家事百科

跳至

首頁

尾頁

子爵府

請問d 水點倒架???

子爵府

回覆:chung_ma 的帖子

子爵府

回覆:chung_ma 的帖子

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:西門子洗碗機,新手請教

吾洗倒架,一定有淨D水向機耐的
只要keep住耐不耐洗下個隔渣網就0k

子爵府

引用:吾洗倒架,一定有淨D水向機耐的只要keep住耐

原帖由 Wing03yan18 於 16-02-12 發表
吾洗倒架,一定有淨D水向機耐的
只要keep住耐不耐洗下個隔渣網就0k
thx, 其實我無睇說明書,請問較完溫度,是否要按風符號,先會吹乾,宜家只係第二次用,麻煩晒

別墅

隔渣網係唔係入面下低灰色一格格果塊?我未拆過.好似好難拆. 返去試下.

BTW, 我次次用ECO, 之後都唔會乾晒. 又好似無淨乾功能 (可能我舊一款MODEL)

大宅

倒唔到的, 我試過

始終有陣UP 味, 有時打開自己都頂唔順, 唔知點除味

大宅

我用的是同牌子我座枱機, d 積水我會用布索乾,再打開門自然自乾 。我又沒送味喎,你有否沖下碗碟才入機呀?
舊灰色野我唔建議多手拆 ……費事整爛

Lilypie Baby Ticker

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

用左兩個月暫時無味,非常好用。

我每次放入機前會倒渣同沖一沖先。天氣熱時,我估有碗未洗prewash一轉再開機門疏一疏氣會好d.....

侯爵府

引用:倒唔到的, 我試過始終有陣UP 味, 有時打開

原帖由 方二筒 於 16-02-17 發表
倒唔到的, 我試過

始終有陣UP 味, 有時打開自己都頂唔順, 唔知點除味
我都無up味喎!
我一星期吉機用70度水洗一次部機
今日洗完碗會洗下個過瀘網
同埋今次洗完碗都有打開部機疏下氣
你用邊隻洗碗粉?
我初初用惠康買綠色大大盒果隻粉就覺得一洗完D碗打開部機有少少怪味,不過第2朝起身收碗又無左果陣味

侯爵府

引用:隔渣網係唔係入面下低灰色一格格果塊

原帖由 stephanielee 於 16-02-12 發表
隔渣網係唔係入面下低灰色一格格果塊?我未拆過.好似好難拆. 返去試下.

BTW, 我次次用ECO, 之後都唔會乾 ...
吾難拆跟住個三角形箭咀寧圓形個位就令到出黎架啦!

侯爵府

引用:我用的是同牌子我座枱機, d 積水我會用布

原帖由 欣媽媽 於 16-02-19 發表
我用的是同牌子我座枱機, d 積水我會用布索乾,再打開門自然自乾 。我又沒送味喎,你有否沖下碗碟才入機呀 ...
我都係用座枱你平時一機放幾多野入去洗
我5人家庭家下後悔吾買大機
家下煮親夜晚餐飯我都要開2機先洗得曬D野
(一機洗碗碟,快子,獲産,第2機洗獲,飯煲,水杯,同飯盒)

子爵府

回覆:Wing03yan18 的帖子

你地有無索番d 水出離

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:你地有無索番d 水出離

原帖由 chung_ma 於 16-02-20 發表
你地有無索番d 水出離
無噃。

係有水架,唔駛理佢呀~

我拆左出黎都係咁……

子爵府

回覆:YuYuMother 的帖子

thx

大宅

回覆:Wing03yan18 的帖子

我差唔多一個月先用1-2次,平時得閒都有打開吹下,但就有陣up 味。我洗粉响Apita 買,日本牌子來的。so far 我覺得finish 最好

大宅

問過西門子熱線, D水不用理, 耐不耐洗下個隔渣網就OK

子爵府

回覆:CircleFat 的帖子

thx, 我想問吓見洗完唔係全乾,係正常嗎,夏天會唔會唔係咁好

首頁

尾頁

跳至