網購天地

跳至

首頁

尾頁

男爵府

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

做左媽媽一年啦, 由初初成日買貴野到E家買到平野~ 好開心~

如果你地有咩地方買BB 野平請分享俾我!! 先謝

奶PUMP, Hxlo 睡袋同car seat / Avent果D野 晌amazon買返黎(計埋轉運費) 會平過香港咖! 大家如果唔急用可先格下價~~

衫仔方面: 我會去返美國網訂 Cartxrs, Polx, crxzy8, the Childrxn’s Place, Gxp <- 呢D 網成日都會做promotion, 買完再折咁真係平到笑, 最緊要係保証係真野! 好多開倉野都係假貨!

順帶一提, 用美國網買野記得要用rebate 網站, 因大部分網佢都可每次rebate返你買大既大約5%, 唔拎就真係蝕la~ (有意要detail可以私下pm 我, 唔好晌度留言, 會關帖!)

樂天耐唔時會做滿10000 Yenfree delivery to HK, 買bb 車都平過香港買ga!! 果果陣唔知仲傻更更去左HO花買... 好鬼貴

Lotion同BB 零食同D日用品我都會去ihxrb 買, 平過香港,even護協買好多ga! E.g. 星星餅, 糖呀, LOTION呀, 防曬呀, 第一次買朋友比個CODE我仲平USD5!Wahaha 我從此落左答 (新用戶有意要discount code 減USD5 可以私下pm 我, 唔好晌度留言, 會關帖!)

買書我會去fishpxnd, the bxxk people, book depxsitory, 如果唔介意.. 其實淘寶都好多 但質量就好一般... 都唔太建議買俾bb 用

更新:

我岩岩發現有第二胎, 又係時候開始CRAZY SHOPPING 啦!!

大戶    發表於 16-7-27 15:34
iDomo    發表於 16-3-19 06:58

複式洋房

我都係amazon訂左好多野avent雙奶泵計埋運費百幾港幣都平過香港千幾蚊真係好抵,comotomx奶樽又係平香港一半不過前幾日見荃灣有間叫智X藥房又有都幾平得返細孖裝二百二十蚊港幣,都平過mk樓上母嬰店一個裝。

複式洋房

優X360有avent奶咀平過amazon

複式洋房

仲有想請教一下amazon個international free shipping好似呃鬼,我訂左4千幾港紙野用最慢既郵寄都要幾百蚊運費唔知點解既。

大宅

BK Milk勳章

回覆:我的平買BB 野地方~ 你地可否share下邊度買BB 野平尼

謝,分享

大宅

我想問, 點樣可在amazon買野? 未試過..唔識..好想去試買..

男爵府

iDomo 發表於 16-3-19 07:24
仲有想請教一下amazon個international free shipping好似呃鬼,我訂左4千幾港紙野用最慢既郵寄都要幾百蚊運 ...
我未試用呢個function. 次次都local 轉運

男爵府

菩提子 發表於 16-3-23 13:38
我想問, 點樣可在amazon買野? 未試過..唔識..好想去試買..
去開個account 就可以, 好似平時online shipping 咁, 但有D 物品唔寄overseas, 要先寄去轉運地址由佢地寄返黎hk

大宅

引用:Quote:菩提子+發表於+16-3-23+13:38+我想問

原帖由 pingufish 於 16-03-23 發表
去開個account 就可以, 好似平時online shipping 咁, 但有D 物品唔寄overseas, 要先寄去轉運地址由佢地寄返 ...
請問你係用邊間轉運呢?

男爵府

iDomo 發表於 16-3-19 07:10
我都係amazon訂左好多野avent雙奶泵計埋運費百幾港幣都平過香港千幾蚊真係好抵,comotomx奶樽又係平香港一 ...
你直送定轉運ga >?

男爵府

iDomo 發表於 16-3-19 07:16
有賣GA咩???!! 奶樽果D定安撫咀?

大宅

iDomo 發表於 16-3-19 07:16
我都係係優X360買&#128077;&#127995;&#128077;&#127995;我個仔用dr brown 奶樽,初初上網買同BB展買以為係最平喇!點知360仲平,又周圍都有,我買dr brown奶樽 千色aeon 一田$128 1個,上網買連運費$168 2個,360 買$129 3個,沖涼,lotion 奶咀,濕紙巾全都係360 平D

複式洋房

引用:Quote:iDomo 發表於 16-3-19 07:16 優X360

原帖由 Ching2327 於 16-03-26 發表
我都係係優X360買&#128077;&#127995;&#128077;&#127995;我個仔用dr brown 奶樽,初初上網買同BB展買以為係 ...
請問優x360是哪裡??

複式洋房

我見有間賣嬰兒用品幾平>3 little pigs 可以上他們FB看看

男爵府

yimonkei 發表於 16-4-1 10:36
我見有間賣嬰兒用品幾平>3 little pigs 可以上他們FB看看
thx

大宅

lauwaiting 發表於 16-3-28 00:37
請問優x360是哪裡??
好多地方有旺角,太子,大角咀,佐敦,銅鑼灣....,,你上網打優品360地址就見到

複式洋房

引用:做左媽媽一年啦, 由初初成日買貴野到E家買

原帖由 pingufish 於 16-03-18 發表
做左媽媽一年啦, 由初初成日買貴野到E家買到平野~ 好開心~如果你地有咩地方買BB 野平請分享俾我!! 先謝:for ...
請問什麼係美國rebate網站?

男爵府

banana_dog 發表於 16-4-3 17:01
請問什麼係美國rebate網站?
即係你每次晌佢有份做rebate美國網買野佢都會rebate 返幾個% 去你account, 如果成日買野果D 都幾好GA, 我都rebate 左成USD 30
iherb 係無得rebate 的!

男爵府

hokarkei88 發表於 16-4-5 07:56
衫仔係咪要買好多先抵? 會唔會運費貴過衫?
如果carters 同crazy 8 or the childres place 果D OK. 佢用袋寄, 運費我寄十件衫仔唔駛一百蚊但polo 佢用合寄. 仲鬼成咁大個, 都幾貴!

男爵府

pupuffy 發表於 16-4-4 08:25
thank you for sharing , very useful!
可否介紹下你向iherb通常買咩野(brand)? 可pm, thanks!
我一般買bb 野食, happy baby , ella 同pulm organic 都有自己都會買下SUPPLEMENT, 佢D 葉酸都幾平... mother milk都平過代購呀
最近想買防曬同防蚊~ 你有無買開GA?

首頁

尾頁

跳至