懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

想請教下如果生完想餵人奶... 生完個刻係咪即刻抱俾你餵左先... 跟住產後啲姑娘定時定後推Bb 入黎俾你餵? ... 凌晨個段時間係咪都係咁樣安排架....?

大宅

引用:想請教下如果生完想餵人奶...+生完個刻係咪

原帖由 sharon270915 於 16-04-18 發表
想請教下如果生完想餵人奶... 生完個刻係咪即刻抱俾你餵左先... 跟住產後啲姑娘定時定後推Bb 入黎俾你餵? . ...
係,但之後都係比您自己照顧,你覺得佢肚餓就自己喂,冇人會so您

別墅

引用:Quote:原帖由 sharon270915 於 16-04-18 發

原帖由 yin19891125 於 16-04-18 發表
係,但之後都係比您自己照顧,你覺得佢肚餓就自己喂,冇人會so您

...
係咪即係會長擺响你側邊既?

大宅

回覆:屯門醫院產後問題..

無錯, 係除左沖涼,磅重, 其他時間都係係你身邊架啦, 如果你講左餵人奶,就唔洗旨意比奶粉你, 佢地會勁鼓勵你自己埋身餵 or 擠奶。 哈哈 所以我就係講左餵奶粉先,再靜雞雞埋身啜 ,

別墅

daiyanyan 發表於 16-4-18 14:31
無錯, 係除左沖涼,磅重, 其他時間都係係你身邊架啦, 如果你講左餵人奶,就唔洗旨意比奶粉你, 佢地會勁 ...
HAHA..我岩岩仲想出POST問有無媽媽係同醫院講餵奶粉另外偷雞餵人奶~

大宅

引用:無錯,+係除左沖涼,磅重,+其他時間都係係

原帖由 daiyanyan 於 16-04-18 發表
無錯, 係除左沖涼,磅重, 其他時間都係係你身邊架啦, 如果你講左餵人奶,就唔洗旨意比奶粉你, 佢地會勁 ...
係,果時我第2日都上唔到奶,要求想要奶粉,要成個乞衣甘,明明晚上8點已喊肚餓,話要11點先可以比奶我,跟住我自已忍唔住喊,佢先肯比我轉喂奶粉😂😂

大宅

引用:Quote:原帖由 daiyanyan 於 16-04-18 發表

原帖由 yin19891125 於 16-04-18 發表
係,果時我第2日都上唔到奶,要求想要奶粉,要成個乞衣甘,明明晚上8點已喊肚餓,話要11點先可以比奶我,跟 ...
我就係見到其他床d 媽媽好慘 。。。 d
bb 又勁喊 。。。 d 姑娘又唔會理你 。

別墅

回覆:yin19891125 的帖子

😰 上唔到奶都唔俾奶粉咁harsh...

別墅

引用:無錯, 係除左沖涼,磅重, 其他時間都係係

原帖由 daiyanyan 於 16-04-18 發表
咁頭個幾日上唔到奶... 我自己偷偷餵奶粉得唔得😅

大宅

引用:&

原帖由 sharon270915 於 16-04-18 發表
😰 上唔到奶都唔俾奶粉咁harsh...
係架。。。 佢要你密密啜架。。。

複式洋房

daiyanyan 發表於 16-4-18 14:31

想問奶粉係自己餵定姑娘餵?
我都打算好似你禁講,比左奶粉先再埋身,唔想餓親個b,但又怕bb飲左奶粉會抗拒人奶,或者上奶慢,你有無依d情況發生呀?

大宅

引用:Quote:daiyanyan 發表於 16-4-18 14:31 無

原帖由 cykj 於 16-04-18 發表
想問奶粉係自己餵定姑娘餵?
我都打算好似你禁講,比左奶粉先再埋身,唔想餓親個b,但又怕bb飲左奶粉會抗 ...
我就 ok ge, 因為我已經有 2 胎經驗, 而家生第三胎第三日可以全人奶, 因為我開刀架 要住 4日, 記得先埋身20 -30 分鐘先再比奶粉佢,佢d 奶係 雪x 思x兒 奶水 已經開定晒,

大宅

除非你開刀, 順產後都會派奶你自己餵

複式洋房

daiyanyan 發表於 16-4-18 22:36
我就 ok ge, 因為我已經有 2 胎經驗, 而家生第三胎第三日可以全人奶, 因為我開刀架 要住 4日, 記得先埋 ...

會唔會比姑娘鬧又餵奶粉又埋身架?

大宅

自己帶水奶得唔得呢?唔想食思敏兒

大宅

引用:Quote:daiyanyan 發表於 16-4-18 22:36 我

原帖由 cykj 於 16-04-19 發表
佢地通常唔發覺

大宅

引用:自己帶水奶得唔得呢?唔想食思敏兒

原帖由 wlhbee 於 16-04-19 發表
自己帶水奶得唔得呢?唔想食思敏兒
呢層唔知 wor...

男爵府

回覆:cykj 的帖子

如果想餵人奶,建議餵奶粉時用杯餵,以防nipple confusion...

男爵府

回覆:wlhbee 的帖子

我係QE見有爸爸自己開奶粉俾b飲,俾姑娘勁話

首先話唔餵人奶
之後話餵奶粉都只可以飲醫院俾個d,因為自己開驚奶樽唔乾淨...不過唔知水奶有冇問題...

大宅

引用:Quote:daiyanyan+發表於+16-4-18+22:36+我

原帖由 cykj 於 16-04-19 發表
你話餵人奶又問佢攞奶粉就堅鬧,我生完見好多媽媽都比佢地鬧,好慘,問佢地補粉真係要乞架

首頁

尾頁

跳至