自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

除左3, 1-2 我都覺得係

男爵府

回覆:我係怪獸家長嗎?

點算怪獸吖

世界上有許多事情必須做,但你不一定喜歡做,這就是責任的涵義<<馬克思>>

水晶宮

引用:其實我想問一個小朋友 需要1 個 ftm 再加2

原帖由 BKsquare 於 16-04-20 發表
其實我想問
一個小朋友 需要1 個 ftm 再加2 個大人黎湊嗎?
以前d阿媽一湊三, 而家三湊一不足為奇

珍珠宮

無意見,你覺得無問題咪得囉

侯爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 淘寶 於 16-04-20 發表都知道

原帖由 nanaaixi 於 16-04-20 發表
唔覺得怪獸。
x2

珍珠宮

環保接龍勳章

引用:都知道應該係月經post, 但我好想知, 我自

原帖由 淘寶 於 16-04-20 發表
都知道應該係月經post, 但我好想知, 我自己咁做係咪怪獸家長, 同過度保護個女。

女女15個月大, 我係FTM ...
1 2 3都唔覺怪獸。

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

男爵府

回覆樓主:

唔算怪獸。。。。

我小朋友一歲返學。。我覺得係屋企悶所以先返咋。。但係原來幫倒好多

抹2次地真係好勤力。。我家有2狗都冇咁做。。

公爵府

虎到金來勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

我覺得太清潔
其他正常,當然有人覺得不需要playgroup
\"每晚都會洗玩具, 同埋我一日係會抹兩次地\" OVER左少少

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

1我都算係安排多活動果種家長,但真心覺得15個月上pg帶d無謂....除非係同某N班/K有聯繫
2個人習慣啦,我ok
3要抱走個女果個係你至真,關門教仔,唔好習慣有架兩,大忌。有時d長老真係....

別墅

唔怪獸,尤其第3好合理,反而係長老唔岩...

珍珠宮

唔覺,有錢我都想返下playgroup,等個仔接觸多d人

男爵府

認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 陪月勳章

我覺得你好正常
支持你

公爵府

唔算啊。加油

公爵府

最關心BB問題熱投勳章 陪月勳章 畀面勳章

我仔都差晤多大
我嘅處理方法係:
1:我都想搵d英語唱遊班俾呀仔去玩下
2:呢點我就贊成你家姐講法
3:如果有人教呀仔打人的話,呀仔學1次/笑一下,我都會當嗰個人面前彈呀仔隻手!晤好同我講玩下小朋友仲未有能力分別咩係玩,咩係認真!

大宅

牛年勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Playgroup一星期先兩堂, 又唔係日日, 當有D唔同嘅活動都好好, 完全唔覺有幾唔正常
清潔多與少真係個人習慣, 每間屋都唔同, 真係多塵咪抹多兩次, 唔使太上心

侯爵府

2018復活節勳章

引用:你自己係FTM就唔需要長老啦,如你覺得長老

原帖由 aptcan 於 16-04-20 發表
你自己係FTM就唔需要長老啦,如你覺得長老教法唔啱,咪少啲見,囡囡只對住你,你想點教咪點教﹗ ...
一星期見一次, 無計, 要見

邊個長老就JM自己估

侯爵府

2018復活節勳章

引用:唔算太怪獸,不過有少少意見1. 兩個鐘對15個

原帖由 songsongyeah 於 16-04-20 發表
唔算太怪獸,不過有少少意見

1. 兩個鐘對15個女黎講太多,就算係玩兩個鐘,都係太長,搵D 45分鐘至60分鐘都夠, ...
教女個度, 我只係希望係我教嘅時候, 其他人唔好出聲就得, 但, 唉

侯爵府

2018復活節勳章

引用:其實我想問一個小朋友 需要1 個 ftm 再加2

原帖由 BKsquare 於 16-04-20 發表
其實我想問
一個小朋友 需要1 個 ftm 再加2 個大人黎湊嗎?
其實呢, 因為我住得好近我爸爸媽媽, 加上, 我爸爸因病成日要睇醫生, 出入醫院, 都要我陪

所以就由我媽咪睇住我女女。

亦由於因為近, er, 走去痴餐食, 節省啲

但我有比家用兩老架

侯爵府

2018復活節勳章

引用:正常反應唔怪獸~多口問句樓主家姐有小朋友

原帖由 winifredwin 於 16-04-20 發表
正常反應唔怪獸~多口問句樓主家姐有小朋友嗎
有, 8歲, 仔仔來

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

唔怪獸, 係pg兩hrs長左d, 1 hr就ok喇!

放下自在

首頁

尾頁

跳至