自由講場

跳至

首頁
12345...12

尾頁

男爵府

遲d可能會由馬鞍山搬去,小朋友現在返K2,出年會報小學,但吾熟深井,請問各位,深井交通方便嗎?買餸方便嗎?
我今日睇咗浪翠,覺得幾好,但遠少少,但近深井市中心d樓冇細單位,所以我只可以揀浪翠同豪景,但豪景太吾實用,相比下浪翠抵買!
謝謝

男爵府

回覆:睇咗深井浪翠園,大家覺得點?

馬安山仲好住過深井 ,無論環境交通学校社區設施都好,為什麼要搬?

琥珀宮

MichellelleBB 發表於 16-3-20 23:53
遲d可能會由馬鞍山搬去,小朋友現在返K2,出年會報小學,但吾熟深井,請問各位,深井交通方便嗎?買餸方便 ...

朋友住浪翠園,佢話好喎,都好方便(不過佢有車)。但浪翠園

好得意,個樓市點熱佢都冇咩升幅,冧就最快佢冧。

男爵府

引用:馬安山仲好住過深井+,無論環境交通学校社區

原帖由 林嬌嬌 於 16-03-21 發表
馬安山仲好住過深井 ,無論環境交通学校社區設施都好,為什麼要搬?
因為馬鞍山好貴,手上嘅$只夠買居屋,仲要又舊,又爛,又遠,所以冇辦法

男爵府

引用:+本帖最後由+SandyKL+於+16-3-21+00:11+編

原帖由 SandyKL 於 16-03-21 發表
係lor ,不過自住,最緊要小朋友返學同交通

男爵府

之前睇過屯門,上來問意見,問朋友,個個都叫我放棄

男爵府

引用:+本帖最後由+SandyKL+於+16-3-21+00:11+編

原帖由 SandyKL 於 16-03-21 發表
我朋友都有車,住浪翠,都話好,不過有車吾使考慮咁多野,尤其交通

子爵府

MichellelleBB 發表於 16-3-20 23:53
遲d可能會由馬鞍山搬去,小朋友現在返K2,出年會報小學,但吾熟深井,請問各位,深井交通方便嗎?買餸方便 ...
你睇第幾期? 我住一期,樓下巴士總站同小巴總站,巴士出荃灣總站荃灣西鐵,小巴就去青衣城,都好方便,平時買餸就出荃灣或者深井買

子爵府

浪翠幾期?住既話浪二浪三都舒服。家人住嗰到,我就住深井正中,好方便,麗都同碧堤都有細單位呀,何不考慮呢?其實成個深井都好好住,又舒服,只係住深井正中最方便,超市3間,759 2間,萬寧屈人寺各一,快餐店2間,有個臨時街市,魚檔,肉檔,菜檔等等各一。基本上可以唔使離開深井已經照顧好晒生活所需。浪翠如果要買野食野一係駁一程車,一係步行,有少少唔方便。

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 MichellelleBB 的帖子

浪翠好舊架啦,但可以坐小巴出荃灣買野,但記住一打風...個道成日上電視d人吹到周地look架.
<br><br>

珍珠宮

環保接龍勳章

引用:遲d可能會由馬鞍山搬去,小朋友現在返K2,

原帖由 MichellelleBB 於 16-03-20 發表
深井校網屬於荃灣62網,中小學都競爭大,深井只有兩間小學,一間大熱,一間有愛心但少學位,每級只有一班; 一係出荃灣,但都好難玩,有小朋友就要三思。。。。 除非一心讀直資或私校。

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

大宅

個人意見,屯門好住過浪翠,無論有冇車,但校網唔熟,無意見

Bcjb    發表於 16-3-21 23:15

男爵府

引用:浪翠幾期?住既話浪二浪三都舒服。家人住嗰

原帖由 艾妃 於 16-03-21 發表
浪翠幾期?住既話浪二浪三都舒服。家人住嗰到,我就住深井正中,好方便,麗都同碧堤都有細單位呀,何不考慮 ...
今日去行咗深井一轉,海韻同麗都都貴,個AA(中原),話我要嘅細單位,預嘅budget 冇適合的,只有豪景同浪翠,今日睇咗一期,行個條長樓梯,我索嗮氣

wcpcelia    發表於 16-3-21 09:41

大宅

豪景方便D,起碼有酒樓、餐廳、超市。有3架小巴係總站。但係返工時間,我幾年前住,一去到深井市都幾塞,真係bottleneck. 如果返工時間唔係peak hours, 都0k。不過,我小朋友讀N班已經即刻搬出荃灣,真係方便好多。

男爵府

育兒性格勳章

深井唔好住,好唔方便不如荃灣啦

琥珀宮

MichellelleBB 發表於 16-3-21 00:14
我朋友都有車,住浪翠,都話好,不過有車吾使考慮咁多野,尤其交通
我朋友2夫妻有一個讀N班嘅仔,佢猛話抵住、好住,3房都係4百

幾萬。我都問佢交通會唔會唔方便,佢話唔會,有架巴士出中環,

30、40分鐘就到,但我覺得佢有車梗係話方便啦!

珊瑚宮

2024年龍年勳章

引用:回覆+MichellelleBB+的帖子浪翠好舊架啦,但

原帖由 chinatea 於 16-03-21 發表
回覆 MichellelleBB 的帖子

浪翠好舊架啦,但可以坐小巴出荃灣買野,但記住一打風...個道成日上電視d人吹到 ...
呢樣好記得

chinatea    發表於 16-3-21 12:41

男爵府

引用:深井唔好住,好唔方便不如荃灣啦

原帖由 birdisfreedom 於 16-03-21 發表
深井唔好住,好唔方便不如荃灣啦
荃灣有邊度大概呢d價$?5xx呎,$3xx?

男爵府

我都有啲朋友住係果邊,一個有車,一個無車。有車果個話深井都幾好住,無車果個成日想番出荃灣,咁你就睇到個分別。

如果俾我揀,我會揀交通方便啲嘅,因深井要再轉車其實都要長啲嘅交通時間。我諗我會揀番馬鞍山,好似啲樓新啲同交通方便啲!

子爵府

開心吸收勳章

深井好住,細單位可考慮浪三,有海景,但浪翠管理費貴,舊,會所設施少。碧堤新淨好多,買嘢亦方便過浪翠,但好多住戶養狗(浪翠亦都係可養狗屋苑,不過屋苑無碧堤咁大,無咁多狗),驚狗或唔喜歡狗的話,深井未必啱住。講居住環境我覺得深井一流,人流唔複雜,環境寧靜,行山去沙灘都方便,基本日用品都可以買到。但你小朋友讀緊k2,要留意校網啱唔啱自己心水。另外向海單位,飛機聲同船聲都會比較應聲。

首頁
12345...12

尾頁

跳至