婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

初一,二老公唔舒服無去99拜年。咁老公d親戚細佬照俾利是我個仔,連老公細佬個外父母都有俾仲買左架車俾我個仔。我好開心。

所以我就封返利是俾各人,跟住叫奶奶幫手轉派出去。我轉個頭佢地竟然打開我俾人地既利是睇有幾多錢,跟住又話我封得多。

我地封俾佢細佬2公婆每人100x 2。佢話你封太多了,佢地封50x2 俾你個仔咋。

我頂! 有無禮貌呀你地! 做咩打開人地送俾我個仔既利是呀!

仲有! 個個係我老公唯一細佬,封每人200利是又幾多呀!我地鍾意封幾多咪幾多囉!我地都無覺得d咩!

成日話佢地2兄弟少傾計,好似不和。但佢又成日攪埋d斤斤計較野。上次佢細佬結婚又係,當眾問我地做左幾多人情。4000都話多。無野呀!本身諗住買對握,佢死唔俾。痴痴地,自己2個仔都斤斤計較。

佢今日呀!仲要每一封都打開睇囉! 人地外父母買架100幾蚊既車俾我個仔,我回返100都話! 心意姐!

妖。

咸蛋三寶飯    發表於 16-2-14 00:04

侯爵府

回覆:真心唔高興

係post到傾下好啦,不接受加好友同打招呼謝謝!

別墅

引用:初一,二老公唔舒服無去99拜年。咁老公d親

原帖由 Loretta529 於 16-02-10 發表
初一,二老公唔舒服無去99拜年。咁老公d親戚細佬照俾利是我個仔,連老公細佬個外父母都有俾仲買左架車俾我 ...
是不是怕妳封得多顯得她封得少?我男家都有d咁的人,好煩

男爵府

下年唔好經佢手俾利事
一係就用貼紙貼實個利事封

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

又係嗰啲覺得個仔辛苦搵錢,但比新抱亂fing嘅99呀?

大宅

回覆:placesday 的帖子

因為佢地成日見d姑姐阿叔,我地一年都見唔到幾次,佢地又住同區。

唉,真係完全諗唔到佢地會即場打開囉!怕我地sit錢喎。

奶奶本身係錢財上好斤斤計較既人,但問題叔仔唔係第2個囉,做哥哥俾多少少,無咩特別囉。你話人地封俾我個仔50,我回人地1000就話多。

我O晒咀,想話佢又唔知點咁。

大宅

回覆:babychan123 的帖子

佢覺得人地封幾多你咪回幾多囉。
但無諗過哥哥封1,200百其實唔係d咩。

好似要我地跟佢一樣斤斤計較咁。

大宅

回覆:toyocat 的帖子

我有返工架,人工差唔多。
應該唔會掛。
不過佢地係覺得我唔識慳錢,因為家庭背景唔同

男爵府

你99控制慾強.

咁駛唔駛下年當你99面開佢俾你個仔封利是,睇下你99俾幾多個孫

跟住你地先回番咁多錢俾你99過年呀??

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

好老土

大宅

回覆:nita2012 的帖子

佢話咁樣係教我,覺得我唔識封利是喎。

男爵府

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 開心吸收勳章

最驚佢會換過張紙幣去你封利是度咋

子爵府

真系絕頂冇教養,唔“妖”佢都唔得,實在太過份啦,就算系益,都系益比禁親既自己人,有乜所謂

大宅

我會即刻黑佢面,叫佢攞返黎自己派,唔使麻煩佢!

大宅

回覆 stitch2012 的帖子

我真係問過我老公佢會唔會。
其實係咪一個慳開既人連人地既野都要慳埋一份??

大宅

回覆 Bobo113 的帖子

重點係細佬!
千萬唔好以為佢好錫我老公所以咁!佢最錫係個細佬!所以我有D不解

大宅

回覆 Clarielulu 的帖子

我本身都已經心情差差地。講過幾千次,上黎探我地係OK,但唔好帶晒佢屋企唔食既水果俾我地!

次次最後都無人食,發晒毛,唔要得!更浪費!

我地2個大人,1個2歲小朋友,點食20個橙同5個蘋果呀!!!!較早前又迫我地要左個好沙田袖,同埋蕉個D。最怕係食唔晒唔要得

仲有,買湯圓上黎整,唔洗次次都當我屋企咩都無一樣,連糖薑蒜頭都帶埋上黎!

我屋企日日都有煮飯,咩都有囉。我屋企而家淨係黃糖有4大包==

唔係唔領佢心意,係覺得好多如。下次可以電話問左先,真係無我一定會話佢知。

男爵府

你99咁8掛既

子爵府

真係奇怪,自己兩個仔之間封既利是數目幾多都咁計住,度住,佢想搞到兄弟之間有嫌隙先開人呀?
仲要開晒人地既利是黎睇,完全冇教養

珍珠宮

聽到都嬲,女夭!

首頁

尾頁

跳至