自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

其實我一直係我心目中覺得香港睇牙醫得一個字『貴』,但我老公話我知原來香港有『非牟利慈善團體』睇牙睇咩都有援助!所以強力推薦給大家。
http://www.projectconcern.org.hk

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆:香港睇牙唔洗再反大陸!

請問有無話咩人先去得?另外有幾平呢?

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:其實我一直係我心目中覺得香港睇牙醫得一個

大宅

公爵府

男爵府

我流動車洗過牙,約5-6年前ok架,洗得乾淨又平(好似$100甘上下)上兩個月去,洗得勁求其,成個過程2分鐘都冇,仲要收我$280

珍珠宮

2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我諗樓主仍然要再返b6睇呀!
非牟利只是收成本價!唔平得太多!等候時間勁耐!牙醫手勢又求其。我數年前幫襯一次之後都唔再去喇!

大宅

呢間野好衰,首次登記要比$40,其後每次收$20檢查費,3年前我去深水埗分店睇周文謙,照x光,收$65,佢話我隻牙裂左,但唔知有冇傷及神經線,有就要杜牙齦+牙套,冇就補牙。叫我自己諗做邊樣,或者睇過第二個牙醫。我諗諗下佢就叫我返去慢慢諗。兩個星期後我去返個度,變左一個姓馮的牙醫當值,我記得佢係菲律賓某大學畢業,明明個晚應診時間7點(排籌制,我排第1),佢7點幾先黎返工,求其睇2睇我隻牙就話要杜牙齦,但杜大牙要用個"cool" cool住隻牙,否則隻牙會爆開。佢話呢度無呢種cool,所以做唔到,叫我去睇私家。又哂左$20檢查費。
然後我去另一間非牟利牙醫(其實價錢同私家差唔多),同我杜大牙根本無用乜野cool,睇之前問project concern拎x光片,唔得,借都唔得,惟有再影過。果個姓馮的牙醫唔想幫我整牙就老作,果間project concern咩都無幫過我就收足檢查費同x光費,仲夠膽講自己係非牟利,仲牟利過私家牙醫

funfun759    發表於 16-3-21 14:41
wcpcelia    發表於 16-3-21 10:01

男爵府

我第一次洗牙就係呢d機構。洗完出嚟兩日食野都酸痺,攪到有幾年吾敢洗牙。後來去私家先知真正洗牙既感覺。呢d機構真係免費都吾會去。

水晶宮

我好怕睇牙洗牙,仲怕過睇婦科醫生。所以搵到個好既,令我可以放鬆甘洗牙,貴一貴我都制。

(返大陸更加唔會)

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

引用:我好怕睇牙洗牙,仲怕過睇婦科醫生。所以搵

原帖由 Nbs 於 16-03-21 發表
我好怕睇牙洗牙,仲怕過睇婦科醫生。所以搵到個好既,令我可以放鬆甘洗牙,貴一貴我都制。

(返大陸更加唔 ...
me too,整牙呢家野最緊要醫生手勢,整得唔好要返手整好大鑊

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

水晶宮

要排2個月,急症就死得,牙痛慘過大病

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

saibabiii 發表於 16-3-21 00:50
其實我一直係我心目中覺得香港睇牙醫得一個字『貴』,但我老公話我知原來香港有『非牟利慈善團體』睇牙睇咩 ...

你c6咁醒嘅!

男爵府

佢地d價錢唔平,其實同一般私家的差唔多。

水晶宮

BK Milk勳章

吾係平
我舊年12月
我去過洗牙4百幾
只係我揾吾到牙醫佢又有位
急住睇牙痛先睇

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

無諗過返大陸洗牙喎, 香港洗係唔平, 一年一次都叫可以接受啦

珍珠宮

我仲以為咁荀添睇埋d留言原來咁差

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我都係香港洗, 冇諗過番內地洗牙

複式洋房

p_o_m_a_n 發表於 16-3-21 01:01
請問有無話咩人先去得?另外有幾平呢?

冇吖

首頁

尾頁

跳至