣又暴動又話好報警,要校委會接見仲咁多要求,當自己係皇帝?

子爵府

"中立的校委法律系講師張達明"

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

引用:\"中立的校委法律系講師張達明\"

原帖由 csdenis 於 16-01-31 發表
中立,但撐學生

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

E 點好真· 好笑。

男爵府

csdenis 發表於 16-1-31 21:33
真是笑死冇命賠,哈哈哈。

子爵府

MsBusy 發表於 16-1-31 21:35
中立,但撐學生

撐學生咪代表中立囉, 乜你唔知咩?

佔中時立場並非一面倒的傳媒(如東方, 星島)黃C就話佢地偏頗, 但係佢地又會覺得毒果好公正.

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

Pulmma 發表於 16-1-31 21:35
E 點好真· 好笑。
我都想問 ~ 張違明中立 ? 咪笑大人個口啦

男爵府

真是呃了自已,以為呃哂所有人。鬧人,批鬥人,唔俾人做,之後話中立?哈哈。中立就不會反對給李國章做主席啦!

公爵府

D學生佔中到e家都係無變過,一樣咁目中無人,自以為是,不可一世!

侯爵府

csdenis 發表於 16-1-31 21:33
呢個真係O晒嘴
永遠不要和白痴爭辯,因為他會把你的智商拉到和他同一水平,然後用豐富的經驗打敗你。

男爵府

引用:【on.cc東網專訊】港大罷課委員會決定暫緩

原帖由 benben886 於 16-01-31 發表
【on.cc東網專訊】港大罷課委員會決定暫緩罷課行動。港大學生上周二(26日)圍堵校務委員會後,今日(31日)再 ...
講條件?你地班嘢憑咩呀?唔鍾意港大呢樣個樣就退學。

侯爵府

否認因少人參加,因為系太太太少人

子爵府

benben886 發表於 16-1-31 21:02

人地而家肯同你傾, 你重要列d咩條件, 其實佢地覺得自己有乜野Bargaining power 揸緊手可以同人討價還價?

伯爵府

呢個真攪笑 我地唔明中立嘅定義

伯爵府

引用:Quote:原帖由 csdenis 於 16-01-31 發表\"中

原帖由 88muimui 於 16-01-31 發表
呢個真攪笑 我地唔明中立嘅定義
*佢地

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆:港大罷委會決暫緩罷課 否認因少人參加

話罷課係你,人地無叫你唔好罷喎,你自己唔罷,想同人見面,又要同人講條件,人地好恨同佢傾咩。而家咁嘅情況,邊個係庄?邊個係閒?究竟佢地知唔知?

Minniemouse:-P

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

好恨同四方幗傾呀! 要食定止嘔丸㗎!

珍珠宮

2024年龍年勳章

自欺欺人,少數人靠大聲靠迫就扮做好多人支持

珍珠宮

2024年龍年勳章

張達明都叫中立,梁家傑都係男神囉

首頁

尾頁

跳至