嬰兒食譜

跳至

首頁

尾頁

大宅

幾歲可以飲維他奶?有時我見有細細包..一排3包那隻想俾bb飲!

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

我覺得維他奶幾甜架~ 無話幾大先得, 只要媽媽想幾時先俾d咁甜嘅嘢bb飲~~

我BB e+ 歲半, 有時都會俾佢飲d我飲緊嘅維他奶, 幾啖咁囉~ 我鍾意加黑豆粉加少少水 (啖d) 嚟飲~ 咁當然唔係買細包裝嗰d啦~

複式洋房

我個女1歲既時候我已經比佢飲lu~不過係間唔中比佢飲
因為好甜好"野"痰呢~只要佢飲完冇唔舒服就飲得,你可以比少少佢試下先
原文章由 adfayfay 於 2008/10/01 00:59 發表
幾歲可以飲維他奶?有時我見有細細包..一排3包那隻想俾bb飲!
~Wellcome to my blog~

http://hk.myblog.yahoo.com/makiyobb2000

大宅

我bb11個月...最近見維仔奶出了低糖咪想俾她試下lor!!不過都是一啖起兩啖止~

複式洋房

可以試下比佢飲~飲完冇唔舒服就ok 如果佢唔鐘意飲自己會識推開
原文章由 adfayfay 於 2008/10/01 22:19 發表
我bb11個月...最近見維仔奶出了低糖咪想俾她試下lor!!不過都是一啖起兩啖止~
~Wellcome to my blog~

http://hk.myblog.yahoo.com/makiyobb2000

洋房

無所謂,我10個月都試過la
不過佢唔太喜歡飲!

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 adfayfay 於 08-10-13 00:59 發表

我有兩個姨娚仔都係未滿1歲就自己攞住包維他奶飲, 唔駛理.

我自己就不敢恭維. 若媽咪覺得可以俾大人的甜度, 就可以.
我現在就算買低糖豆漿, 都會和無糖豆漿再溝, 少甜給阿女飲. 太甜對健康唔好, 對牙仔都唔好.

複式洋房

My bb try it around 10mths

首頁

尾頁

跳至