自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

BK猜猜猜慶中秋

話說香港仔巴士總站對面的藥房買了一堆清潔用品,此藥房每件產品都比同區其他藥房平一元,店員用計數機算了兩次收了$275,說要收據,店員只打了總數。離開後總覺得有點不妥,在茶餐廳坐底一計只是$175,15分鐘後拿貨品回去找店員對帳,但不得要領,推說客人應當面點收。不然自己負責。

于朋友群組討論中發現,此藥房發生同類事件已不止一次,估計店員是有心做事。
提提大家,買多件物品時,先自行約算金額,以免受騙!

禁止訪問

回覆樓主:

大宅

回覆:C9仔虎頭錢都呃

做乜吾報警?

水晶宮

虎到金來勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

咩計數機咁勁,計多一百蚊,我都想拎黎同c6計。

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

如果係有心呃人真係唔岩
但多成$100, 只係買左6件野, 其實唔難發現架喎, 應該即時同佢提出
相差10元8塊被佢陰到就唔出奇既

侯爵府

引用:如果係有心呃人真係唔岩但多成$100,+只係買

原帖由 瑤瑤~ 於 16-04-26 發表
如果係有心呃人真係唔岩
但多成$100, 只係買左6件野, 其實唔難發現架喎, 應該即時同佢提出
相差10元8塊被佢 ...
係囉,心目中應該大概有預算喎

girlbear    發表於 16-4-26 11:23

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

瑤瑤~ 發表於 16-4-25 10:47
如果係有心呃人真係唔岩
相差10元8塊被佢 ...
係囉,買幾十樣野就難計啫?

男爵府

回覆:C9仔虎頭錢都呃

你買6 件野應該有預算幾錢,計錯又好,呃你又好,買大約百幾蚊貨,變成200 幾,都已經唔對路喇, 至於收據,好多藥房都係咁,點會每樣貨品打個item 價錢出來呀。

首頁

尾頁

跳至