夫婦情感

跳至

首頁
23456...22

尾頁

珍珠宮

回覆:7年的感情淡了...合久必分

子爵府

回覆:7年的感情淡了...合久必分?!

F

大宅

Follow

大宅

別墅

大宅

好媽媽勳章

侯爵府

複式洋房

複式洋房

子爵府

回覆:angeldevil 的帖子

等追

男爵府

複式洋房

樓主好涵養, 俾我一定忍唔住要即時問清楚

大宅

複式洋房

(三)

去到海旁,搵個靜少少的地方座底,問ex,“你有冇野想同我講”,佢話冇特別,我話“真係冇?”(可能我個陣個樣已經很凝重),佢就問我其實想問佢咩,唔好吞吞吐吐。

個一刻我停左幾分鐘,望住佢,錫左佢一啖,好苦澀的吻。心入面好多好多野諗,其實睇電話的對話,唔哂問都知咩事,佢中意左第2個女仔,可能都發生埋關係,係唔知佢地開始左幾耐?理性上,我慶幸自己未結婚,仲可以抽身離開,但這是理性上知道。。。感性還是。。。心入面好複雜。。

點解ex 同我一起,仲可以同第2個一齊,一個心可以容納2個人嗎?同我一起約會親吻時,佢的心係諗緊邊個?出街拖住時,我是拖住個軀殼,還是真係有他的心?

我若現在問他,他唔認,難道我就信嗎?唔信,又不斷找證據去證實他有第3者嗎?信的話,我又未去到咁八癡,說服唔到自己信佢。咁如果佢認呢?我原諒他嗎?一次不忠,百次不用?永遠我心入面都記得佢有第3者,都係背叛我,我可以忘記嗎?日後可以繼續甜蜜扮冇事一起嗎?唔原諒佢的話,係咪我同佢要分手了?7年感情就咁冇左?以後就各行各路?你有你的生活,我有我的忙碌?某一日係街相遇,點頭微笑離開?

我唔知點講,個一刻的心情好沉重,覺得好難開口,亦唔想問。因為一問,就要面對,就要決定,就知結果。好無助,面對他,心好痛。

這一刻,我真係好想時間停頓,或者唔好比我見到個電話,唔好比我知道任何野,比我繼續開開心心同佢一點。。。

我好唔爭氣,咩都未問,就不由自主的流眼淚。。。

複式洋房

如果你地係我,會點做?

男爵府

2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆 angeldevil 的帖子

當局者迷,尤其是感情很難話分就分。被人傷害多幾次才識得醒,付出了七年的感情很難話即時忘記就做到。

大宅

引用:(三)去到海旁,搵個靜少少的地方座底,問ex,

原帖由 angeldevil 於 16-02-21 發表
(三)

去到海旁,搵個靜少少的地方座底,問ex,“你有冇野想同我講”,佢話冇特別,我話“真係冇?”(可能我個陣 ...
樓主,加油!
有好多人都話,戀愛總會預上3種人,第一種:你愛佢多過佢愛你。然後大家夾唔黎分開。第二種:佢愛你多過你愛佢。然後夾唔黎都係分。
到第三次,亦因為你學懂了怎麼去愛和被愛,會遇到 Mr right, 懂得愛人和被愛,然後,大家相識相知,一齊走下去....

你還年青,想一想要點樣決定點樣走下去。之後唔好後悔便好!

大宅

BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

引用:Quote:原帖由+angeldevil+於+16-02-21+發表

原帖由 sexymami 於 16-02-21 發表
樓主,加油!
有好多人都話,戀愛總會預上3種人,第一種:你愛佢多過佢愛你。然後大家夾唔黎分開。第二種: ...
加油樓主

男爵府

我都有過一段7年的感情,到最後係因為ex不停地有第二個,所以忍痛分手,到今日佢都覺得係我錯,因為係我提出分手,同分手後幾個月,我有新男友,我地分手當晚佢已經同小三一齊,我幾個月後先有第二個佢都話我變心變得快,anyway 回返正提,唔好用一段關係的長短來決定應唔應該分手,關係變咗,就要放手,你諗下,如果你地結婚了,又有小朋友,佢出面又有第二個,你到時可以點?分手一定係難過,但再難再痛都過到的,我當年就係提自己,昨日比今日仲痛我都過到,無理論今日唔可以過到到聽日,慢慢就挨過了。

Charlotteyii    發表於 16-4-30 20:54
chaktung    發表於 16-2-24 06:35

大宅

回覆:angeldevil 的帖子

首頁
23456...22

尾頁

跳至