興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

大家有為動物火化過嗎?

覺得哪一間善終服務公司較好,價格如何?

老狗近期不肯進食,現已捱到皮包骨,可能是時候要留意這方面事情了。

男爵府

寵之天國,見網友用過評語吾錯

子爵府

寵之天國

男爵府

回覆:為貓貓或狗狗火化經驗

我隻狗狗上年用寵之天國,ok, 無問題。

侯爵府

好媽媽勳章

用過'最終有你'同'寵樂園',感覺後者好D~

子爵府

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:大家有為動物火化過嗎?覺得哪一間善終服務

原帖由 ecchan308 於 16-03-08 發表
大家有為動物火化過嗎?

覺得哪一間善終服務公司較好,價格如何?
用過寵樂緣兩次,可靠,環境好,有個小靈堂,中間大電視會播住我貓貓d相(事先比佢),同寶貝道別完,會親手按制火化,之後等拿骨灰

程序我諗間間差不多

另外,樓主,請保重,希望狗狗不要太辛苦

Anyway the wind blows, doesn't really matter to me, to me...

象牙宮

2021可愛聖誕B勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

引用:寵之天國,見網友用過評語吾錯

原帖由 joey7314 於 16-03-08 發表
寵之天國,見網友用過評語吾錯

複式洋房

回覆 orangekkkkk 的帖子

打過電話去寵樂緣,覺得佢地都樂意解釋多些資料,有耐性,可能會試這間,謝謝介紹。

至於寵之天國,佢地個客服有些負氣,可能生意多,唔願多講解,不過就有主動講三月好full,未必book到期...

狗狗已有16年,近期瘦到皮包骨已唔肯食野,唔太企得穩,睇過急症佢內臟大至尚可但就找不到病因為何不肯進食。

較早前有嘔,有痾便便水,依家連便便都無。。。我已親自煮新鮮野食佢,連佢最鍾意食既雞蛋,聞到時只是立即開了眼,但個嘴都係無去咬。。。

佢真係好乖好懂性。。。我都成晚冇睏,一聽到佢呼吸大聲D就落床看佢摸下佢希望佢個心定D。

大宅

用過寵之天國,ok ar.

別墅

回覆 ecchan308 的帖子

7年前用過寵之天國, 是半夜2點幾來到我家. 司機叔叔俾人感覺好好, 好寧靜, 好溫柔地安頓及接走狗狗的Body. 是難過中的一點安慰. 火化當天的安排跟氣氛也很好, Body 經過處理變得清爽潔淨也, 只是安詳的瞓著. 我没試過其它公司, 但覺得呢間不錯.

公爵府

牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

竉之天國,親手按制送入爐 !

男爵府

我朋友用過寵物浩園,我到過喪禮,覺到安排好好,狗狗又打扮、潔淨得好好!周圍環境好peaceful,而且有場主一對唐唐迎賓(好nice),感覺5會太悲傷,不過地方就好偏辟!

複式洋房

回覆 babayip 的帖子

寵物都有浩園...!?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

引用:回覆 ecchan308 的帖子7年前用過寵之天國,

原帖由 angie_ma 於 16-03-10 發表
回覆 ecchan308 的帖子

7年前用過寵之天國, 是半夜2點幾來到我家. 司機叔叔俾人感覺得好, 好寧靜, 好溫柔 ...
請問費用大約多少

別墅

回覆 hudsonchui 的帖子

吾好意思, 太耐了, 真係吾記得, 好似有少少印像, 只係2千幾, 不過7年前了. 亦視乎你要求的服務, 因為我們没有選擇任何宗教儀式, 只係選最basic 個種, 連骨灰鐘都係最basic個種, 所以價錢是吾貴的.

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

angie_ma 發表於 16-3-12 17:00
回覆 hudsonchui 的帖子

吾好意思, 太耐了, 真係吾記得, 好似有少少印像, 只係2千幾, 不過7年前了. 亦視乎 ...
See, thx

大宅

寵物浩園可靠, 親手按制送入爐.

別墅

寵之天國, 我貓貓走時用佢services
由收走到火化及領灰都好人性化
good service provider👍

May Yip

首頁

尾頁

跳至