自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好明顯佢既target唔係你lor

珍珠宮

goat 發表於 16-2-1 13:46
片商一定計過數, 明顯覺得迷信人少所會咁樣排
而家為左減少某d地區未上映已經有得dl, d大片都盡量全球同步上映, 好難淨係就香港/中國ga wor

子爵府

Jayelle 發表於 16-2-1 15:47
你話人個戲名一樣唔客氣,我比你feel下你自己個態度啫

你都識話討論,你可以咁樣comment人,人地唔 ...

我想問下, 乜呢套戲係你製片/買片/發行既咩? 有無需要要你比我"FEEL"下自己態度呀?娛樂圈既事不嬲都係可以比公眾任意批評架啦.
我覺得我都係以其中一個觀眾角度講我對呢個名既感受.
我無話唔可以COMMENT我, 不過呢度咁多個留過言既黎講你係特別地唔客氣.
我無話叫人一定要認同我, 亦都無執著, 不過講下套戲個名好唔好呀/好唔好睇呀好正常,
不過如果個個好似你咁講, 唔岩自己心意就要學識放下LET GO, 呢個世界會平靚好多.
你認為你自己可以做到呢步咩? 唔好意思, 以我經驗, 你係無口話自己,
同埋就算而家香港地太把政治事件有關既人都做唔到.
諗下自己先好話人啦唔該.五十步笑百步.

怎麼你會聽一個心理唔平衡既人所說, 去對付一個已被佢騒擾欺凌十幾年, 束手無策既病人?? 將來有一日, 佢亦都可以同樣心狠手辣地對付並趕絕一個曾經係朋友既你. Good Luck!

子爵府

小金名 發表於 16-2-1 16:23
人地一早係各個meida 賣晒廣告啦,巴士都買晒位。 上畫時間唔岩你心水,但你又唔係本身好想睇因為新年禁 ...
我都知佢出哂廣告, 我有權阻佢既話都唔會而家先阻啦? 你覺得我除左可以係度講下之外可以做到D乜呢?我都係一個普通既觀眾/網友/C9黎, 唔似有D人口吻講到自己似發行咁唔比人講套戲名.

你打牌唔理咩禁忌? 雖然唔知你輸多定WIN多, 唔該你下次打牌搵埋我, 等我做哂你唔介意既禁忌

怎麼你會聽一個心理唔平衡既人所說, 去對付一個已被佢騒擾欺凌十幾年, 束手無策既病人?? 將來有一日, 佢亦都可以同樣心狠手辣地對付並趕絕一個曾經係朋友既你. Good Luck!

子爵府

貧窮媽媽 發表於 16-2-1 16:31
新年一定要得賀歲片架咩?
唔係, 不過新年流流都唔駛死死聲囉

子爵府

小歪仔 發表於 16-2-1 16:37
好明顯佢既target唔係你lor
新年應該唔會, 除非佢口碑好好, 又過完年, 咁或者會睇下既

子爵府

小歪仔 發表於 16-2-1 16:38
而家為左減少某d地區未上映已經有得dl, d大片都盡量全球同步上映, 好難淨係就香港/中國ga wor
...
有D大片/佢地認為收得果D 都會既, 不過仍然有好多片都係公映日期唔同,即係想講其實佢地係可以安排到檔期既.

珍珠宮

畀面勳章

回覆:都唔明D 片商點改名/安排檔期

我唔會因為戲名而唔睇噶喎,我只關心內容
不過香港改d名真係好難聽就真

子爵府

親子王國15週年勳章

中國都有人姓死, 心胸廣闊d, 人都開心d.

子爵府

永然 發表於 16-2-1 17:05
我唔會因為戲名而唔睇噶喎,我只關心內容
不過香港改d名真係好難聽就真

...
舊陣時好D架...而家為左出位連粗口諧音都用埋.(某喪屍片)

子爵府

Jessie688 發表於 16-2-1 17:08
中國都有人姓死, 心胸廣闊d, 人都開心d.
你講真?? 有無資料SUPPORT?如果係我, 做左大人識性以後一定改姓.
唔係心胸廣唔廣闊既問題, 我不嬲都係好開心係度討論緊套戲姐,
講下套戲既呢D好多人都會.

侯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 冬日勳章 陪月勳章 畀面勳章

引用:+本帖最後由+踩玻璃朋友+於+16-2-1+17:50+

原帖由 踩玻璃朋友 於 16-02-01 發表
係呀!我都太執著!你有言論自由架嘛!你鍾意點諗都得架!我真係犯賤,唔關我事就唔好comment啦!

禁止訪問

回覆:都唔明D 片商點改名-安排檔期

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

踩玻璃朋友 發表於 16-2-1 02:33
黎緊有套叫"死侍-不死現身", 戲名入邊已有兩個死字,雖然第二個死字係叫不死, 英文又叫DEADPOOL,
但套戲仲要 ...

我仔話要睇,我話新年流流,死死聲唔準睇,後尾知道原來3級想睇都無得睇

大宅

回覆:都唔明D 片商點改名-安排檔期

好期待好想睇 MARVEL Fans😂😂

珍珠宮

仲未完
我唔係要批評迷信, 如果影響你, 嘈都合理;
但成件事我都唔明點樣影響樓主, 睇唔出有咩吉唔吉利可言

子爵府

Jayelle 發表於 16-2-1 18:32
係呀!我都太執著!你有言論自由架嘛!你鍾意點諗都得架!我真係犯賤,唔關我事就唔好comment啦!

...
哎也, 我真係慘, 仲以為你唔知, 等我仲苦口婆心打左咁多隻字.come on, let go let go let me go~...以為你識添

子爵府

ilovematthew 發表於 16-2-1 18:43
我仔話要睇,我話新年流流,死死聲唔準睇,後尾知道原來3級想睇都無得睇
...
, 好似係暴力, 不過想睇既話可以等到過完年DL 落黎睇都得.

子爵府

babysuki23 發表於 16-2-1 20:10
好期待好想睇 MARVEL Fans😂😂
好正? 佢之前做過乜戲?

子爵府

goat 發表於 16-2-1 20:15
仲未完
我唔係要批評迷信, 如果影響你, 嘈都合理;
但成件事我都唔明點樣影響樓主, 睇唔出有咩吉 ...
唔係直接影響到我既問題, 不過:1)中國人過年不嬲都充滿生氣, 唔鐘意個死字;
2) 因為個死字, 所以諧音14, 24都唔鐘意, 儘量避免用同住;
3) 中國人過年鐘意著紅色野唔鐘意黑色野其實都係一樣;
4) 唔只中國人, 日本人等都唔鐘意黑色因為係死人先著既禁忌;
5) 日本人西方人都同樣忌用13字.
6) 打牌都有好多禁忌, 包括係D 腳友隔離成日提個死字都唔好.

....等等, 好多迷信野你信邪既就應該避忌下, 我只係覺得呢套戲個名唔好,
仲要係正新年上映, 所以講出黎討論下.

首頁

尾頁

跳至