自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

回覆:今朝成朝唔安樂

學校可以轉季但我都叫我仔唔好換季住,點知今日真係又涼咗

有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

子爵府

虎到金來勳章

回覆 方方媽媽 的帖子

今朝好水洗面都覺得凍,所以知道外面一定涼,以前唔識,而加有仔女特別上心.
你可以放定一件衫比她書包.以防萬一.

伯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

完全明白你的感受,我都試過
不過都冇野可以做,佢返左學,係課室室內應該會好些的

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

方方媽媽 發表於 16-4-12 10:44
今朝阿囡只係著左一件短袖運動服返學,但今日咁涼,好擔心佢會凍親.
工人放左假,呢D小節位,係我疏忽大意:bash ...
自從生咗小朋友後, 我有強迫症, 日日要睇天氣預報先安樂。

你若盛開, 蝴蝶便來!

大宅

BK Milk勳章

回覆:今朝成朝唔安樂

我每朝早起身就睇天氣報告,因為呢撫天氣變幻莫測

禁止訪問

引用:Quote:方方媽媽 發表於 16-4-12 10:44 今朝

珍珠宮

回覆:方方媽媽 的帖子

我仔小五了,著夏天校服,說唔凍,書包有外套,他都未必攞出嚟著!唔理了!
同自己說要放手,凍都唔識著衫,就

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

EVA222 發表於 16-4-12 15:03
智慧之言,未食五月糉寒衣不可送,呢個天乍暖還寒易領野。

仲要睇有冇落雨要關門窗帶雨具, 濕度高唔高, 洗衫要安排好, 屋企個男人點會留意到呢D

方方媽媽    發表於 16-4-12 15:07
你若盛開, 蝴蝶便來!

首頁

尾頁

跳至