懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

如果空心胎。無紅無啡。
大概會幾時自然排出?

大宅

八周左右

大宅

引用:八周左右

原帖由 sansa 於 16-04-05 發表
八周左右
如果8周都唔排到咁仲可以點?唔想做手術同塞藥。。可以飲中藥排出嗎?有無人有經驗可分享下。煩惱中

大宅

我10周發現bb在6周5停止生長,我在外國,無得塞藥,醫生只比我選擇自然排出或者刮宮,我唔想刮宮,想試下自己排唔排到,我一直都無紅無啡,直到上星期六12周開始流血,到今日血量都唔多,大概m第三四日嘅血量,進展好似好慢,我都唔知可唔可以排到,如果排唔到,就下星期二刮宮。
等自然排出嘅每一日時間都好難過,每一日都係煎熬,因為你唔知幾時先開始流血,又唔知排得乾唔乾淨,又驚個胎在身體入面咁耐會唔會對身體唔好...
我問過我中醫可唔可以食中藥幫助排出,佢竟然建議我刮宮,話刮左對下一胎比較好,聽佢講完,我下定決心去刮宮,點知當日返到屋企就開始流血,既然已經開始左,我就比多一星期時間自己睇下排唔排到!

大宅

引用:我10周發現bb在6周5停止生長,我在外國,無

原帖由 Tracychan927 於 16-04-05 發表
我10周發現bb在6周5停止生長,我在外國,無得塞藥,醫生只比我選擇自然排出或者刮宮,我唔想刮宮,想試下自 ...
請問您現在計係幾多w

大宅

我現在12w幾,你幾多w啊?如果w數唔大,可以等下,我都等左好耐!

大宅

引用:我現在12w幾,你幾多w啊?如果w數唔大,可

原帖由 Tracychan927 於 16-04-05 發表
我現在12w幾,你幾多w啊?如果w數唔大,可以等下,我都等左好耐!
我現在9w3。用最後m計

大宅

我10周發現bb在6周5停止生長,我在外國,無得塞藥,醫生只比我選擇自然排出或者刮宮,我唔想刮宮,想試下自 ...
想問停止生長。入面見到胎芽嗎?

大宅

有胎芽,但無閃閃。行多d會幫助到自然排,我都有食木瓜,我地一齊加油!希望都可以順利自然排出!

大宅

引用:有胎芽,但無閃閃。行多d會幫助到自然排,

有胎芽,但無閃閃。行多d會幫助到自然排,我都有食木瓜,我地一齊加油!希望都可以順利自然排出! ...
好呀!多謝您。因為我得胎朗入面無胎芽。所以想睇下大家有無經驗可分享下

大宅

candysp 發表於 16-4-5 10:12
想問停止生長。入面見到胎芽嗎?

如果系空心囊,即系無胚芽,排出嚟好像個魚泡連住d組織,大概一個指甲的寬度

大宅

引用:Quote:candysp 發表於 16-4-5 10:12 想問停

如果系空心囊,即系無胚芽,排出嚟好像個魚泡連住d組織,大概一個指甲的寬度
...
姐係好細同會好快排出嗎?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 笑得好勳章

你要唔要睇多個醫生確定下呀...

大宅

引用:你要唔要睇多個醫生確定下呀...

原帖由 大聲公 於 16-04-05 發表
你要唔要睇多個醫生確定下呀...
應該都會去睇多次

大宅

candysp 發表於 16-4-5 11:11
姐係好細同會好快排出嗎?

第一次空心,好似急大便咁去廁所痾出來。第二次流咗三日鮮血,量相當於M嘅第四日份量,第三日夜晚小便時痾出來,全程無肚痛過。不過每個人嘅症狀未必一樣,但多數人空心囊都系容易排出來。

大宅

引用:Quote:candysp 發表於 16-4-5 11:11 姐係好

第一次空心,好似急大便咁去廁所痾出來。第二次流咗三日鮮血,量相當於M嘅第四日份量,第三日夜晚小便時痾 ...
我現在無紅無啡,唔知要等到幾時

大宅

引用:Quote:candysp 發表於 16-4-5 11:11 姐係好

第一次空心,好似急大便咁去廁所痾出來。第二次流咗三日鮮血,量相當於M嘅第四日份量,第三日夜晚小便時痾 ...
多謝分享。現在唯有等

複式洋房

想問我3月28日6wk開始見紅肚痛,入院照陰超只有胎囊,(醫生話因太早期,呢種情況叫作流產,但仍有機會成功,叫我等多兩個禮拜再照)跟住流左一個禮拜血,好似M咁,在家訓左成個禮拜,前日無再見紅,個人又精神左好多,心感不妙,之後我用綠d睇下,條紅線淺色到不得了⋯⋯⋯⋯跟住呢幾日都唔敢再驗,因唔想嚇自己。而家無晒頂胃失眠無胃口既感覺,好似無懷孕一樣。但覆診日期係4月15日再照。想問大家或身邊人有沒有呢d經歷?可以交流一下應該點做?

我而家都係平常心渡日,希望小生命仍在努力成長緊🙏

男爵府

引用:Quote:原帖由 Tracychan927 於 16-04-05 發

原帖由 Cwmclc921 於 16-04-06 發表
想問我3月28日6wk開始見紅肚痛,入院照陰超只有胎囊,(醫生話因太早期,呢種情況叫作流產,但仍有機會成功 ...
你流血就應該去睇醫生,唔好等覆診啦

別墅

引用:Quote:原帖由+Tracychan927+於+16-04-05+發

原帖由 Cwmclc921 於 16-04-06 發表
想問我3月28日6wk開始見紅肚痛,入院照陰超只有胎囊,(醫生話因太早期,呢種情況叫作流產,但仍有機會成功 ...
吓?流血流到咁仲等覆診?條線只會越黎越深色,你變淺,你應該知咩事,我唔多講。

首頁

尾頁

跳至