自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

點都好過個套西遊。。。。。
個年係大年初一睇,一開場已經冚家X哂
戲名算啦。
不過樓主都係講下自己感覺啫,5好咁樣追殺佢啦

禁止訪問

引用:Quote:ilovematthew 發表於 16-2-1 18:43

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆:都唔明D 片商點改名-安排檔期

反而想知有冇響內地上,如果有,企哋又會改過個有幾喜慶嘅名?“紅衣俠·恭喜發財”?“紅雙喜·大吉大利”?

大宅

引用:Quote:babysuki23 發表於 16-2-1 20:10 好

原帖由 踩玻璃朋友 於 16-02-01 發表
好正? 佢之前做過乜戲?
marvel係個公司,專拍英雄片,例如 Iron man嗰啲。呢個Deadpool係其中一個英雄人物。
不過男主角Ryan Reynolds 都拍好多戲. X men都有做過,不過係第個角色

侯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 冬日勳章 陪月勳章 畀面勳章

引用:Quote:Jayelle+發表於+16-2-1+18:32+係呀!

哎也, 我真係慘, 仲以為你唔知, 等我仲苦口婆心打左咁多隻字.come on, let go let go let me go~...以為你 ...
我都苦口婆心打好多隻字架,唔係其他同我有一樣諗法嘅網友邊有得like我啫

利申:我冇追殺樓主架,不過佢一路回我我咪回返佢囉

子爵府

sako 發表於 16-2-1 20:40
點都好過個套西遊。。。。。
個年係大年初一睇,一開場已經冚家X哂
戲名算啦。
多謝明白了解
怎麼你會聽一個心理唔平衡既人所說, 去對付一個已被佢騒擾欺凌十幾年, 束手無策既病人?? 將來有一日, 佢亦都可以同樣心狠手辣地對付並趕絕一個曾經係朋友既你. Good Luck!

子爵府

KT0603 發表於 16-2-1 21:03
不過,樓主你講起,我先醒起,部片係三級,我仔未夠年齡入場。要等出碟先有得睇咯,佢岩岩知道好失 ...
多謝理解, 新年係應該生氣勃勃, 而唔係死死聲咁囉.
怎麼你會聽一個心理唔平衡既人所說, 去對付一個已被佢騒擾欺凌十幾年, 束手無策既病人?? 將來有一日, 佢亦都可以同樣心狠手辣地對付並趕絕一個曾經係朋友既你. Good Luck!

男爵府

引用:Quote:goat 發表於 16-2-1 20:15 仲未完我

唔係直接影響到我既問題, 不過:1)中國人過年不嬲都充滿生氣, 唔鐘意個死字;
2) 因為個死字, 所以諧音14, 24 ...
咁你新年個時唔好上網,因為可能出現好多唔吉利既字

子爵府

手指仔 發表於 16-2-1 21:13
反而想知有冇響內地上,如果有,企哋又會改過個有幾喜慶嘅名?“紅衣俠·恭喜發財”?“紅雙喜·大吉大利” ...
岩岩CHECK過, 一樣叫死侍. 台灣叫惡棍英雄: 死侍/X戰警: 死侍.

美國12號先上, 乜唔係應該一樣.

點解美國片商唔係1月1日上呢?

子爵府

babysuki23 發表於 16-2-1 21:25
marvel係個公司,專拍英雄片,例如 Iron man嗰啲。呢個Deadpool係其中一個英雄人物。
不過男主角Ryan Reyno ...
IC, 因為我IRON MAN都無睇, 所以唔知.唔怪得早兩日明珠做IRON MAN啦

子爵府

Jayelle 發表於 16-2-1 21:37
我都苦口婆心打好多隻字架,唔係其他同我有一樣諗法嘅網友邊有得like我啫

利申:我冇追殺樓主架,不 ...
忽然比你笑C 我, 有來有往先係討論吖麻~

子爵府

boey 發表於 16-2-1 22:05
咁你新年個時唔好上網,因為可能出現好多唔吉利既字
咁又唔會喎, 都好多恭喜既說話姐! 同埋都未到新年點會知呢

子爵府

畀面勳章

引用:戲名啫,我會睇,marvel 第一部3級電影

原帖由 MsBusy 於 16-02-01 發表
戲名啫,我會睇,marvel 第一部3級電影
我都睇

阿仔跟孻叔

男爵府

唔覺得鬼佬要就香港同中國...

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

由亞任當年,年初一上左套李後主,都開左先河,新年流流又死人又亡國添啦,都冇咩忌架啦.
<br><br>

侯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 冬日勳章 陪月勳章 畀面勳章

引用:Quote:Jayelle+發表於+16-2-1+21:37+我都苦

忽然比你笑C 我, 有來有往先係討論吖麻~

踩玻璃朋友    發表於 16-2-1 23:19

首頁

尾頁

跳至