自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

請問可唔可以set到a1字體以紅色表示,b1同時轉色(即我只轉a1顏色,b1自己亦跟a1轉色)

公爵府

回覆:眼訓貓 的帖子

留毛

Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

侯爵府

留毛x2~~

侯爵府

回覆:Excel問題

留毛學

大宅

學下嘢先

]

男爵府

請問有冇人知呀

伯爵府

+3金熱血

引用:請問可唔可以set到a1字體以紅色表示,b1同

原帖由 眼訓貓 於 16-02-20 發表
請問可唔可以set到a1字體以紅色表示,b1同時轉色(即我只轉a1顏色,b1自己亦跟a1轉色)

...
你試下conditional formatting.我沒有excel在手試唔到

男爵府

回覆:786 的帖子

Set唔到呀

公爵府

好媽媽勳章

...
其實我唔係好明你想點,不如你講清楚少少

如果只係想兩格或同一列一齊轉色,highlight住佢一齊轉咪得囉

男爵府

回覆:健朗媽咪 的帖子

唔好意思,我講清楚小小,其實兩個數會分開兩個唔同page,同每版數都會好多,我宜家想搵一版做master,我淨係改master其他page啲數都會跟住改,但宜家就係欠轉顏色呢樣野

公爵府

...
可否加个column 叫“顏色”,然后a1 同 b1 都跟“颜色”而轉色, conditional formatting ?

我諗下架咋。

Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

子爵府

引用:唔好意思,我講清楚小小,其實兩個數會分開

唔好意思,我講清楚小小,其實兩個數會分開兩個唔同page,同每版數都會好多,我宜家想搵一版做master,我淨 ...
你shift按住第一版同最後一版
即是中間果啲自動全部揀曬
然後番第一版著手set format
之後其求按一版除消番呢個function
睇下得唔得
我唔肯定你係咪想咁...

未經本人同意,請勿轉載內容!

男爵府

回覆:Mrs.Kangaroo 的帖子

其實我都有試過,但唔知點解我set黎set去都唔得

男爵府

引用:Quote:原帖由 眼訓貓 於 16-02-20 發表唔好

原帖由 eggpudding 於 16-02-21 發表
你shift按住第一版同最後一版
即是中間果啲自動全部揀曬
然後番第一版著手set format
唔好意思,唔係好明

首頁

尾頁

跳至