自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:kakakwok716 的帖子

我為貓狂

男爵府

回覆:Diy 髮飾真定假?

Link pls

大宅

我都想要link

禁止訪問

回覆:dordorcat 的帖子

禁止訪問

回覆:ccyin 的帖子

珍珠宮

kitwong 發表於 16-4-14 07:58
同埋發覺 Facebook 賣既衫好多都係淘寶,咁我使乜同你買啫,自己上淘寶淘都得啦

...
係呀, 上次我FD SEND左張相比我, 係同我係淘寶買既一樣(女仔裙), 淘寶89人仔, FB賣299(仲要話原本5XX, 特價299), 我即刻話, 好過去搶! 冇成本冇倉租壓力, 仲可以等人訂貨先去淘寶度訂返黎! 真係好搵過代購!
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

男爵府

i want the link too, pls pm me

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

子爵府

我之前都有整頭飾俾個女, 重有送俾d朋友, 一得閒就整, 其實D材料都係淘寶買返嚟, 但係就冇做生意, 因為真係好曬心機,利潤又低……

男爵府

2018復活節勳章

其實好多人都係咁...
有時係FB見到D衫唔係太貴~

算啦~ 當俾D人賺啦~~
唔洗煩點運落黎~

子爵府

講件事過你知,我朋友又係做diy頭飾上fb同bk賣,我知佢學左一年都無,全部淘寶買料,左抄右抄,又唔係正貨,即係做個frozen頭飾,但條絲帶係淘寶老翻,最過份係佢話用公司資源去做,例如偷公司物料、盒、信封、彩色printer印野、label、郵票、膠水。。。。
所以佢成本除手工外,就係淘寶物料成本,淨賺你一大半都唔只!

複式洋房

引用:講件事過你知,我朋友又係做diy頭飾上fb同b

原帖由 願我能 於 16-04-15 發表
講件事過你知,我朋友又係做diy頭飾上fb同bk賣,我知佢學左一年都無,全部淘寶買料,左抄右抄,又唔係正貨 ...
果個應該唔係你朋友

男爵府

香港買野無辦法係較貴, 而淘宝又乜都有得賣.

禁止訪問

回覆:願我能 的帖子

子爵府

引用:Quote:原帖由+願我能+於+16-04-15+發表講件

原帖由 MBS 於 16-04-15 發表
果個應該唔係你朋友
名義上都係朋友,因為佢係咁叫我幫襯,平啲俾我,但我接受唔到乜物資都係喺公司偷,平極都仲有得賺,我寧願喺街買好過,況且又唔係必需品。

公爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由 Haileymama 於 16-04-15 發表

原帖由 艾菊 於 16-04-15 發表
所以好好奇點解樓上JM講果兩間店會咁多人買。
唔奇怪,因為其實仲有好多人唔識淘寶,亦有好多人不屑去淘野,因為覺得大陸野信唔過,連入淘寶睇吓都費事

大宅

引用:我反而好奇怪,+有間整生日帽同百家布嘅pag

原帖由 jandk 於 16-04-14 發表
我反而好奇怪, 有間整生日帽同百家布嘅page, 成日話人抄佢,生日帽我見佢只係加字加公仔, 百家布我媽幾 ...
唔⋯佢啲頭飾都係淘寶買半製成品返黎拼埋一齊就當設計,其實佢某啲款好似lace皇冠,外國手作網都有教點做,佢都只係加個髮夾或頭帶。不過做生意,你情我願,賣敢標價,買嘅唔覺貴就ok啦!

伯爵府

引用:其實淘寶淘材料好正常,最起碼要自己一手一

原帖由 snowshine12345 於 16-04-15 發表
其實淘寶淘材料好正常,最起碼要自己一手一腳整,抄款其實個個都有,但我係睇唔過個啲成件淘返嚟,只係換個 ...
我fd搭fd識得有個女仔賣結婚飾物嘅 來源又係淘寶 自己加加減減後 就話自己原創 最搞笑係佢不停話人地炒佢 見到有人網上share類似嘅野 又要分享者delete個post
更搞笑係 佢話連淘寶都有人炒佢款 OMG...我超想講一句 慳啲啦

首頁

尾頁

跳至