想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

我高齡又試咗兩年,中都冇試過,算吧!男的又唔合作但又想生,為咩!我祝福你們個個好快有好消息,事事順利

別墅

回覆樓主:

我都係39歲,試左幾年都唔成功

別墅

我朋友45歲生是第一胎, 不要放棄.

複式洋房

joannekllee0611 發表於 16-4-28 16:39
我高齡又試咗兩年,中都冇試過,算吧!男的又唔合作但又想生,為咩!我祝福你們個個好快有好消息,事事順利 ...

嘗試轉移視線,努力做其他事

別墅

引用:Quote:joannekllee0611+發表於+16-4-28+16:

原帖由 derekyau 於 16-04-28 發表
嘗試轉移視線,努力做其他事
我都有做其他嘢分散注意力,但每個月得一次機會,如果都唔合作,不如算吧!唔好再同我講其實自己都想要BB!

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

joannekllee0611 發表於 16-4-28 16:39
我高齡又試咗兩年,中都冇試過,算吧!男的又唔合作但又想生,為咩!我祝福你們個個好快有好消息,事事順利 ...
有時真係好奇怪,我仲試得耐,試咗4年喇,又係1次都無中過!
check完又無咩大問題,醫生都話試咗咁耐意外都應該有啦,就係咩都無!

唔識解釋!

我老公又係把口話想生,但又唔係成日肯合作,
有時真係唔知自己咁煩咁辛苦爲乜

別墅

引用:我都係39歲,試左幾年都唔成功

原帖由 shanandkui 於 16-04-28 發表
繼續努力!我支持你!

別墅

引用:我朋友45歲生是第一胎,+不要放棄.

原帖由 陳菲菲 於 16-04-28 發表
我朋友45歲生是第一胎, 不要放棄.
我諗我冇機會!

別墅

引用:Quote:joannekllee0611+發表於+16-4-28+16:

原帖由 cutiemapa 於 16-04-28 發表
有時真係好奇怪,我仲試得耐,試咗4年喇,又係1次都無中過!
check完又無咩大問題,醫生都話試咗咁耐意外都 ...
咪就係,得自己努力去經營,到時叫佢合作下又禁又禁,我地女人為咗要有BB做咗好多功夫,佢地又唔明。

別墅

引用:我都係39歲,試左幾年都唔成功

原帖由 shanandkui 於 16-04-28 發表
我都係39,試咗3年。。。未成功。。

複式洋房

我都40歲了,由34歲試到今年40歲共6年都未有bb,我都想放棄了!

男爵府

回覆樓主:

老公唔合作真係好煩,果時我感覺自己好像要去強姦佢咁,完全感受唔到性福

別墅

我覺得放棄都係好大決定和決心。我都會諗的,但怎放手呢?!見到人地一家幾口,又好羨慕。

別墅

引用:老公唔合作真係好煩,果時我感覺自己好像要

原帖由 wcm991101 於 16-04-28 發表
老公唔合作真係好煩,果時我感覺自己好像要去強姦佢咁,完全感受唔到性福
...
當大家有壓力時有時不必可以完事就更加唔開心,好努力去常試但現實生活中有時冇辦法控制,個個月失望。

別墅

原帖由 summersnowman 於 16-04-28 發表
我覺得放棄都係好大決定和決心。我都會諗的,但怎放手呢?!見到人地一家幾口,又好羨慕。
...
我就先開始唔再量體溫然後唔用計排卵,過咗一個月後應該好D,希望可以挨過去啦!可能我同bb 冇緣份,求過天可以比個孩子我嗎?此終冇消息!見到人地D BB 我想好開心嫁但自己肚皮唔爭氣,冇辦法啦。

別墅

joannekllee0611 發表於 16-4-28 19:32
我就先開始唔再量體溫然後唔用計排卵,過咗一個月後應該好D,希望可以挨過去啦!可能我同bb 冇緣份,求過天 ...

你 C6 唔合作在排卵期"配合" 定唔合作睇醫生? 我都等我 C6 去 check 等咗好耐,再等佢接受 ivf. 唉!男人同女人在生育上的步速係好唔同的。

你會否比d時間佢,再同佢傾?

別墅

引用:Quote:joannekllee0611+發表於+16-4-28+19:

原帖由 summersnowman 於 16-04-28 發表
你 C6 唔合作在排卵期"配合" 定唔合作睇醫生? 我都等我 C6 去 check 等咗好耐,再等佢接受 ivf. 唉!男人 ...
排卵期

別墅

引用:我都40歲了,由34歲試到今年40歲共6年都未

原帖由 Wallace326 於 16-04-28 發表
我都40歲了,由34歲試到今年40歲共6年都未有bb,我都想放棄了!
我34歲試咗4年,而家38,1次都冇中過,諗住試埋今年算!

複式洋房

wyling1020 發表於 16-4-28 21:10
我34歲試咗4年,而家38,1次都冇中過,諗住試埋今年算!
我係頭4年裡,做左4次IVF失敗,黎第5年就自然懷孕到,但到7週無心跳,人工流產到,到今年第6年我會試最黎1次IVF,如果吾成功,唯有認命,唉!

男爵府

回覆樓主:

我都有同路人,結婚等左6年,2012-13年自然bingo過,但兩次都失去了。

上個月飲左想孕滴雞精,體温表靚左,可惜體温持續高温日子短,失敗左。

今個月雙管齊下,想孕滴雞精再加聖潔莓,仲充滿期望今個月有機。

點知仲衰,今個月似無排卵,體温表無高過,有開工都無用,都唔知係咩問題,擔心中。

以前未試過咁樣,真係想生一個都咁難,見到個體温表都唔開胃,已超高齡,相信這個機會不屬於我

首頁

尾頁

跳至