自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:昨日聽到有個人在講完人是非之後,發誓係真

原帖由 方方媽媽 於 16-04-13 發表
昨日聽到有個人在講完人是非之後,發誓係真的,然後再加句"我係基督徒,我唔講大話",聽完真係啼笑皆非:sweatin ...
好怕呢d人

男爵府

回覆:我係基督徒,我唔講大話...

a

男爵府

回覆:sumchanma 的帖子

剛被人撞到,按錯制,可不用理會

琥珀宮

畀面勳章

原帖由 方方媽媽 於 16-04-13 發表
昨日聽到有個人在講完人是非之後,發誓係真的,然後再加句"我係基督徒,我唔講大話",聽完真係啼笑皆非:sweatin ...
我識有基督徒,成日用 “ 唔講大話 ” 嚟自豪,但好多時,佢地用歪理 / 似是而非 / 遊花園 / 唔認等等技倆去做事,有時比講大話更衰,行為更克人憎

ps: 我講我接觸過嘅,唔係全部教徒

男爵府

我都好憎人講呢d說話!

男爵府

我都好怕這類偽基督徒,滿口感恩,感謝主的口頭禪,但我一点都感受唔到佢嘅善良,內心的歹毒常不自覚的從滿口妄言流露出來,令人心寒。

男爵府

yipsiumee 發表於 16-4-13 11:24
"我係基督徒,我唔講大話"

大宅

開心吸收勳章 熱血勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

大把呢D人

子爵府

Agree, 有好多人用基督徒名義,令人覺得自己好純潔,係好人其實暗地(emoji),講好多大話,不停掩飾自己嘅錯。仲不停講人是非

水晶宮

大家唔好怪責"基督徒"啦,真基督徒唔係咁架.
果D係偽基督徒
正如有人話愛狗,但卻虐待隻狗,唔通我地會真係信佢係愛狗?或認為所有自稱愛狗的人,都會虐待隻狗?
偽基督徒真係麻煩!!! 連累真正好的基督徒也比人嫌棄

侯爵府

伯爵府

真係好怕呢D人。唔知點解,基督教特別多呢種人,開口埋口要話比人知自己係基督徒,感恩前感恩後,講真,你自己信咪得囉,洗咩周圍同人講?好似嗰個阿Paul同豬奀咁,口口聲聲話自己係基督徒無婚前性行為,又話好難忍之類D廢話,最後竟然攪大個肚奉子成婚,比記者串兩句仲發晒爛渣,好心就米成日開口埋口基督徒啦!笑大人個口!

人人都會做錯事,點解基督徒做錯事特別乞人憎?之唔係因為成鬼日強調自己係基督徒唔會做呢樣做嗰樣囉!做個好人唔洗成日方死人唔知的,做好自己就夠啦,咪成鬼日掛喺口唇邊啦!感恩又係,自己心裡咪感到夠囉,成日掛喺口唇邊肉麻當有趣!

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

水晶宮

aidan08 發表於 16-4-13 15:11
真係好怕呢D人。唔知點解,基督教特別多呢種人,開口埋口要話比人知自己係基督徒,感恩前感恩後,講真,你 ...

子爵府

引用:Quote:原帖由 luvkaka 於 16-04-13 發表所

原帖由 busyguide 於 16-04-13 發表
我都唔想同呢D人做朋友,可惜是姑仔!
同是天涯淪落人

仲熱心侍奉喎,對家人以誠先啦

諗起大家同教會,口和心不和,佢仲喺教會唱我,真係想離開

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

呢句係基督徒講大話前的潛台詞。
講完呢句,後面所講的可以不聽。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

引用:\"我係基督徒,我唔講大話\"<-----呢句已經係

原帖由 yipsiumee 於 16-04-13 發表
"我係基督徒,我唔講大話"

珍珠宮

熱血勳章 好媽媽勳章

認同樓主。

新的一天...希望真的有新的希望吧...

水晶宮

黑色誘惑 發表於 16-4-13 15:21
同是天涯淪落人

仲熱心侍奉喎,對家人以誠先啦
我都試過,係教會有幾個"姊妹"係我背後講我是非,程度直達誹謗級.
幾年之後,其中一個向我道歉,其餘人當無事發生,照樣好"熱情"咁同我扮熟.
哈哈! 我道行夠,當年唔爆佢地,依家都唔會.照樣Hi & Bye,仲十分同情佢地添.

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

方方媽媽 發表於 16-4-13 11:17
有d教徒最鍾意擺耶穌上枱
你若盛開, 蝴蝶便來!

首頁
23456...7

尾頁

跳至