美容扮靚

跳至

首頁
12345...42

尾頁

大宅

引用:Quote:原帖由+KayleeZ+於+16-03-25+發表Cla

原帖由 kaling228 於 16-03-25 發表
多謝晒你啊,咁我試下dimxxx先,我之前用過tescom, 未用過其他
因為我成日訂日本嘢,tenso 貴,次次500-800運費,之後dimxxx 我join左月費98 plan ,運費起碼減一半抵好多

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 kaling228 於 16-03-25 發表

禁止訪問

回覆:宅靚靚:礦物粉分享

禁止訪問

大宅

回覆:KayleeZ 的帖子

Did u try the two uk brand ? LILYLOLO honey pie ?

大宅

引用:我的礦物粉分享用了礦物粉也有一段日子,越

原帖由 KayleeZ 於 16-03-22 發表
我的礦物粉分享

用了礦物粉也有一段日子,越來越迷,越買越多,實在太喜歡礦物粉的輕透自然妝感,上妝超快 ...
多謝詳細分享!令到本來已對礦物粉失去信心的我, 又想再比機會佢再試多次。

今日我聽你話, 試吓等防晒乾左先上OM, 睇吓會唔會冇咁浮粉。

但係我今日先發現, 原來我買的兩盒OM係唔同的, 一盒係有50度防晒的幾合一粉, 即搽左佢已無需再上粉底, 乾粉, 碎粉和防晒, 另一盒係只有17度防晒的Foundation, 依盒我用左之後, 仲洗唔洗搽其他野上面?

謝謝!

大宅

引用:唔記得post+linkhttp://item.rakuten.co.jp

原帖由 kaling228 於 16-03-26 發表
唔記得post link
http://item.rakuten.co.jp/0909tv/103013020
Classic 就先係100% mineral ,防曬spf 50 嗰個就加多左其他配方,所以不算100% mineral ,如不介意都可以買,另外呢隻混合性皮膚及夏天較啱用,我乾肌就略為乾左少少會浮,所以我就㨂左spf 40 的premium,會保濕d

大宅

引用:Did+u+try+the+two+uk+brand+?+LILYLOLO+ho

原帖由 Jesswongwong 於 16-03-26 發表
Did u try the two uk brand ? LILYLOLO honey pie ?
因撞啱復活節假期,應該4月頭先收到貨呢

大宅

回覆:KayleeZ 的帖子

請問你們講緊的礦物粉系邊只牌子好用?

大宅

引用:Quote:原帖由+KayleeZ+於+16-03-22+發表我

原帖由 mimi1102 於 16-03-27 發表
多謝詳細分享!令到本來已對礦物粉失去信心的我, 又想再比機會佢再試多次。

今日我聽你話, 試吓等防晒乾左 ...
通常天陰無咩太陽就會搽完面霜上粉,如果陽光普照的日子就會搽防曬先上OM 粉

雖然OM 好多人話好用,但是都有部份人唔夾會浮粉,真的是人夾人

大宅

引用:Quote:原帖由 mimi1102 於 16-03-27 發表多

原帖由 KayleeZ 於 16-03-27 發表
通常天陰無咩太陽就會搽完面霜上粉,如果陽光普照的日子就會搽防曬先上OM 粉

雖然OM 好多人話好用,但是都 ...
即我盒17度防晒的Foundation, 搽完佢可以唔洗搽乾粉或碎粉了?

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 kaling228 於 16-03-26 發表

大宅

OM隻粉餅好冇用?

男爵府

回覆 Jesswongwong 的帖子

三個月前訂左試用裝,但因為天氣乾燥一直都沒開,最近才開來用,粉質幼細,價錢又平,而且有很多色可選,剛剛逢復活節免運費訂了大size。

公爵府

Om香港有無得買啊?

大宅

Elenalan 發表於 16-3-22 16:38
我用過BM超乾,LM普通乾,得JI對我黎講夠補濕唔會有粉痕……
你用咩上JI ga? 我試過用sponge 同掃,效果都ma ma

水晶宮

引用:Quote:Elenalan 發表於 16-3-22 16:38 我用

原帖由 feimuijai 於 16-03-31 發表
你用咩上JI ga? 我試過用sponge 同掃,效果都ma ma
我用番JI果支平頭掃Handi Brush打圈上,用掃打圈上可以壓平d粉貼面d, 打圈可以拖薄d粉,效果又薄又貼。我試過用普遍碎粉掃或kabuki brush, 唔可以打圈press d粉,易唔均勻厚粉。

大宅

引用:Om香港有無得買啊?

原帖由 skyfree333 於 16-03-29 發表
Om香港有無得買啊?
之前有jm話香港有得賣,其實也可以淘寶訂,但要睇清楚直郵或正品先買

其實我有時也有去淘寶訂日本貴牌 cdp elegance Albion 嗰d ,平香港好多,但要選日本直郵或有單先幫襯

大宅

引用:回覆+Jesswongwong+的帖子三個月前訂左試用

原帖由 JC_mami 於 16-03-29 發表
回覆 Jesswongwong 的帖子

三個月前訂左試用裝,但因為天氣乾燥一直都沒開,最近才開來用,粉質幼細,價錢 ...
是 Lily lolo 嗎?好用嗎?thx

大宅

引用:Quote:原帖由+KayleeZ+於+16-03-27+發表通

原帖由 mimi1102 於 16-03-27 發表
即我盒17度防晒的Foundation, 搽完佢可以唔洗搽乾粉或碎粉了?
係呀,就咁掃上去就OK,想持久d就再輕掃一掃碎粉定妝就可以了

首頁
12345...42

尾頁

跳至