論盡家傭

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

想請教下手續如何?朋友介紹左個工人比我,如經agent要$8000。可以自己搞嗎?

大宅

聽聞自己攪$700, 不過我冇攪過

男爵府

畀面勳章

菲律賓姐姐可以自己攪,幾年前我姐姐香港完約,全程我姐姐自己攪,印象中1千樓下,跟住每次續約都係我姐姐自己攪,都係700蚊以下﹗

大宅

引用:想請教下手續如何?朋友介紹左個工人比我,

原帖由 pangps 於 16-03-31 發表
想請教下手續如何?朋友介紹左個工人比我,如經agent要$8000。可以自己搞嗎?

...
如果海外菲既話一定要經agent…我果個5500全包,除保險…本地既菲先可以自己搞

男爵府

引用:Quote:原帖由+pangps+於+16-03-31+發表想請

原帖由 babiiyuky 於 16-03-31 發表
如果海外菲既話一定要經agent…我果個5500全包,除保險…本地既菲先可以自己搞

...
可以比你agent 資料我嗎?我都要direct hire 一個海外菲姐呀!

子爵府

引用:菲律賓姐姐可以自己攪,幾年前我姐姐香港完

原帖由 aptcan 於 16-03-31 發表
菲律賓姐姐可以自己攪,幾年前我姐姐香港完約,全程我姐姐自己攪,印象中1千樓下,跟住每次續約都係我姐姐 ...
要提供來的機票嗎?佢已經在港。是否只須提供回程。

男爵府

醒目開學勳章

babiiyuky 發表於 16-3-31 11:32

...
可給我資料嗎?謝謝

大宅

回覆:direct hire

me too. pls

男爵府

畀面勳章

不需要機票,首先姐姐去灣仔入境署攞一式4份綠色合同,填好後就去菲律賓領事館申請個証(要畀錢,同埋有收據),好似1-2星期有,有証後就去入境署攪埋合同,有文件要提供,大約係咁,因次次都係姐姐自己攪,所以內容我唔太詳細清楚,全部最好完約個半月前攪﹗

大宅

BK Milk勳章

回覆 babiiyuky 的帖子

請問 $5500唔包保險,是否即是要 $6,700? 我知有在HK做過同無在 HK做過既費用又唔同,另外,菲工人要自己俾幾錢呢?我覺得好多公司都係俾你感覺好平但最後加依樣果樣,連接機都要加錢...

別墅

...
可以pm agent 資料比我嗎謝謝

大宅

引用:回覆 babiiyuky 的帖子請問 $5500唔包保險

原帖由 janice007 於 16-04-01 發表

請問 $5500唔包保險,是否即是要 $6,700? 我知有在HK做過同無在 HK做過既費用又唔 ...
我果間姐姐要自己比錢的…我果個姐姐未黎過hk…都系收5500…至於你話保險…佢有得比你揀,您可以自己選擇join唔join佢provide果個,我自己就揀左豐隆,好似500 1年到,不過唔包危疾…5500包哂接機,機票同驗身加帶姐姐整id…所以我覺得唔錯,而且10月尾比錢,12月7號就到了…不過首要條件系姐姐文件同要交齊

大宅

引用:回覆 babiiyuky 的帖子請問 $5500唔包保險

請問 $5500唔包保險,是否即是要 $6,700? 我知有在HK做過同無在 HK做過既費用又唔 ...
姐姐就要比30000菲紙…大約港紙5000蚊到…

大宅

BK Milk勳章

$5500係包菲強制性保險嗎?佢俾PHP30000都算貴

大宅

引用:回覆 babiiyuky 的帖子$5500係包菲強制性保

$5500係包菲強制性保險嗎?佢俾PHP30000都算貴
咩強制性保險?香港果啲?講真睇下你想自己比定姐姐比…佢地黎得打工,要比錢是正常的,始終佢地來港salary比響菲差唔多高1倍…如果僱主幫佢比埋…分分中當黎working hoilday…所以呢啲真系要自己衡量

大宅

引用:Quote:原帖由 janice007 於 16-04-01 發表

原帖由 babiiyuky 於 16-04-01 發表
咩強制性保險?香港果啲?講真睇下你想自己比定姐姐比…佢地黎得打工,要比錢是正常的,始終佢地來港salary比 ...
我自己就靜系比左5500agent fee同300蚊豐隆就搞掂哂所有野…只系保險只保basic唔包危疾

複式洋房

...
Could you please PM the agency contact to me ?

Thanks

大宅

引用:Quote:原帖由+pangps+於+16-03-31+發表想請

原帖由 babiiyuky 於 16-03-31 發表

...
Pls pm me. Thx!

複式洋房

引用:Quote:原帖由 babiiyuky 於 16-03-31 發表

原帖由 lokyee2008 於 16-04-05 發表
Pls pm me. Thx!
pls pm agent pls

禁止訪問

回覆:direct hire

首頁
12345...6

尾頁

跳至