自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

回覆:嬲到飯都唔食走左落街

臨開飯走去沖涼,
我C6成日做,
我己放棄唔想同佢食。

唔好激心,唔靚架!

伯爵府

2018復活節勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

自己煮自己食,咪鬼理佢哋,買餸錢照用,佢吔要食就自己去買、去煮

:-) :hammer: :verycold: :chair: :sm:

珍珠宮

洗鬼煮比佢地食,唔好食。由佢地打機飽

珊瑚宮

環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由 anson2007 於 16-02-15 發表

原帖由 patpat234 於 16-02-15 發表
我已經同日日掛住打機果個講,以後我唔煮你煮。
最黑人憎就係啲仔女學晒佢,個個都遲遲唔埋檯
家庭教育,細個唔教都唔怪得邊個。現在教返囉,唔洗勞氣。

人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

叫小朋友幫手抹枱拎餸出去同裝飯嘛...

唔抹枱唔動手炒餸...
佢地抹好枱擺好筷子...
就差唔多幫手拎餸出廳,裝飯食得...

人地個仔(老公)就冇謂幫人教仔...
反正佢咁大個人食少餐唔會食...
但自己個仔....自己教...

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

引用:你唔好等,叫一聲黎就黎,唔黎就罷,自己食

原帖由 Lorican 於 16-02-15 發表
你唔好等,叫一聲黎就黎,唔黎就罷,自己食完就收枱,唔買任何零食,糧食儲備。

...
Agree

子爵府

patpat234 發表於 16-2-15 21:01
之前已經連續幾日朝7晚11出左街,今日又新工作開始,個人已經攰到爆,但因為過年餐餐都大魚大肉今日都堅持 ...
唔好嬲啦, 食飽之後去沖個涼瞓返覺, 唔睬2日, 唔煮2日, 唔明既就再升級.

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我都好憎煮完啲人唔埋檯,我會發脾4的,一於罷煮一排

公爵府

回覆 patpat234 的帖子

咁以後唔好煮,等佢地食西北風。

珊瑚宮

2024年龍年勳章

淨係煮自己嗰份,唔好理佢地

水晶宮

叫一次就算,食完自己執埋啲餸入雪柜,啲碗放廚房等隻佬洗,到佢地要食就自己整返熱,唔會幫佢地再攪

生得積極, 老得開心
病得舒服, 死得安樂

公爵府

畀面勳章

叫一聲唔食, 自己食飽收枱

大宅

咁似我做女個時既又係三催四請都唔肯出去食飯,原因係太早食同唔肚餓,完全唔明白阿媽個角度係點諗,依架知了因為老公都係咁

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

patpat234 發表於 16-2-15 21:01
之前已經連續幾日朝7晚11出左街,今日又新工作開始,個人已經攰到爆,但因為過年餐餐都大魚大肉今日都堅持 ...
明白。

我媽以前又係最唔鍾意我地唔埋枱食飯佢發一次火,我地以後識做了。

現在我都最唔鍾意煮枱飯冇人黎食,我一定要齊晒人先開飯。

侯爵府

學我大家姐—煮碟頭飯,
煮好放廚房,唔會拎出廳,邊個幾時返、幾時食,自己入廚房「畢」,飯餸凍咗或比人「畢」哂就閣下自理!

水晶宮

好媽媽勳章

唔行出來都應一聲話轉頭出丫,但個個都好似聽唔到我叫開飯咁

「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

水晶宮

引用:唔行出來都應一聲話轉頭出丫,但個個都好似

以後唔會再煮,收工食埋飯先返屋企

大宅

我會唔煮,自己食埋先返,對細既跟爸爸,爸爸食咩佢地食咩,等佢知有住家飯唔係必然

珍珠宮

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

引用:之前已經連續幾日朝7晚11出左街,今日又新

小朋友幾大?突然間諗起,關總制。等佢地乜刀做唔到

珊瑚宮

BK Milk勳章

引用:唔行出來都應一聲話轉頭出丫,但個個都好似

我屋企果件都係,有時叫到忟,火滾我自己坐底食,唔會再叫,佢就會死死氣拎埋部手機出黎,一路打一路食

我隻佬係奶奶做成,成個大爺咁,咩家務都唔會幫手奶奶有時介要講句,女人梗係要照顧佢,我想話奶奶今時唔同往日,以前你唔洗返工去照顧一個家,我依家要返工架

首頁

尾頁

跳至