自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

引用:Quote:Jayelle+發表於+16-2-1+14:01+人地全

子爵府

踩玻璃朋友 發表於 16-2-1 14:07
香港可以遲D上姐, 一向都唔係套套戲同部架, 唔係藉口黎.係勒, 知勒, 一定唔會睇囉
... 遲D上叫人地點預個宣傳活動期同budget. 同埋檔期唔係話上就上, 復活節都大把戲上啦. 係咪真係試過睇完呢d 片成年唔吉利先? 而家又唔係迫你睇迫你大吉利是...又要人改名又要人改檔期..[size=18.018px] 其實仲有大把港產賀歲片睇呀.

子爵府

踩玻璃朋友 發表於 16-2-1 13:12
新年流流吉利既名最好

比個岩心水名聽下

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

改咩名無所謂, 係好戲就得la!!!

男爵府

回覆:都唔明D 片商點改名-安排檔期

無咩所謂,幾年前劉華套講吸毒既戲咪又係農曆新年上映。介意咪唔睇囉,但肯定有捧場客既

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

M&A Mom 發表於 16-2-1 06:35
睇套戲唧!
禁不如叫“財神,大駕光臨”喇!

子爵府

Jayelle 發表於 16-2-1 14:23
有咩藉唔藉口啫?人地點解要新年上、改呢個名要同你解釋嗎?你不如寫封投訴信去睇下人地「採唔採納」你個意 ...

你都好唔客氣...我而家有話要人地同我解釋咩?更加唔會好似你咁講會多餘到要寄封投訴信比人囉,
我只係係度討論.
不過, 我會選擇性唔睇, 等如呢度D POST咁, 唔鐘意, 眼寃既咪唔好答人囉,
唔駛咁串既.
怎麼你會聽一個心理唔平衡既人所說, 去對付一個已被佢騒擾欺凌十幾年, 束手無策既病人?? 將來有一日, 佢亦都可以同樣心狠手辣地對付並趕絕一個曾經係朋友既你. Good Luck!

子爵府

Superman-GF 發表於 16-2-1 14:32
點解要遲D上。全球上曬獨剩香港會好feel D? 好彩世界不是圍繞D迷信人轉。

...
我講漏左, 應該話大陸同台灣都係. 有部份係同步, 但有好多戲都唔係同步上架啦.
怎麼你會聽一個心理唔平衡既人所說, 去對付一個已被佢騒擾欺凌十幾年, 束手無策既病人?? 將來有一日, 佢亦都可以同樣心狠手辣地對付並趕絕一個曾經係朋友既你. Good Luck!

子爵府

小金名 發表於 16-2-1 14:32
而家有好多戲係同步上, 但唔係全部都係.遲上點解預唔到宣傳活動同BUDGET? 佢地凈係去左台灣宣傳, 但無黎香港喎.
咁所以我咪話佢安排差囉, 至於復活節大把戲上我相信點都安排到既.
打麻雀夠好多禁忌啦, 乜你唔知咩?
當然迫唔到我睇啦, 我信邪架. 如果唔係開呢個POST做乜?
我無一定要人改名改期, 我無咁大權, 只係可以係BK自由討論下姐.

子爵府

小金名 發表於 16-2-1 14:33
比個岩心水名聽下
我唔知套戲講乜漫畫又未睇過比唔到喎

子爵府

see_c213 發表於 16-2-1 14:43
無咩所謂,幾年前劉華套講吸毒既戲咪又係農曆新年上映。介意咪唔睇囉,但肯定有捧場客既

...

門徒? 吸毒係個人既事, 又唔算太大禁忌喎.又唔係下下講人死既戲我又覺得OK喎.

goat    發表於 16-2-1 20:11
小金名    發表於 16-2-1 16:09
Superman-GF    發表於 16-2-1 15:57
cc_tse    發表於 16-2-1 15:49

侯爵府

好睇就會睇
從來唔會諗意頭呢樣野

侯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 冬日勳章 陪月勳章 畀面勳章

引用:Quote:Jayelle+發表於+16-2-1+14:23+有咩藉

原帖由 踩玻璃朋友 於 16-02-01 發表
你話人個戲名一樣唔客氣,我比你feel下你自己個態度啫

你都識話討論,你可以咁樣comment人,人地唔可以comment你?唔一定全世界要認同你

我只想話,遇到唔合自己心意嘅事,學識放下同let go,唔使執著一定要人地跟你想法點點點

happywindy    發表於 16-2-1 17:32

琥珀宮

成個新年無戲好睇,今年好悶

子爵府

回覆:都唔明D 片商點改名/安排檔期

圍住你轉咩個世界

侯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 冬日勳章 陪月勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+踩玻璃朋友+於+16-02-01+發表

原帖由 Superman-GF 於 16-02-01 發表
點解要遲D上。全球上曬獨剩香港會好feel D? 好彩世界不是圍繞D迷信人轉。

...
世界將我包圍,勢死都一齊

珍珠宮

回覆:都唔明D 片商點改名-安排檔期

定為三級

子爵府

踩玻璃朋友 發表於 16-2-1 15:34
而家有好多戲係同步上, 但唔係全部都係.遲上點解預唔到宣傳活動同BUDGET? 佢地凈係去左台灣宣傳, 但無黎香 ...

人地一早係各個meida 賣晒廣告啦,巴士都買晒位。 上[size=18.018px]畫時間唔岩你心水,但你又唔係本身好想睇因為新年[size=18.018px]禁忌搞到睇唔到。一件影響唔到你的事,完全唔覺有咩理由覺得佢安排差。咁復活節都唔係世界各地歡迎呢個宗教節日,你覺得OK, 我又覺得唔OK咁咪唔使上畫...

打麻雀夠好多禁忌啦, 乜你唔知咩?<<雖則唔知做咩要講到去打[size=18.018px]麻雀. 我知又點? 我又唔會淨聽禁忌已經當自己不利。又唔會因為咁唔打或避諱或叫人[size=18.018px]避諱。下下要避~新年邊開得舒快。

子爵府

Jayelle 發表於 16-2-1 15:50
世界將我包圍,勢死都一齊

笑死我

水晶宮

回覆:都唔明D 片商點改名/安排檔期

新年一定要得賀歲片架咩?

首頁

尾頁

跳至