自由講場

跳至

首頁
12345...36

尾頁

子爵府

說話新年期間同c6飛左轉大阪去玩 而我又出事了
其中有一日我好開心甘同c6去京都著和服,結果招惹左幾隻惡鬼番黎

講其中一隻先,話說我系稻荷神社行完一轉之後,行緊落去車站個陣,就聽到有隻野同我講話要娶我做老婆😱😱😱 當時我俾佢迷到模模糊糊,就下意識認左佢我只會做正室,吾會做妾做丫頭 其實我的意思系你有老婆就吾好煩我,好消失啦⋯⋯。我事後先知隻野色迷竅,誤解左我意思,之後佢就跟左我番香港...

番到香港就先知大件事
我開始覺得好攰,一到下午3點幾就好眼訓,冇哂精神!
不停甘發惡夢,就見到自己著住套褂,化好妝跳落去 個夢不停甘重復
而我精神愈來愈差 亦開始持續低燒

開始發覺自己好吾掂的時候就打俾師傅求救,初時都以為系少事,結果到後期先知系大件事

我隨左俾鬼迷不停發惡夢之外,亦做左好多吾似我會做的事情 有少少18+成分,吾系到講啦!
之後師傅幫我請左大聖爺落黎幫我,系唸完一輪經,請完神之後,隻野俾我迫左落個狐狸面具到!
而個面具正正系我系稻荷神社行去車站途中忽然買左的面具,番到香港睇個陣就覺得好吾舒服,所以包好左放左系枱底
當迫左落個面具到個陣,即刻搵左張百解包好個面具,俾c6拎去師傅到處理
當晚師傅打俾我,就問我個面具系咩質素,燒吾燒得 我答應該燒得,系紙同木質黎
點知第二朝得知消息,包住面具的野燒哂,個面具都冇事 結果師傅拎左去天后廟個大爐到燒,就好快燒哂,咩都冇得淨,而我當晚亦都退哂燒!

事後先講番我聽,原來隻野好中意我,為左我拋棄髮妻,跟我番黎要娶我
所以先一直吾肯放手,一定要得到我為止

*冇睇開我舊Po的JM可能吾知我體質,我系好似主君的太陽甘,我系太陽,戲入面的太陽多數都系幫飄飄忙
但我系相反,我好似唐僧肉甘,佢地想取替我,殺左我
自從兩年前婆婆投胎後,我就失去左個守護神,令佢地有機會成虛而入⋯⋯

都系個句,信就信,吾信就當故事睇下算啦
我講出黎都系想搵個地方分享下,再收埋我會痴線:" />:" />:" />:" />:" />:" />:" />:" />:" />:" />:" />

遲少少再分享下大聖爺在夢中同我傾計、同埋其餘的鬼經歷

***更新#103、#178、#255、#308、#441、#594、#629、#659、#685

子爵府

親子王國15週年勳章

回覆:我又黎分享鬼故啦~~~!

子爵府

恐怖

子爵府

珍珠宮

子爵府

毛。。。。。
又要驚,又好想知多d

子爵府

日本鬼都咁猛

伯爵府

畀面勳章

子爵府

珍貴的并唔喺苦難本身,而喺我地對苦難如同珍珠般的包容.

寶石宮

到到到🙋

公爵府

男爵府

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

引用:說話新年期間同c6飛左轉大阪去玩 而我又出

原帖由 女皇陛下 於 16-03-30 發表
說話新年期間同c6飛左轉大阪去玩 而我又出事了
其中有一日我好開心甘 ...
留條鰻魚一陣夜d睇!!

唔好用自己既諗法,夾硬套落人地身上囉~ 唔該!!!!

子爵府

鬼同人溝通無分語言?

寶石宮

咁你依家完全冇事喇?

寶石宮

引用:Quote:原帖由 女皇陛下 於 16-03-30 發表說

原帖由 大少拉 於 16-03-30 發表
留條鰻魚一陣夜d睇!!
我又要
大少拉,掛字你

珍珠宮

水晶宮

即和服不好租用?
自由太多會令世人失去平衡

大宅

子爵府

引用:鬼同人溝通無分語言?

原帖由 家文 於 16-03-30 發表
鬼同人溝通無分語言?
有掛.. 不過我同佢地系溝通到,尼種能力系天生

首頁
12345...36

尾頁

跳至