親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

7月 13去,5大4小,其中一家人是2大1小(8歲男),而家煩酒店!

loisir 價錢平,聽聞中央冷氣唔夠涼
nine tree貴D,冷氣唔知会唔会好D?
2間都交通方便,差不多,点揀好?
有冇住過呢2間酒店嘅jm?麻煩比D意見!

大宅

引用:7月+13去,5大4小,其中一家人是2大1小(8歲男

原帖由 wunwunmum 於 16-03-08 發表
7月 13去,5大4小,其中一家人是2大1小(8歲男),而家煩酒店!

loisir 價錢平,聽聞中央冷氣唔夠涼
我又係concern Loisir 個中央冷氣,所以我book 左nine tree family room , 我3月底住,到時話你知吧

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

男爵府

引用:Quote:原帖由+wunwunmum+於+16-03-08+發表7

原帖由 HippoStore 於 16-03-08 發表
我又係concern Loisir 個中央冷氣,所以我book 左nine tree family room , 我3月底住,到時話你知吧

...
Same as u, 我最終都係因為冷氣問題訂弓Nine tree 又係3月尾去!

大宅

引用:Quote:原帖由+HippoStore+於+16-03-08+發表

原帖由 bonnie991 於 16-03-08 發表
Same as u, 我最終都係因為冷氣問題訂弓Nine tree 又係3月尾去!
你幾時去愛寶呀?我仲煩緊點去

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

男爵府

回覆:HippoStore 的帖子

我暫定30號去愛寶, 睇到時天氣再定, 愛寶我應該都會坐 shuttle bus, 因為唔使轉車又可以係車上休息。 雖然回程時間比較早睇唔到煙花和巡遊, 但睇埋先自己走可能要10點先返到明洞, 太夜啦! 而且玩咁多個鐘我驚太攰。咁啱你又住nine tree,你幾時出發?

大宅

引用:我暫定30號去愛寶,+睇到時天氣再定,+愛寶

原帖由 bonnie991 於 16-03-08 發表
我暫定30號去愛寶, 睇到時天氣再定, 愛寶我應該都會坐 shuttle bus, 因為唔使轉車又可以係車上休息。 雖 ...
我31/3 先出發,想1/4 book 車去愛寶,朝九晚九,W240,000 ,又好似好貴甘
只係齋接送咋喎!但吾book 坐shuttle , 遲去早走又冇乜引,而家仲心大心細中

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+bonnie991+於+16-03-08+發表

原帖由 HippoStore 於 16-03-09 發表
我31/3 先出發,想1/4 book 車去愛寶,朝九晚九,W240,000 ,又好似好貴甘
只係齋接送咋喎!但吾book 坐shu ...
請問W240,000 係幾多人車呀

如果坐到八人就正嘞

大宅

回覆:Loisir 定nine tree 好

我就係怕loisir嘅空調問題所以揀左nine tree.. nine tree好方便,樣樣野都ok.. 唯獨地毯有啲舊,感覺係冇每日吸,所以我地唔敢開住個喼長放响地下

大宅

wyeth冷知識勳章 陪月勳章 畀面勳章

我住LOISIR, 29/3出發, 暫定31號去愛寶, 同你地差唔多時間.

大宅

引用:Quote:原帖由 bonnie991 於 16-03-08 發表

240000-250000一般8人車價錢。

鼎為煉銀, 爐為煉金; 惟有耶和華熬煉人心  
箴言. 17:3

男爵府

HippoStore 發表於 16-3-9 01:03
有無包車介紹?

男爵府

引用:我住LOISIR,+29/3出發,+暫定31號去愛寶,+同

原帖由 summother 於 16-03-09 發表
我住LOISIR, 29/3出發, 暫定31號去愛寶, 同你地差唔多時間.
大家都係差不多時間喎!係咪都係就小朋友放假?我第一次首爾自由行, 除左愛寶仲有咩行程推薦?

大宅

引用:Quote:原帖由+HippoStore+於+16-03-09+發表

原帖由 chickenwing2006 於 16-03-09 發表
請問W240,000 係幾多人車呀

如果坐到八人就正嘞
8人呀!

大宅

回覆:bonnie991 的帖子

就復活節呀!行程都係愛寶,兒童大公園,rail bike , 南怡島,晨靜,東大門,新村,梨大
之前想去首爾公園+果川,但又好似好多公園甘,所要吾去Lu

大宅

引用:Quote:HippoStore+發表於+16-3-9+01:03+我3

原帖由 fatfat-hippo 於 16-03-09 發表
有無包車介紹?
都係上網搵,我未試過,吾敢介紹

男爵府

回覆:HippoStore 的帖子

我懶搭車, 南怡島對我黎講太遠, 我揀去汝矣島行吓漢江公園算, 櫻花相信未有得睇! 我都係shopping 食吓嘢!

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+chickenwing2006+於+16-03-09

8人呀!
正呀,方便留個 contact 比我嗎?

我 pm 你

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+fatfat-hippo+於+16-03-09+發

好,如果你用完,到時介紹我

我出年先去

大宅

wyeth冷知識勳章 陪月勳章 畀面勳章

回覆 bonnie991 的帖子

仲會去樂天世界, 梨大, 文具街, 你呢?

男爵府

HippoStore 發表於 16-3-9 21:54
我下年先去, 等你用完分享

首頁

尾頁

跳至