親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

第1次去,訂哂4晚酒店係曼谷,如果玩水上活動即日來回芭提亞夠時間嗎?定要係芭提亞住一晚先玩到

大宅

減齡達人勳章 食得好勳章 親子王國15週年勳章

來回車程都要4個鐘喎,冇可能一日來回。住一晚啦!

侯爵府

引用:第1次去,訂哂4晚酒店係曼谷,如果玩水上活

原帖由 跑步機 於 16-03-18 發表
第1次去,訂哂4晚酒店係曼谷,如果玩水上活動即日來回芭提亞夠時間嗎?定要係芭提亞住一晚先玩到 ...
我都想去芭提雅即日來回呀, 你幾時出發呀?

珍珠宮

跑步機 發表於 16-3-18 09:02
第1次去,訂哂4晚酒店係曼谷,如果玩水上活動即日來回芭提亞夠時間嗎?定要係芭提亞住一晚先玩到 ...

如果只係大人只係想去玩下水上活動即日來回都OK既...但如果有小朋友去住1-2晚好D呀..去下CARTOON NETWORK AMAZONE, 去下沙灘好舒服的..

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

如果DAY TRIP咁趕喎, 最好住返兩晚

男爵府

回覆:TMC3012 的帖子

如果去PTY 4日3夜(不去曼谷)會悶嗎?
想暑假去,兩大一小(9歲) like游水,行下街食下野,會否比曼谷安全? thx

男爵府

回覆:曼谷去芭提亞

定去布吉島好啲?

大宅

引用:Quote:原帖由 跑步機 於 16-03-18 發表第1

原帖由 水草 於 16-03-18 發表
我都想去芭提雅即日來回呀, 你幾時出發呀?
我22號到曼谷,想24號去芭提亞,我未去過泰國蠢左...訂哂曼谷酒店先發覺好野想玩嘅野都係芭提亞

大宅

引用:Quote:跑步機 發表於 16-3-18 09:02 第1次

原帖由 jojoplanet 於 16-03-18 發表
如果只係大人只係想去玩下水上活動即日來回都OK既...但如果有小朋友去住1-2晚好D呀..去下CARTOON NETWORK ...
水上活動有冇限幾點開始架? 我有上淘寶睇過套票話要8點半就出發,如果我7點幾係曼谷搭車去芭提亞,10點左右先開始玩水上活動仲有時間嗎?

大宅

引用:Quote:原帖由 jojoplanet 於 16-03-18 發表

水上活動有冇限幾點開始架? 我有上淘寶睇過套票話要8點半就出發,如果我7點幾係曼谷搭車去芭提亞,10點左右 ...
酒店取消唔到就留係曼谷玩啦,第一次去泰國大把野睇,就siam同central world夠你行2日
唔like shopping,去河邊睇景加夜市又一日
芭提雅等下次再去先慢慢玩,即日來回晒左

珍珠宮

2024年龍年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+jojoplanet+於+16-03-18+發表

水上活動有冇限幾點開始架? 我有上淘寶睇過套票話要8點半就出發,如果我7點幾係曼谷搭車去芭提亞,10點左右 ...
無話唔得,但真係趕餐死囉

芭堤雅除出海玩水,仲有其他野玩

我上年暑假3晚芭堤雅4晚曼谷

芭堤雅去左動物園、騎大象、mimosa, Cartoon Network, 水上市場,食下野、行下big c, 游水、hae

要玩既係好多架,既然去得一日留返下次先,曼谷都有好多景點好值得去,我最中意係曼谷扮闊太四圍high tea

大宅

引用:Quote:原帖由 跑步機 於 16-03-18 發表水上

原帖由 annabelle1919 於 16-03-18 發表
酒店取消唔到就留係曼谷玩啦,第一次去泰國大把野睇,就siam同central world夠你行2日
唔like shopping,去 ...
siam同central world好多野行架? 因為我睇旅遊書介紹啲野好似唔多吸引... 夜市有咩好推介呀同埋想問翟道翟係唔係星期六/日/紅日先開架? 我想過去食生蝦有冇邊度好推介?

大宅

引用:Quote:原帖由 跑步機 於 16-03-18 發表水上

原帖由 Mimmy 於 16-03-18 發表
無話唔得,但真係趕餐死囉

芭堤雅除出海玩水,仲有其他野玩
曼谷個水上樂園好玩嗎?仲有咩好玩推介呀?

男爵府

回覆 viotior 的帖子

有小朋友一定住centara grand ,裏面有個小水上樂園,包你小朋友一定喜歡!

大宅

引用:第1次去,訂哂4晚酒店係曼谷,如果玩水上活

一定要住一晚
你玩完水上活動攰到你唔信, 根本無氣力長途travel

大宅

引用:Quote:原帖由 跑步機 於 16-03-18 發表第1

原帖由 bcg_cherrie 於 16-03-18 發表
一定要住一晚
你玩完水上活動攰到你唔信, 根本無氣力長途travel
你玩水上活動係去到先join定預早係香港買定? 我見多人去搵炳嫂

大宅

引用:Quote:原帖由 annabelle1919 於 16-03-18

siam同central world好多野行架? 因為我睇旅遊書介紹啲野好似唔多吸引... 夜市有咩好推介呀同埋想問 ...
翟道翟係星期六日先開嫁,你就唔就到?

大宅

引用:Quote:原帖由 annabelle1919 於 16-03-18

siam同central world好多野行架? 因為我睇旅遊書介紹啲野好似唔多吸引... 夜市有咩好推介呀同埋想問 ...
Asiatique夜市好大,好多野行

水晶宮

熱血金章

做乜咁衝動唔做功課就買酒店呀?

我對泰國都無乜認識, 但我都買兩晚曼谷加兩晚笆堤雅, 再加一晚曼谷,

目的就係唔想咁趕, 不過

後尾買完先知, 原來係可以一落機就去笆, 先再返曼谷,

但都起碼兩個地方都有得玩, 又唔趕!!

男爵府

cy.muimui 發表於 16-3-18 20:40
回覆 viotior 的帖子

有小朋友一定住centara grand ,裏面有個小水上樂園,包你小朋友一定喜歡! ...
出入行街食野方便嗎?

首頁

尾頁

跳至