自由講場

跳至

首頁
45678...9

尾頁

大宅

引用:賤男有點似章小X,他沒錢但又超級貪靚扮型

原帖由 karenlai 於 16-04-21 發表
賤男有點似章小X,他沒錢但又超級貪靚扮型,買名牌,在朋友面前又認屎認屁。有一次和他一班朋友聚會,而且 ...
樓主,我也是曾經有類似你嘅經驗,好在上天比多次機會我重新做人,現在回望過去,真係唔明白當初係咪鬼暗眼先會鐘意嗰個人,所以我十分真惜現在的生活。

男爵府

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

回覆:大家一生最後悔的決定-如果可以重新來過

對我來講,今天的果是昨日的因,一切都是命半點不由人

I 大蚊豬   

男爵府

引用:後悔08年冇上車、如果上車嘅話e+唔使過得

原帖由 castle100 於 16-04-21 發表
後悔08年冇上車、如果上車嘅話e+唔使過得咁閉翳
我都要08年都有兩次機會買樓,但因老公話而且夠地方住又唔係相處唔到而冇買,而家買唔到了

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

karenlai 發表於 16-4-21 17:01
加油!開心最重要。
係,我會努力令自己同仔仔都活得好

男爵府

引用:有得重頭嚟過,我會唔揀個c6

原帖由 honeykerry 於 16-04-20 發表
有得重頭嚟過,我會唔揀個c6
x2

別墅

radish 發表於 16-4-21 17:03
樓主,我也是曾經有類似你嘅經驗,好在上天比多次機會我重新做人,現在回望過去,真係唔明白當初係咪鬼暗眼 ...
其實我間中去夫婦情感,見到很多男人都係咁,仲衰過女人。我分享是希望後生沒結婚帶眼識人。

伯爵府

baby1206 發表於 16-4-21 14:34
我最後悔嫁左比個衰男人,生左個女,而家一個女人帶住個女,又要番工又要揾人湊女,又無錢,個女又有性格問 ...
多啲關心阿囡, 多傾訴, 明白你母兼父職好忙但聽到你說她一個人在角落喊, 聽到我好心酸
如果你要幫忙可以pm我, 能力範圍內我都會幫

侯爵府

直情想由小學重新來過

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

後悔 當時掛住拍拖 冇讀大學 ,
如果肯讀 我估條路會唔同哂。

大宅

回覆:karenlai 的帖子

讀大學冇好好讀書,掛住拍拖,勁無聊!

別墅

有一次賤男又要錢,我不給,一直到我屋企門囗,他大大聲鬧我,講哂粗口。我覺打女人和粗囗鬧女人的人,吾死都無用,他鬧完入笠落樓,我立即躱在後樓梯吾敢返屋企住,我爸媽都好憎他。我怕他們聽到剛剛賤男鬧我,我又不敢哭,怕他們見我眼腫鼻腫。現在回想,我希望我阿女不要遇人不淑。

我本身是聰明伶俐的人,一齊三個月已經發現他人品有問題便第一次要求分手,他立即顛了去廚房拿刀出來自殘,又話斬死我全家,我當時17歲 當然嚇死,但又好低能以為他真心愛我才咁緊張我們的關係。

珍珠宮

引用:我最後悔GE一件事,我諗真係會成為我呢生人

原帖由 丫雅 於 16-04-21 發表

我最後悔GE一件事,我諗真係會成為我呢生人最後悔GE一件事:22歲 ...
看你打完咁長篇,真是好心up。你都有父母生,有家人痛錫,呢件廢物態咩可以咁對你。慶幸你肯及早抽身,冇繼續沉輪。我識有些人唔知什麼原因,唔肯離婚,咁就一世。

祝福你及你女兒會有好的明天。加油呀!

珍珠宮

畀面勳章

丫雅 發表於 16-4-21 15:30
我最後悔GE一件事,我諗真係會成為我呢生人最後悔GE一件事:22歲嗰年因恨拍拖所以同狙一個大自己12年GE男人一 ...
祝你以後幸福

侯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:細芝麻+發表於+16-4-21+12:20+同你一

原帖由 dayedaye 於 16-04-21 發表
我就咁嘅..... 雖然嗰科就係我自己揀,不過我係為入嗰間大學先揀自己最易入嗰科,連搏下揀自己鍾意嗰科嘅勇 ...
我又無影響太大,不過有時無聊諗,如果讀另一科會唔會好d呢?

公爵府

回覆:karenlai 的帖子

後悔太早無左隻豬,後悔當初唔努力d追個男仔,知佢花fing就退縮了,但繼續同佢一齊就唔會有今日嘅我

別墅

我由小學開始寫日記,黑暗時代不敢同任何人講,自己寫寫寫,又怕阿媽偷看,就寫英文。我記得有幾次心灰意冷,絶望到不行,我求他,你放過我吧。

我一直很多男仔追,但不敢接受,就是怕他斬人。我中間暗戀過一個男同事,其實大家都有意,就差一步。當時大家都用加班做借口在公司見面,很純情的見面傾計食 lunch 後來賤男發現來公司找我,日日在門口捕我。追問是不是鍾意邊個邊個。其實打從第二年大家已經毫無感情可言,他又不肯放手。

當時有意的那個他在辨移民,他有叫過我一齊申請,但我不夠資格,他半開玩笑的說,要不要和我結婚?

當時 21歲,沒有勇氣面對現實。後來我轉工,大家少了見面,但還是會一大班舊同事見面,後來他一個人移民了,在當地重遇前女友,結婚生了一個女。

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

bik1229 發表於 16-4-21 17:33
看你打完咁長篇,真是好心up。你都有父母生,有家人痛錫,呢件廢物態咩可以咁對你。慶幸你肯及早抽身,冇繼 ...
謝謝

珊瑚宮

維仔媽媽 發表於 16-4-21 17:39
祝你以後幸福
謝謝你

男爵府

後悔的事多,但現在要珍惜的事有更多

首頁
45678...9

尾頁

跳至