親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

引用:回覆+bonnie991+的帖子仲會去樂天世界,+梨

原帖由 summother 於 16-03-09 發表
回覆 bonnie991 的帖子

仲會去樂天世界, 梨大, 文具街, 你呢?
你去樂天仲會唔會去愛寶? 我會去首爾塔(其實幾年前跟團去過)、 樂天免稅店、 汝矣島、 漢江公園、 東大門DDP 、東大門 Klive 、弘大、永登浦地下街、 愛寶、新沙洞 Line Friend Store,行程係咪全部行街, 好似無咩景點咁? 景福官、 韓國村跟團時去過覺得好悶唔想再去

公爵府

引用:Quote:原帖由+summother+於+16-03-09+發表

原帖由 bonnie991 於 16-03-09 發表
你去樂天仲會唔會去愛寶? 我會去首爾塔(其實幾年前跟團去過)、 樂天免稅店、 汝矣島、 漢江公園、 東大 ...
請問亂打 show 啱小朋友看嗎?

謝謝

男爵府

回覆:20462046 的帖子

亂打 show 我唔諗住睇, 不過上網睇過評語話都好精彩, 好緊湊! 我小朋友大個了, 所以我地睇 Klive!

大宅

引用:我懶搭車,+南怡島對我黎講太遠,+我揀去汝

原帖由 bonnie991 於 16-03-09 發表
我懶搭車, 南怡島對我黎講太遠, 我揀去汝矣島行吓漢江公園算, 櫻花相信未有得睇! 我都係shopping 食吓 ...
我想玩rail bike ,所以去囉!我睇過自己去吾難,但今次4大4小,所以我包車去

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

大宅

wyeth冷知識勳章 陪月勳章 畀面勳章

bonnie991 發表於 16-3-9 23:12
你去樂天仲會唔會去愛寶? 我會去首爾塔(其實幾年前跟團去過)、 樂天免稅店、 汝矣島、 漢江公園、 東大 ...

東大門DDP係乜地方?

愛寶同樂天都去, 我小朋友細冇興趣去看景點.

大宅

HippoStore 發表於 16-3-10 09:02
我想玩rail bike ,所以去囉!我睇過自己去吾難,但今次4大4小,所以我包車去

...
知唔知幾高先可以自己玩RAILBIKE?

男爵府

回覆:summother 的帖子

東大門DDP係展館, 主要係外觀好特別所順路參觀

大宅

引用:Quote:HippoStore+發表於+16-3-10+09:02+我

原帖由 summother 於 16-03-10 發表
吾sure , 不過我問過小朋友坐到就ok , 佢吾夠腳長踩,就大人踩

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

公爵府

引用:Quote:原帖由+bonnie991+於+16-03-09+發表

原帖由 HippoStore 於 16-03-10 發表

...
Railbike 值得去,風景幾靚,不過而家路程知左,大約 30 mins 左右

之後可以食春川炒🐔

公爵府

引用:Quote:HippoStore+發表於+16-3-10+09:02+我

小朋友可能 115 cm ~ 120 cm 以上先踩到,我仔上次腳未夠長

大宅

20462046 發表於 16-3-11 03:01
小朋友可能 115 cm ~ 120 cm 以上先踩到,我仔上次腳未夠長
我女未夠高,她話唔想去...

大宅

HippoStore 發表於 16-3-8 11:51
我又係concern Loisir 個中央冷氣,所以我book 左nine tree family room , 我3月底住,到時話你知吧

我結果都訂了nine tree,你住完話我知間酒店好唔好,附近有D咩嘢好食/唔好食。如果你有 食到nine tree嘅早餐,報告一下,值唔值得買!

Many Thx!

大宅

wunwunmum 發表於 16-3-11 17:06
我結果都訂了nine tree,你住完話我知間酒店好唔好,附近有D咩嘢好食/唔好食。 ...
我冇BOOK 早餐呀! 最餐應該答你唔到 ^^
我住完返黎分享丫! 你幾時去, 我未必即時分享到呀

大宅

bonnie991 發表於 16-3-10 13:24
東大門DDP係展館, 主要係外觀好特別所順路參觀
DDP 對面有個MALL 叫HELLO APM, 我諗住去行下, 請問你東大門仲會去邊呀?

男爵府

回覆:HippoStore 的帖子

東大門會去 Doota, 樂天 Fitin, 仲會順便食埋八色烤肉/姜虎東

大宅

回覆 bonnie991 的帖子

等我都睇下先, 唔該晒!!

男爵府

回覆:Loisir 定nine tree 好?

樓主: 回應返你主題, 見到有間明洞樂天L7 酒店今年新開, 係地鐵站口, 見到介紹都唔錯, 如果我唔係一早訂了Nine Tree 都想試吓呢間新酒店!

大宅

引用:Quote:bonnie991+發表於+16-3-9+23:12+你去

東大門DDP係乜地方?

愛寶同樂天都去, 我小朋友細冇興趣去看景點.
D人話樂天岩比較大既小朋友,愛寶就岩比較細的
你上官網睇下D games 再比較下丫

大宅

引用:樓主:+回應返你主題,+見到有間明洞樂天L7

原帖由 bonnie991 於 16-03-11 發表
樓主: 回應返你主題, 見到有間明洞樂天L7 酒店今年新開, 係地鐵站口, 見到介紹都唔錯, 如果我唔係一早 ...
L7房25m , nine tree 30m
價$差吾多

大宅

引用:Quote:wunwunmum 發表於 16-3-11 17:06 我

原帖由 HippoStore 於 16-03-11 發表
我冇BOOK 早餐呀! 最餐應該答你唔到 ^^
我住完返黎分享丫! 你幾時去, 我未必即時分享到呀
唔急,我7月13飛,

首頁

尾頁

跳至