爸爸專區

跳至

首頁

尾頁

大宅

原來駕駛開Honda Step....已經9years, 現在想換車, 大家可否給于意見,
Honda 新Step.....vs Toyota Noah vs Serena , 邊駕好些?
謝謝

複式洋房

回覆:DearDaniel 的帖子

出新車嘅話,我揀Serena
1.價錢最平
2.中排可7座變8座
3.內籠設備最多

禁止訪問

回覆:7人車比較

複式洋房

引用:serena+新車幾錢

原帖由 jihai 於 16-03-05 發表
serena 新車幾錢
2015,11月行過九龍灣。印象中:
Serena 28左右(有天窗、皮籠雙電門)
Stepwgn 30 齋版
Stepwgn spada 33
Noah 34 (天窗、皮籠、雙電、七座)
Noah 29(冇天窗、冇電門、8座、冇皮籠、冇尾翼、冇合金鈴)

2016Serena 新車應該 315000

Honda stepwgn spada 、Toyota Noah 豪華版比較都係最平個架。如果同d齋版比較就緊係貴過人。

如果仍有2015貨尾,我諗25、26都得。
年頭買車總會最高價,如果想買平的新車,就要買上年的貨尾。

大宅

引用:Quote:原帖由+jihai+於+16-03-05+發表seren

原帖由 Robinhood 於 16-03-05 發表
2015,11月行過九龍灣。印象中:
Serena 28左右(有天窗、皮籠雙電門)
Stepwgn 30 齋版
Thank you! Very details .

複式洋房

剛剛去過沙田。Noah 7座豪華版2016賣335300。包Mizuma 座椅(絲絨)、飞利蒲音響、gps

大宅

引用:剛剛去過沙田。Noah+7座豪華版2016賣335300

剛剛去過沙田。Noah 7座豪華版2016賣335300。包Mizuma 座椅(絲絨)、飞利蒲音響、gps

...
論駕駛和省油又點睇?謝謝

伯爵府

引用:剛剛去過沙田。Noah+7座豪華版2016賣335300

...
大埔車展,送$2000油卷,吊mon, 雨擋。上會送一年全保。

複式洋房

引用:Quote:原帖由+Robinhood+於+16-03-05+發表

原帖由 DearDaniel 於 16-03-05 發表
論駕駛和省油又點睇?謝謝
要揀操控,應該選honda.我自己揸緊2012stepwgn ,反應好快,好力,重心低。省油絕對強(8L/100km).
1500tubro ,我未揸過,方間口碑不俗.不過新引擎,我覺得未develop得最好,所以不要冒險做白老鼠。
Serena ,好座,舒適,有朋友揸緊,話1.1-1.2/km。好唔好揸就唔太清楚。
Noah ,新款我冇坐過,冇揸過。見佢用7速波箱,一定都好慳油,應該$1/km左右。豐田車一定襟用,二手價有保證,售後服務一流,同埋三架裡面佢最靚仔。

建議你試揸晒三架先買

複式洋房

引用:Quote:原帖由+Robinhood+於+16-03-05+發表

原帖由 pumpumpurin 於 16-03-05 發表
大埔車展,送$2000油卷,吊mon, 雨擋。上會送一年全保。
抵喎!豐田好少咁進取

伯爵府

Robinhood 發表於 16-3-5 22:28
抵喎!豐田好少咁進取
因為335000會令好多買家郤步..包括本人..

大宅

引用:Quote:原帖由+DearDaniel+於+16-03-05+發表

要揀操控,應該選honda.我自己揸緊2012stepwgn ,反應好快,好力,重心低。省油絕對強(8L/100km).
1500tubro ...
我自己都查stepwgn 9年了。下星期試齊3架後落實邊架最合適我們一家要求!

複式洋房

如果唔介意買二手:
1.vellfire 2013(最好係行,保養仲生效的),大約賣緊27(不過油9km/L)
2.2012後previer aeras 行貨(keep住保養生效的)

大宅

回覆:Robinhood 的帖子

Thx.應該不會考慮2手車!

男爵府

XC90都差唔倒十萬, 諗得過呀!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

Robinhood 發表於 16-3-5 22:24
1500tubro ...
呢位師兄好利害,比甘多料出來.

大宅

引用:XC90都差唔倒十萬,+諗得過呀!

原帖由 HOSOH 於 16-03-08 發表
XC90都差唔倒十萬, 諗得過呀!
Volvo的確底食夾大件,但C9買餸、接送返學好小會開架坦克既

大宅

Robinhood 發表於 16-3-6 11:41
如果唔介意買二手:
1.vellfire 2013(最好係行,保養仲生效的),大約賣緊27(不過油9km/L)
2.2012後previe ...

Vellfire 想 9km/L ? 只可買 2400cc, 但又唔夠力.

複式洋房

引用:Quote:Robinhood+發表於+16-3-6+11:41+如果

原帖由 Mcmanaman 於 16-03-10 發表
Vellfire 想 9km/L ? 只可買 2400cc, 但又唔夠力.
2.4行7速
3.5行6速
如果公路為主,揀2.4。想二手價好,都係揀2.4

大宅

Robinhood 發表於 16-3-10 15:00
2.4行7速
3.5行6速
如果公路為主,揀2.4。想二手價好,都係揀2.4

可能揸法問題,

我果陣2.4 多 highway, 反而唔夠 3.5 多 highway 慳油....

首頁

尾頁

跳至