自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

太陽的後裔,Samsung app 睇,點樣可以調整原聲韓言,不用配音

別墅

回覆:siemens 的帖子

拜託

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

用電腦上 viu tv 網頁睇重溫無配音,用電話 viu tv app (藍色) 有配音。

想用電話睇原音,不如用 viu app (黃色),呢個無 cut 到,tv 版 cut 咗好多架~

別墅

回覆:Lihoma 的帖子

有無繁體字幕

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆:viu Tv

用黃色 viu app睇咪得囉,仲要係完整冇刪剪版

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

引用:有無繁體字幕

原帖由 siemens 於 16-04-23 發表
有無繁體字幕
係繁體字幕嚟

wcpcelia    發表於 16-4-28 11:58

別墅

引用:用電腦上+viu+tv+網頁睇重溫無配音,用電話

原帖由 Lihoma 於 16-04-23 發表
用電腦上 viu tv 網頁睇重溫無配音,用電話 viu tv app (藍色) 有配音。

想用電話睇原音,不如用 viu app ...
攪掂啦。謝謝你

子爵府

Lihoma 發表於 16-4-23 17:25

想用電話睇原音,不如用 viu app ...
咁請問用電腦睇, 點樣由韓文轉廣東話??

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

fat媽 發表於 16-4-28 11:28
咁請問用電腦睇, 點樣由韓文轉廣東話??
電腦睇無廣東話配音架~
用電話下載 viu tv app (藍色) 睇,才有廣東話配音。

子爵府

Lihoma 發表於 16-4-28 14:10
電腦睇無廣東話配音架~
用電話下載 viu tv app (藍色) 睇,才有廣東話配音。
...
THX

仲諗住係公司睇

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

fat媽 發表於 16-4-28 14:46
THX
建議你用 VIU APP 睇........ 個字幕譯得傳神好多架......

例如, 劉大尉問喬妹, 鐘意定唔鐘意啊?

但 tv 版就譯左做 ............. 可以定唔可以啊?
咁我覺得個感覺即刻爭左 d 囉........

仲有好多, 但我唔想講咁多劇情你知住
大事化小, 小事化毛.........

首頁

尾頁

跳至