自由講場

跳至

首頁
23456...8

尾頁

公爵府

公爵府

引用:小朋友不停問嘢邊有得制止?唯一可行解決方

原帖由 Yubi.T 於 16-02-12 發表
小朋友不停問嘢邊有得制止?

唯一可行解決方法係唔帶好呢 d 小朋友去睇電影 ...
我個女5歲都會問問題,我同佢講定嘈既就要帶佢出去冇得睇,所以佢會乖乖地睇,最多都係响耳仔邊細細聲問,肯教的話係可以做到的。

男爵府

回覆:認真呼籲 ~小童睇戲

有次去睇cats 我唔知點解我隔離個阿媽覺得佢個個約莫4歲既仔會岩睇,開場無耐,佢就問問題,阿媽細細聲吱吱尋,如是者幾次我真係有d唔耐煩,有打眼色比佢,點知佢仔開始叫好悶呀,仲好大聲,阿媽都好野,等到intermission先肯扯

男爵府

一陣好多道德人出黎講, "樓主, 咁巴閉, 不如你包埸睇啦"

前日睇DEADPOOL好爽, 完全聽唔到D小朋友聲問點解咁既, 點解既..
走先諗起原來3級..... 我試過幾次煩到嘔... 一係就問點解, 一係就成埸踢我背隻..
一係就喊...

別墅

唔知我教得岩唔岩,我成口同阿女講周圍啲auntie uncle好惡,你騷擾到佢地,可能鬧你或打你,so far 我女唔會亂叫

男爵府

想生BB熱投

回覆:see_c213 的帖子

我試過bear佢,但轉個頭佢又再黎過有啲年紀太細,根本唔識驚你bear佢

珊瑚宮

+3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

happyhk 發表於 16-2-12 14:46
虎妹咁乖, 冇問題, 哈
自從弟弟出世以後,呢句說話變得可變可點了

happyhk    發表於 16-2-12 16:51
全力支持捐血行動~
Blood for Life 熱血使命 @ fb

男爵府

回覆:purplerain0348 的帖子

剛新年,睇咗恐龍和花鼠,一場就小朋友不停講仲衰到放腳在我老公個扶手,一場就不停踢櫈。我都有小朋友,佢地三歲已經入場睇戲,問題系大人點教,喊、驚咪離場吾好騷擾人lor,人地都有比$入場架,講野時大人是否應該教導小朋友呢?時下究竟應該教育好自己小朋友定叫別人不斷遷就你呢?真系好疑惑

男爵府

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

所以,我唔會揀學校長假去睇戲。

本身C6想睇恐龍大時代,我話有好多小朋友,好嘈,下星期先睇

禁止訪問

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

被人踢凳真係好黑人憎,我會叫佢唔好踢,如果唔理就坐值個人或同老公換位摭住佢,佢不仁我就不義。

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

引用:好快有人答你. 1. 你有細路你就明白2. 你包

原帖由 cmw1010 於 16-02-12 發表
好快有人答你.

1. 你有細路你就明白
呢啲人真係以為地球圍住佢轉

申利:我有小朋友架!

已刪除用户

引用:煩請各家長唔好帶控制唔到既小朋友去睇戲,

男爵府

水晶宮

畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:煩請各家長唔好帶控制唔到既小朋友去睇戲,

原帖由 HY620 於 16-02-12 發表
煩請各家長唔好帶控制唔到既小朋友去睇戲,即係把口由頭到尾都唔收,仲大大聲講野果種。小朋友驚,會喊,我 ...
係,超黑人憎...由頭問到尾

大宅

畀面勳章

如果我的小朋友係咁,我唔會揀去哩段咁多人去戲院睇的時間去睇....

好似我小朋友3歲,上年年頭第一次去睇MINIONS,都係等到尾水,D院無咩人先去試下水溫,睇下小朋友會唔會好嘈~!同埋最緊要係佢問係唔應佢,佢會乖乖睇落去,到完左出左戲院,再同佢討論下入面D劇情,小朋友係有記憶,會記得再問番先再解釋~!
仲有會買爆谷,我小朋友掛住食同睇都唔多問~!

如果佢好有反應就之後出碟買番碟比佢睇~!

大宅

子爵府

認真問下 想帶小朋友入戲院
但佢唔會問點解 反而會「嘩 恐龍呀媽咪」(例如第一次出場 之後唔會叫)
「嘩 乜乜乜呀」
咁樣會唔會騷擾到人?
因為未試過帶佢去睇戲 所以想請教各位
如果都會比人厭煩既就唔帶啦

大宅

首頁
23456...8

尾頁

跳至