自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:櫻花bb 發表於 16-3-18 15:24 而家做

原帖由 chichiho 於 16-03-18 發表
將雪菜肉絲放碗仔另上好麻煩咩?
反正都係就咁放米粉上面
如果嘮埋一齊我一定唔會叫呢個雪菜肉絲餐,若不 ...
我覺得呢個真係幾特別架

子爵府

回覆樓主:

雞脾都要去骨,真心覺得麻乜煩

侯爵府

大廚勳章

引用:我次次係太興食都係去骨的

原帖由 leewk888 於 16-03-18 發表
我次次係太興食都係去骨的
雞脾飯要求去骨?!我都第一次聽。
你問JM你啱定佢啱?只能就你要求高係麻煩客既一煩囉,除非你當時係叫海南雞飯。
你都自己講左啦,次次都去骨,咁洗咩特地去問人先?我叫凍奶茶都唔會再問係米冰鎮,次次都有架喎咁講野啦。你心知係額外service !!

真係整開唔整就係錯。幫同事做開野,唔再幫就係錯,咩想法?

快樂烹飪好時光,天天都是快樂天。
互相幫助~

天氣仲係好熱啊

伯爵府

回覆:太兴大6女侍應態度差

將廣間太興又真係態度好差,(其實我唔鍾意,又貴份量又少,耐何家中老人家很喜歡)搞到我住附近,都去新都城間太興食

大宅

樓主呢个主題令我想起早前一個做飲食業既靚仔係呢度發貼講,唔去到山窮水盡千祈唔好做服務業,厭惡性工作,時間又長,難免D人做到發脾氣。

呢個唔理大6或本地人事呱,唯有下次唔去了,或者去高級D既,比多D錢就得到好D既服務,一個茶餐廳份餐幾十蚊又想得到殷勤既服務算罷啦,呵呵

別墅

leewk888 發表於 16-3-18 14:44
話說今日去太興食午餐, 大6女侍應埋嚟落單,我叫左個雞肶飯食 ,佢問我斬唔斬開 , 我問佢斬開係咪去埋骨 ...

可以去投訴佢,咁大間,又怕晒廣告,如果係真,無理由唔彩你,比你唱一唱,賣多十個廣告都補唔番

別墅

月牙兒♡ 發表於 16-3-19 08:22
雞脾都要去骨,真心覺得麻乜煩

大集團要一致,有就有,無就無,唔好一間有,一間無,比位人地入到,依d管理基本常識,就算廚房肯而公司無指示,都唔應該幫客整,如果一定要去骨而無,咪可以請佢去一間有既,咁做我睇得起間店囉

翡翠宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

太興吾平喎,受氣以後就吾好再去囉

別墅

回覆樓主:

應該去多d玩爆佢個場

男爵府

引用:Quote:原帖由+櫻花bb+於+16-03-18+發表而家

原帖由 Dwmn 於 16-03-18 發表
係而家d 客真係麻煩好多,香港人好鍾意投訴已經係眾所周知

不過睇返呢件事,太興貴過一般茶 ...

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆:leewk888 的帖子

坑口印巴籍嘅都好差

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

我去開嗰間服務幾好喎,有兩三個亞姐有國內口音,但對客態度都好有禮貌㗎。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

越來越貴, 少食了

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

雞比飯去骨,sorry我覺得你都幾麻煩

珍珠宮

東港城間太興又幾好,成班伙計都好似好合拍好有衝勁咁,尤其有幾個主力阿姐,把口吾停,好似街市阿姐叫人買菜咁

寶石宮

2024年龍年勳章

引用:太興而家好唔掂

原帖由 stepchobb 於 16-03-18 發表
太興而家好唔掂
x2

幸福可以好簡單

大宅

回覆:太兴大6女侍應態度差

價錢唔平,但食物質量又小又差,
已blacklist 唔會去lu!

子爵府

回覆 幸福羊寶寶 的帖子

你這樣說令我想起一個故事。講說有一對要好的朋友A及B,A養了很多只雞,因此每日都有新鮮雞蛋,所以A每天都送給B雞蛋。但后來A認識了C,所以A把雞蛋送給了C。B知道后責備A為什麼不送雞蛋給我而送給C,結果A跟B反面了......這個故事跟這事件其實有點類似,B忘記了雞蛋本來就不屬於A的(雞脾去骨本來就不是服務範圍),但是A出於好心(某餐廳服務好些),久而久之B就把它視為理所當然的事情(認為去骨是應有的服務),人家不願給蛋就認為對方背叛了他(餐廳不願去骨了就認為服務有問題了)。我個人雖然不是做服務性行業,但是有時候消費者也要為人家着想,或者上司規定了沒有去骨服務,之前這位阿姐曾經答應過客人而被上司噴了一面,所以當再有客人要求時,反應較為過激。我不是說那阿姐一定做得很啱,或者她拒絶人的態度真的十分欠佳,但是如果以人家店有為什麼你沒就怎樣怎樣就好像有點不太好,人比人,比死人。

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

casscassy 發表於 16-3-18 14:50
太興唔休做,好耐無去過啦
agree

男爵府

有同感!麻麻地!

首頁

尾頁

跳至