自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章

聽得我好滾動

緣定今生
二十九年前嘅今日,我同愛人,即係老婆大人,相識三個月,已經情投意合,過多三個月,決定儲錢結婚,九個月後,即係二十八年前嘅今日,一九八八年三月十六日,一張婚書,幸福到今日。
有人問:「你老婆有乜好,你鍾意佢啲乜?」咁膚淺嘅問題,唔應該問,因為我唔會鍾意有人問老婆大人:「你老公有乜好,你鍾意佢啲乜?」
⋯⋯ 兩情相悅,緣定今生,真正嘅愛情唔講package,唔講條件高低,講究心靈相通,心心相印,你心中有我,我心中有你,永遠心甘情願將最好嘅部份,留畀愛人,絲毫唔覺得委屈犧牲。
老婆大人聰明過我,精明過我,識字多過我,靚女過我,樂觀過我,熱心過我,對身邊人好到無得講,但我以前廢青一個,每個月賺三千六,竟然睇上我。唔止咁,寧願犧牲自己天份,放棄大好前程,全心全意愛我同埋家人,無佢,我肯定無今日,無佢,我只係一個平庸嘅獨行俠,無佢,我根本唔想做人。
唔介意有人話我肉麻,因為愛可以化解人世間嘅戾氣,越多人宣揚越好。無論男定女,十幾歲定幾十歲,事業有成定普普通通,唔應該戇居居將愛收埋喺心入面發霉,而係要時時公開講,茄輪日日打,等愛人睇到感受到享受到舔到濃情蜜意嘅愛,時時刻刻如沐春風,感染身邊人模仿。
兩年前結婚周年紀念,連寫老婆大人十一日,𠵱家cap啲圖畀大家欣賞。睇完,或者明白,咁真咁可愛咁有趣嘅女人,唔嫁佢,嫁邊個,唔愛佢,我就儍;如果唔明,無所謂,我明就得,老婆大人知道就得。
上天啊,結婚二十八年,太短喇,一萬年喇,可以嗎?

http://www.tvmost.com.hk/201603171221_video_mostnews_ceo

http://www.tvmost.com.hk/201603171221_video_mostnews_ceo

funfun759    發表於 16-3-18 17:03
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

珊瑚宮

回覆:一田CEO莊偉忠的愛的宣言(文字版+毛記訪問)

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

男爵府

睇咗少少video佢都好搞笑好抵死下!另外個「專家」主持都非常獨特趣緻非同凡響!

象牙宮

2024年龍年勳章

引用:聽得我好滾動緣定今生 二十九年前嘅今日,

原帖由 Rita 於 16-03-18 發表

聽得我好滾動
聽聞佢已 resign, 點解呢?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

翡翠宮

好鍾意毛記

公爵府

男爵府

引用:Quote:原帖由 Rita 於 16-03-18 發表本帖最

原帖由 Sumyeema1 於 16-03-18 發表
聽聞佢已 resign, 點解呢?
自己話係時候要轉下環境,佢老婆話只要佢吾係退休吾做野,就由得佢

侯爵府

水晶宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

Cheer up! Enjoy every Little Thing in LIFE

大宅

2024年龍年勳章

珍珠宮

引用:+本帖最後由+cafeteen+於+16-3-18+10:15+編

原帖由 cafeteen 於 16-03-18 發表

睇咗少少video佢都好搞笑好抵死下!另外個「專家」主持都非 ...
好好笑
尤其佢話唔駛錢送野
又可令老婆開心

子爵府

我的育兒心得勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋

so sweet!

大宅

珍珠宮

複式洋房

水晶宮

首頁

尾頁

跳至