自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

畀面勳章

仔仔兩歲五個月喇~
唉~我呢排幫仔戒到好氣餒😔咩方法咩兜咩桶都買過,佢死都要痾係片😭由佢賴佢竟然當水氹咁玩~我灰到極點....因為我要番工,99又唔肯配合😡請教下你地用咩方法戒?

My Dear Son, CaydenMama love you forever

大宅

回覆樓主:

係咪佢未ready?我大仔2歲戒,但嗰時咁啱放產假,可以全日對住幫佢戒。細仔就返左n班先戒。而家2歲9個月先叫有啲成效。慢慢來啦,要返工吾係全日對住好難架。加油呀

CHLOEJELLY    發表於 16-4-29 09:38

水晶宮

回覆:幫仔仔戒片戒到我好灰

唔好著片由佢瀨得唔得?

水晶宮

吾使急,可能佢未ready。返N班都著片片的,其實都吾少,慢慢來。

水晶宮

BK Milk勳章

引用:仔仔兩歲五個月喇~唉~我呢排幫仔戒到好氣

原帖由 CHLOEJELLY 於 16-04-29 發表
仔仔兩歲五個月喇~
唉~我呢排幫仔戒到好氣餒😔咩方法咩兜咩桶都買過,佢死都要痾係片😭由 ...
未得就係未得
無得迫既
隔一个月再試

大宅

回覆樓主:

試下買d 學習褲 (有幾層布的)當底褲仔俾佢著,唔會搞到地方周圍濕,賴左都唔好即刻幫佢換,等佢up 一陣,等佢唔鐘意vv係褲個感覺....除左出黎,仲要俾佢摸下,聞下....

子爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章

我女戒時試左幾次,第一次戒我都好灰,放棄左;最後一次係好快成功,中間隔左半年。

禁止訪問

回覆:CHLOEJELLY 的帖子

伯爵府

慢慢再試!想當年,阿女返幼稚園前一個月先真正戒得甩呀

男爵府

回覆樓主:

佢未ready, 媽媽唔洗心急, 試下每半小時v v 一次, 同佢講要出聲架

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

仲好細。未得都急唔來。慢慢來

有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

珍珠宮

仔仔兩歲五個月喇~
唉~我呢排幫仔戒到好氣餒😔咩方法咩兜咩桶都買過,佢死都要痾係片😭由 ...
果時我果件一番N班,集體排隊去厕所,唔洗2星期攪掂

琥珀宮

仔仔兩歲五個月喇~
我仔女從無刻意介片,只係開始返學在學校介,在家就繼續著片只讓佢慢慢習慣坐廁,從不勉強唔洗抹地,幾個月就介到!

伯爵府

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 月餅勳章 育兒性格勳章

遲下先啦,我仔都係返k之前一星期先介.無問題架,如果唔得,老師都會幫佢,佢見到個個小朋友都唔着片,佢自己都唔想着.
風雨同路

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

戒片呢家野冇人係一次成功小朋友就唔再瀨的,唔好氣餒,當你發覺小朋友或者你開始沮喪,停一停,隔兩三星期再試,唔好急

我建議買十幾廿條底,搵個weekend 唔出街,由佢著底著全日,每半個鐘放佢上馬桶,濕左就換底,等佢習慣底褲同馬桶呢兩樣野,慢慢就好d

珍珠宮

仔仔兩歲五個月喇~
咁快咁灰,幾時到老!

地球和火星 完美與破爛 現實對幻象 這樣的差距離還有盼望 嗎

珍珠宮

逼真係無用,佢未係時候,遲多陣喇,你唔使勞氣,佢又更易戒到,

子爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子王國15週年勳章

未 ready 真係冇得急,一 ready 一兩日已經學識左仲自己抺埋tim,
我之前都好似你咁灰晒,2歲開始戒,但戒極都唔成功,但半年後再戒就成功左

男爵府

畀面勳章

貧窮媽媽 發表於 16-4-29 09:09
唔好著片由佢瀨得唔得?
佢會當水氹咁玩到周圍都係
My Dear Son, CaydenMama love you forever

男爵府

畀面勳章

回覆 Jane1983 的帖子

我仔9月番k1~老師未必肯幫佢戒?

首頁
12345...6

尾頁

跳至