自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

回覆:有無試過,出街鞋爛左

有 行山時對鞋爛左 耐得滯無著 一著就出事。好彩差唔多行到尾聲先爛

大宅

BK Milk勳章

回覆:cindy618 的帖子

我試過平安夜買新鞋去老蘭,未上車已甩鞋底,即去ok買aa膠,一上馬鐵就痴,茶定a a膠後即刻用力踏住鞋底 點知落車先知原來太多膠個鞋底痴住左地下 我用力一蚊 甩埋出黎 對面個排狂笑 尷尬死

cindy618    發表於 16-4-16 13:44

禁止訪問

我的育兒心得勳章

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

2次

男爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

有,喺 7 仔買咗支萬能膠頂住先

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章

stephylee313 發表於 16-4-16 12:59
我試過平安夜買新鞋去老蘭,未上車已甩鞋底,即去ok買aa膠,一上馬鐵就痴,茶定a a膠後即刻用力踏住鞋底 點 ...
唔好怪佢地,
真係好難忍...
不過JM好慘!!
花花真美好!

子爵府

有呀 立即去買鞋

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

引用:有數次此經驗。只好即時買對新鞋

原帖由 kvc711 於 16-04-16 發表
有數次此經驗。只好即時買對新鞋
昨日被迫買左對1500
問題係臨急,1500應該要有更好選擇

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:於是即時買鞋,即著?

原帖由 cindy618 於 16-04-16 發表
於是即時買鞋,即著?
有。

有次係旅行大雨濕曬

公爵府

返工試過出街試過,即買即換

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我由前年到上年...試過4,5次...

真係撞鬼...

一次新涼鞋比人踏斷左條帶...(有針線係身目己鏠番)...對鞋係新架...著左1,2次好彩鏠完冇問題...到依家都有著...

一次行街行行下鞋底甩甩地...依對本身都著左幾年..好舒服的....唯有去買鞋...新的完全唔好著...又刮腳

又上年同仔去面試...又一對好好著成日著的鞋甩底...
果日重要好早..D舖都未開門...走入超市買左支鞋膠...痴住頂到回家就掉...

上年WINTER...連爛2對BOOTS...
一對HELLO KITTY的...我勁鍾意.爛左係街搵鞋膠痴住先...回家後叫老公幫我拎去地鐵果D鞋舖重新痴過2邊鞋底...痴完著過幾次都OK冇問題...
另一對普通BOOTS..比仔仔係後面踏左野....鞋底就甩甩地...對鞋係前年先買...都唔係著過好多次....跟住咪去買過對BOOTS...即掉爛果對

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:其實係咪應該買對摺得埋嘅鞋放晌手袋呢

原帖由 stepchobb 於 16-04-16 發表
其實係咪應該買對摺得埋嘅鞋放晌手袋呢
好難帶咁多野出街

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

引用:Quote:原帖由+stepchobb+於+16-04-16+發表

原帖由 good_pig 於 16-04-16 發表
好難帶咁多野出街
同埋未必襯呢

大宅

引用:Quote:原帖由 Amandang0124 於 16-04-16 發

原帖由 milk323 於 16-04-16 發表
人字拖都仲好,夾住都可以慢慢行。我係呢啲款甩,真係企左响度
我係夾住指公果個位甩左~拖住都唔得不過你果個更加冇可能拖住走

大宅

有。其中一次係東京,好大雨,著住對婆仔鞋㓎到爛咁濟而且好跣,行過ABC maxt, 膠鞋1000yen特價,咁啱有我size, 即時入手。

子爵府

引用:Quote:原帖由+cindy618+於+16-04-16+發表於

原帖由 I9528 於 16-04-16 發表
我試過甩底,但好彩啱啱個袋有條紥頭帶,於是紥住行番屋企
我都係行行下街甩左大半塊鞋底,成隻鱷魚咀咁開開閂閂(可能少著),鑼到爆跟住企埋一二邊撕甩佢。見仲有塊薄底頂到。即搭地鐵返屋企。果晚將所有少著既鞋即刻掉晒

大宅

試過同阿媽係天橋行緊,其中一隻鞋成個鞋底甩咗,得個面冚住隻腳,腳板踩住地下,我即時叫阿媽同我換鞋,我媽一著上後成個丐幫咁款,個個都望下佢,我不斷忍吾住笑,果刻心里面唱咗一句:世上只有阿媽好

公爵府

兩次,
一次好彩係正鞋舖前,即買即著
一次係大陸,不過要行多兩三條街先有人補鞋,仲要好平兩三蚊,對鞋仲著到兩三年

珍珠宮

老公試過

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

試過好多次

試過即買即換
試過即刻拎去整
試過拖住咁捱返屋企
試過用藥水膠布黏住先

最難忘一次係約咗老公親戚食飯,著咗對船踭涼鞋,點知對鞋可能耐無著,個踭慢慢咁粉碎,由3吋高嘅踭到最後變成平底鞋 好彩當時已經食完飯返緊屋企,否則尷尬死

首頁

尾頁

跳至