自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

今日去照,醫生話我細B size細過我陀大B嗰時,請問通常第二胎喺咪會重過第一胎?有冇方法可以最後衝刺長胎

大宅

回覆:38wks - 5.6磅點追⋯

之前有冇飲花膠湯

花膠可長胎

子爵府

引用:今日去照,醫生話我細B+size細過我陀大B嗰

原帖由 babyma2012 於 16-02-27 發表
今日去照,醫生話我細B size細過我陀大B嗰時,請問通常第二胎喺咪會重過第一胎?有冇方法可以最後衝刺長胎: ...
我陀緊第二胎,第一胎大碼b , 第二胎醫生話細,其實好正常,我要湊住大仔,休息時間又少左,勞動大左,個b自然無大仔咁巨size

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章

醫生有無話食宵夜有用?

同熱愛這片土地,大家刻骨銘記,愁或喜,生或死,也是香港地
同熱愛這片土地,大家一句到尾,由自己,生與死,也在香港地

伯爵府

BK Milk勳章

今日去照,醫生話我細B size細過我陀大B嗰時,請問通常第二胎喺咪會重過第一胎?有冇方法可以最後衝刺長胎: ...
老實果個超聲波度胎size做參考好了,唔好盡信,我見拉多少少已經有落差,我果陣度親都話我中size,臨生前3日度胎話6磅幾,點知3日後生果陣係8磅囉屙到我死死下。

wcpcelia    發表於 16-2-27 20:39

珍珠宮

引用:今日去照,醫生話我細B size細過我陀大B嗰

我唔係啊!細嗰個輕過大嗰個。但出世後,因食人奶時間長過大嗰個一倍,所以至今細嗰個係強壯過大嗰個。

大宅

畀面勳章

我嗰陣全脂奶當水飲

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

當年我佗阿仔,34week醫生話得5磅,跟住我日日一個漢堡包做tea(重點係件牛肉);最後阿仔7.5磅面世。

不知所謂的乙陸!!!

侯爵府

引用:今日去照,醫生話我細B size細過我陀大B嗰

健康出世已係最重要,平常心吧

大宅

回覆:~Exit~ 的帖子

平時有飲花膠湯,同埋每星期都飲一、兩次花膠燉鮮奶,我呢胎每個月自己都唔係重好多1-3磅內⋯最叻喺聖誕節新年後,但最後都係重左喺我度醫生都話唔抵

男爵府

回覆:38wks / 5.6磅點追⋯?

飲奶

大宅

回覆:Catherinebyorn 的帖子

已經由高鈣低脂轉返全脂奶,我個肚大,個b細我驚最後又喺重喺我度

別墅

我嗰陣時食牛扒同埋榴槤,高蛋白質好長胎

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

牛排

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

琥珀宮

算啦!幾重冇得谷,飲食正常就OK啦!分分鐘谷重自己,又要開帖問點減。

edhepp    發表於 16-2-29 14:06

男爵府

食雞蛋、食蛋糕、食雪糕

男爵府

平常心啦,岀嚟追磅好過啦
呢個時候仲食花膠呢d補嘢會令生產過程難止血

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

以前醫生同我講食牛肉,牛奶,蛋會長胎bb大隻啲

珍珠宮

2018復活節勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 睛靈勳章

馱豬囡個時,34週 唔足五磅,但胎位唔正 醫生建議36週開刀。
落來十天真正食到嘔兩個鐘食一餐,水果 粉麵 餅乾 湯水⋯輪住食

生出來2.47kg,好彩唔使擺箱。

男爵府

我試過鮮奶燉花膠同牛扒

首頁

尾頁

跳至