自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

大家小心,剛剛我同c6同仔仔去九轉城廣場吉之島,擬似到扒手!
我c6揹背囊,之後同仔去左玩具部睇玩具,我就一個人係家品部睇野,之後10分鐘左右行返去揾佢地時,見到個女人用胸口貼住我c6個背囊,雖未有動作,但好有可擬,因我c6比個仔不停煩緊要買玩具,所以未有為以有人貼近(個55至60歲左右亞姐,拖著一個8至10歲既肥肥地男仔,一邊有個女人30歲左右行遠果個亞姐幾步),我行埋去就問c6,仲咩個亞姐咁貼你背囊,c6答我點知呀,你個仔好煩,之後果亞姐即同30左右個女人係咁講野,仲話e~原來依度唔係排隊比錢嫁,我留意佢手係冇拎著任何野。之後我見背囊前袋開左3分1,我再問c6,仲咩你唔知有人行貼著你背囊,佢話呢個女人一直冇出任何聲,係你行埋黎,佢先同果個女人講野,我先知佢係我後面,所以如果jm你地去九轉城廣場,特別係吉之島,要小心d.

大宅

畀面勳章

回覆:Carmen_Fok 的帖子

佢地係講純正廣東話

禁止訪問

回覆:小心,九轉城廣場擬有扒手

珍珠宮

男人銀包好少放背囊。

男爵府

要小心

男爵府

珊瑚宮

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我一星期至少去一次,聽完下次小心D

大宅

育兒性格勳章

街市都好多

珍珠宮

上次都有JM 提醒過,所以我一入吉吉島,乜袋都轉身前,大大聲warn C6 説網上説呢度好多爬手,側面d C6即刻醒目哂

侯爵府

睛靈勳章

區區有爬手,小心。

子爵府

大宅

多謝提點 另外順帶一題 葵涌廣場都有兩三隊【小偷小隊】 係尼泊爾籍 內地同胞黨 印印黨 最鐘意偷手機 捉到都冇做 警察都冇附 因手機已交俾同黨運走 無證無據極專業 小心為上

珍珠宮

引用:大家小心,剛剛我同c6同仔仔去九轉城廣場吉

原帖由 Carmen_Fok 於 16-04-02 發表
大家小心,剛剛我同c6同仔仔去九轉城廣場吉之島,擬似到扒手!
我c6揹背囊,之後同仔去左玩具部睇玩具,我 ...
昨天仲想去㖭!

王國會長

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 大廚勳章 王國會長 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 笑得好勳章

出街真系小心財物,搶手機手袋,真系日日都有。

男爵府

2024年龍年勳章 醒目開學勳章

拖住小朋友最易分心,所以容易俾小偷埋手,市度唔好,更多賊仔,大家真的要小心

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

大家真的要小心

侯爵府

其實唔好話九龍城 我比人偷完電話後我真係會更加小心 偷野既人 樣冇得睇

珍珠宮

up

首頁

尾頁

跳至