自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

回覆:認真呼籲 ~小童睇戲

題外話~
仲有全場黑\"ma ma\"
拿電話出來睇信息真是很影響人的!
因為全場黑哂,個焦點就去左電話度!
(之前親身體會過,坐前位女士隔一陣又開著)我不想看,但好自然一有光個焦點就去了果位女士電話度!

已刪除用户

大宅

呢D係家教問題, 父母不教, 小孩又點會守規矩.

安靜,不騷擾他, 開場前都有預告

伯爵府

水晶宮

願人人自重!

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

男爵府

我都試得多俾人踢櫈, 同後面既金波蘿講完都仲踢既話,
我就會企係度睇戲, 跟住後面既怪獸家長就死死地氣話叫佢唔好再郁~

侯爵府

引用:相信好快就有人話: 樓主你有冇小朋友

原帖由 vivibabyvivi 於 16-02-12 發表
相信好快就有人話:

樓主你有冇小朋友?
咁呢樣又唔同,入唔入戲院係大人可以控制的,搭車果啲就無得避

子爵府

我就係怕會影響人,所以唔敢帶女去戲院

伯爵府

我最近就遇到,我一家人去睇恐龍大時代,坐最後排。撞正有個帶住個唐氏綜合症既細路既媽咪,我都知幣,皆因個細路本身講野已好大聲,大聲到鬧人一樣。點知入場原來佢地都係坐最後排,仲要坐我老公隔離,個細由開場就大聲笑,大聲講野,最初我唔聽見佢媽咪阻止佢,係中場先聽到佢媽咪「殊殊」聲,叫佢安靜,但個細路安靜一陣又黎料,我兩個小朋友同我講話佢好嘈。但冇計,我咪同小朋友解釋個細路有問題,佢都唔想羅。不過同意樓主講,明知個細路會嘈倒人就唔好帶去戲院,真係會搔擾別人

翡翠宮

咪話細路,大人都有啦!試過有次兩公婆直頭當係自己屋企睇緊tbb咁你一句我一句咁!完全冇理過其他人感受!!

侯爵府

引用:煩請各家長唔好帶控制唔到既小朋友去睇戲,

原帖由 HY620 於 16-02-12 發表
煩請各家長唔好帶控制唔到既小朋友去睇戲,即係把口由頭到尾都唔收,仲大大聲講野果種。小朋友驚,會喊,我 ...
認同,始終戲院係大家靜靜地睇戲的地方,騷擾到別人就唔好

如果果d“強詞奪理”嘅話人有小朋友就明白的人,係自私的行為
莫非有“煙癮”的人就大晒,禁煙區公然食煙都只因癮難頂,大家要“忍讓下”佢嘅行為

無論如何,戲院有佢的守則,騷擾到別人安靜欣賞電影就係唔好

大宅

睇夜場9點個D,無乜小朋友。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆:HY620 的帖子

首先叫d家長唔好係圖書館講故事俾小朋友聽。借返屋企先讀啦,嘈死!

男爵府

好討厭呢啲細路
所以睇deadpool呢類最爽

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

見Jm咁僧
不如戲院應該唔進俾6歲以下,
小朋友睇戲。

我到有帶小朋友睇,
都0k,無乜出聲有合作食爆谷。

我到見過手抱4-5個月B入埸,
個D又细左D,有喊。

珍珠宮

我支持樓主,我都有小朋友,但唔好話影響人哋啦,我都唔想佢嘈住我,我同佢講明,就算睇唔明都唔好問住,講真帶得小朋友睇嘅戲,都係細路仔戲,睇畫面都夠啦,唔明有乜所謂,由佢唔明囉!如果想小朋友睇得明,咁家長等小朋友大D識睇先好去戲院睇囉

男爵府

回覆:HY620 的帖子

最攞命係小朋友用腳一直踢凳呀,𨍭身同小朋友好多次,請佢唔好再踢,佢唔理,坐係隔離父母一句聲沒出過,小朋友成小五~小六女仔,呢個就真係養不教"父母之過"

珍珠宮

引用:最攞命係小朋友用腳一直踢凳呀,&

原帖由 kay 於 16-02-13 發表
最攞命係小朋友用腳一直踢凳呀,𨍭身同小朋友好多次,請佢唔好再踢,佢唔理,坐係隔離父母一句聲沒 ...
大人都會

首頁

尾頁

跳至