0-6個月

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我囡囡出世時都飲雪印奶粉,但一直都難掃風所以不停放屁,個肚又脹卜卜,基本上所有野都做齊,包括睇醫生,所以醫生開咗隻去風水比佢,但飲左3次之後就不停痾,仲要一日痾成5-6次,結果最近幾次開始有血,PAT PAT都損晒,好心痛
今日朋友幫忙問咗一個兒科醫生,醫生話佢可能腸發炎,加埋有機會係牛奶蛋白敏感,所以叫我轉一轉隻奶粉,剛剛轉左一餐奶,又痾血便便,而家睇情況會唔會有好轉,如果再唔得就要入急症CHECK.....
有無媽媽試過咁既情況啊,可以話我知我應該點做?

別墅

回覆:便便有血

囡囡幾大呀?囡囡有無咩唔舒服?

你肯定係大便有血嗎?我覺得如你唔放心睇下急症會好d

我囡五日人仔時,下面有血,我即刻入急症,醫話係假月經,係正常的,過一排就無啦。

複式洋房

引用:囡囡幾大呀?囡囡有無咩唔舒服?你肯定係大

原帖由 pozimok 於 16-02-27 發表
囡囡幾大呀?囡囡有無咩唔舒服?

你肯定係大便有血嗎?我覺得如你唔放心睇下急症會好d
我囡囡1個月多,佢無咩唔舒服,食得訓得,係一時扭下計
至於佢嘅便便一定係血,我知道有假月經這回事,但佢好明顯係不停痾而導致佢腸有事,所以便便有血

伯爵府

快去睇急症吧!祝福一切平安!

複式洋房

引用:快去睇急症吧!祝福一切平安!

原帖由 lovely-panda 於 16-02-28 發表
快去睇急症吧!祝福一切平安!
已去醫院了,而家留院觀察,仲未知因為咩問題,多謝你

大宅

複式洋房

回覆:便便有血

我仔仔情況同你一樣。三個半月。飮雪印。上兩個星期開始痾六七次(不太水)便便。偶爾會夾雜血絲。第一個醫生診斷有菌,開左益菌同抗生素一星期。但依然冇好轉。但仔仔一直食得又精神冇發燒,主要係痾六七次一日。後尾換了第二個dr話仔對奶粉敏感,俾左低敏能恩同牛欄百佳力,回去試了兩天能恩已經冇血絲但仍痾五六次一日,之後再轉百佳力,即時停止肚痾,第二日正常一大包墨綠色便便。不過百佳力冇乳糖bb吾鐘意飲。要有耐性餵

複式洋房

回覆:katieyu1115 的帖子

痾左兩個禮拜先搵到原因

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 笑得好勳章

咁細個, 去醫院是最正確的, ... 加油....

侯爵府

畀面勳章

咁睇下醫生好D哦...2次以上....

大宅

katieyu1115 發表於 16-3-1 10:29
我仔仔情況同你一樣。三個半月。飮雪印。上兩個星期開始痾六七次(不太水)便便。偶爾會夾雜血絲。第一個醫 ...

請問牛欄百佳力係咩黎?
睇邊個醫生?
我b屙果d梗係質地怪怪,有時又有圖中果d,正唔正常,我都擔心奶粉係咪唔岩佢
2016-02-29 23.45.14.JPEG

複式洋房

回覆:yuenyee0719 的帖子

百佳力係低敏奶粉,(無乳糖)

複式洋房

我BB轉左食百佳力,現在你事。謝謝各位幫忙

首頁

尾頁

跳至