網購天地

跳至

首頁

尾頁

男爵府

如題.謝

象牙宮

612 發表於 16-3-11 14:42
如題.謝

加熱 會舒服好多。
也要留意, 易潮。

肩背痛? 腰痛用?

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

男爵府

肩背痛 + 腰痛用 , 有沒有其他好提議, 先謝

男爵府

引用:肩背痛 + 腰痛用 , 有沒有其他好提議, 先

原帖由 612 於 16-03-11 發表
鹽嘅熟敷包,我上年買過。一到回南天,流到成地鹽水,掉鬼咗嘞
我都係長期肩頸背痛(起碼五、六年) 換床褥枕頭、針炙、電療、脊醫、推拿,乜都試匀…… 但作用都唔大連淘寶嘅按摩器,我都買過四款

新近見呢版有jm 介紹新款又好用嘅揉捏按摩器,我見平平哋,又買個希望試吓啦 點知又確係駛得喎 按咗幾日,真係舒緩咗好多

333s    發表於 16-3-12 00:16

男爵府

認識瑞士牛牛第二回 熱血金章

引用:Quote:原帖由+612+於+16-03-11+發表肩背痛+

原帖由 小李子 於 16-03-11 發表
我都係長期肩頸背痛(起碼五、六 ...
咁正,咩按摩器

男爵府

引用:Quote:原帖由 小李子 於 16-03-11 發表鹽嘅

原帖由 tinaleung 於 16-03-11 發表
咁正,咩按摩器
你去 淘左按摩器,超舒服 個 post 睇吓,入面有好多 jm 嘅分享。不過我唔係買果位樓主介紹嘅牌子,揀咗以下呢款~

別墅

我都買咗金凱瑞, 不過係有線果種

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 睛靈勳章

引用:Quote:原帖由+612+於+16-03-11+發表肩背痛+

原帖由 小李子 於 16-03-11 發表
點解唔用紅豆要揀鹽?有咩好處?

象牙宮

612 發表於 16-3-11 15:03

不建議鹽熱敷包, 鹽是會潮物。

電熱敷包/紅外線熱埑 好過 敷包。
電熱水袋也好過敷包。

別心急, 慢慢找更理想的。

我頸背痛。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

象牙宮

小李子 發表於 16-3-11 18:18

同病相憐, 都係長期肩頸背痛 近十年。
針炙、電療、推拿,物理治療,
不計在香港買的。淘寶嘅按摩器,我都買過四款。
最舒服是 "揉捏" 按摩。最近淘紅外線灯。日日照背...希望減少痛楚。

我在深圳養生倌用過鹽嘅熱敷包, 紅豆

紅豆舒服過鹽包。 紅豆是用電的。

理性討論交流者。

男爵府

引用:Quote:原帖由 小李子 於 16-03-11 發表鹽嘅

原帖由 mandy108 於 16-03-11 發表
點解唔用紅豆要揀鹽?有咩好處?
我主要熱敷,舒緩吓d痛處咁咋!我買果時,根本唔知有紅豆

男爵府

引用:Quote:小李子 發表於 16-3-11 18:18 鹽嘅熟

原帖由 333s 於 16-03-12 發表
同病相憐, 都係長期肩頸背痛 近十年。
針炙、電療、推拿,物理治療,
不計在香港買的。淘寶 ...
紅豆用電嘅好好多,起碼唔會滴到成地鹽水先啦

象牙宮

小李子 發表於 16-3-12 01:10
紅豆用電嘅好好多,起碼唔會滴到成地鹽水先啦

紅豆電敷包和電敷包,
豆豆不用電 。紅豆有重量。
敷包用電 。輕身。
價格差高.... 劃算不? 自己想。

(个人)
敷肩背, 有重量會比較舒服。紅豆是自己買豆豆, 裝入的。

理性討論交流者。

象牙宮

買前, 得考慮家中 MICROWAVE 放不放的下。

理性討論交流者。

大宅

可以試下頸椎枕(好似長條型欖枕,硬身D) 或 泰國三角頸椎枕. 你可上淘寶網打頸椎枕 (彩色粗布個款)

首頁

尾頁

跳至